Hyppää sisältöön
Hyte

Tukea hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöjen hallintaan

Sote-uudistuksen myötä hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöjen omistuspohja on muuttumassa. Tuemme nykyisiä ja uusia kiinteistönomistajia kiinteistömassan hallinnassa.

Asiantuntemusta sairaaloihin ja terveydenhuollon tiloihin

Hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöjen hallinnassa on tärkeää huomioida juuri näille kiinteistötyypeille ominaiset piirteet. Hoivakiinteistöissä korostuvat erityisesti erilaisten käyttäjien rooli ja tarpeet. Asiantuntijamme auttavat kiinteistönomistajia niin kuntoarvioissa- ja tutkimuksissa kuin osto- tai myyntitilanteeseen liittyvissä Due Diligence -selvityksissä.

Sairaaloissa ja terveydenhuollon tiloissa teemme mm. sairaalalaitteiden ja -järjestelmien kuntotarkistuksia sekä autamme pienissä ylläpidon projekteissa.

Sairaaloissa ja terveydenhuollon tiloissa teemme mm. sairaalalaitteiden ja -järjestelmien kuntotarkistuksia sekä autamme niin suuremmissa korjaushankkeissa kuin pienissä ylläpidon projekteissa – oli kyse sitten rakennuttamisesta, suunnittelusta tai vaikkapa energiaremonteista.

Tutustu tällä sivustolla tarkemmin palvelutarjontaamme!

Due Diligence hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöihin

Due Diligence -tiimimme on tehnyt selvityksiä kymmeniin hoivakohteisiin, sairaaloihin ja paloasemiin. DD-selvityksiä tehdään sekä olemassa oleviin että uusiin kohteisiin. Käytännössä Due Diligencen avulla kiinteistön ostaja tai myyjä voi selvittää kiinteistön kunnon ja parannustarpeet sekä toimenpide-ehdotukset.

Granlundin Due Diligence -tiimin tukena toimii sairaalasuunnitteluun erikoistunut asiantuntijajoukko, joka auttaa erityisesti hoivakiinteistöihin liittyvissä erityiskysymyksissä.

Due Diligence- selvityksissä on korostunut viime aikoina erityisesti vastuullisuus. Usein Due Diligencen yhteydessä tehdään lisäselvityksiä ESG-asioihin tai EU-taksonomiaan liittyen.

Hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöjen omistuksen painopiste on siirtymässä sote-uudistuksen myötä yhä enemmän ammattimaisille sijoittajille. Samaan aikaan Due Diligence- eli DD-selvitysten tarve on kasvanut, ja niiden yhteydessä tehtävä taksonomiaselvitys alkaa olla ehto kaupan syntymiselle.

Kuntoarvio tueksi korjaussuunnitteluun

Kuntoarvion avulla voidaan selvittää kiinteistön rakenteiden ja järjestelmien kunto. Samalla kartoitetaan tulevat korjaustarpeet ja kustannukset. Kattava kuntoarvio auttaa ohjaamaan kiinteistön suunnitelmallista ylläpitoa ja tarpeenmukaista huoltoa.

Palveluverkkoselvitys tukee julkisten palvelujen toteutusta

Palveluverkkoselvitys auttaa varmistamaan, että kaupungin tai kunnan julkiset palvelut toteutetaan kustannustehokkaasti, kestävästi ja laadukkaasti.

Palveluverkkoselvitys auttaa hahmottamaan eri kohteisiin ja kiinteistöihin liittyvien julkisten palvelujen nykyiset ja tulevat tilatarpeet. Sen avulla autamme varmistamaan, että palvelut toteutetaan niille sopivissa tiloissa. Selvityksen tuottama tieto tekee korjaus- ja uudisrakentamishankkeiden suunnittelusta pitkällä tähtäimellä kestävää ja järkevää.

Palveluverkkoselvitys tehdään aina asiakkaan tavoitteiden mukaisesti. Tähtäimessä voi olla esimerkiksi tilankäytön tehostaminen, matalammat ylläpitokustannukset, pienempi korjausvelka tai parempi käyttäjätyytyväisyys.

Energiatehokkuus kuntoon hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöissä

Hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöissä energiatehokkuuden merkitys korostuu. Energiaa kuluu paljon, joten sitä kannattaa käyttää viisaasti. Myös vastuullisuusnäkökulmat nousevat yhä vahvemmin esille, ja EU-taksonomia asettaa uudenlaisia vaatimuksia kiinteistöille.

Energiatehokkuuden parantamisessa kannattaa lähteä liikkeelle perusasioista, kuten laadukkaista energiatodistuksista. Energiakorjaukset tulevat puolestaan ajankohtaisiksi, kun kiinteistön energiatehokkuutta halutaan parantaa isommassa mittakaavassa.


Laitetarkistukset pidentävät laitekannan elinkaarta sairaaloissa ja ammattikeittiöissä

Laitetarkistukset antavat puolueetonta ja ajantasaista tietoa, onpa kyse laiteluettelon päivittämisestä, laitteen elinkaaren pidentämisestä tai energiatehokkuuden parantamisesta. Samalla löytyy mahdollisuuksia sairaalan tai ammattikeittiön laitteiden kierrättämiseen ja uudelleenkäyttöön. Laitetarkistuksilla estetään turhat laiteuusinnat ja tehdään kustannustehokkaita ja resurssiviisaita hankintoja.

Tilojen toiminnalliset loppuselvitykset kertovat käyttäjien kokemuksista

Tilojen toiminnallisuuden tutkiminen onnistuu käyttöönoton jälkeen helposti ja nopeasti kyselytutkimuksella. Toteutamme hyvinvointialueiden tilojen käyttäjille puolueettomia toimivuuskyselyjä, eräänlaisia toiminnallisia loppuselvityksiä. Arvioimme lähtötietojen ja nettikyselyn kautta, miten uudet tilat on otettu vastaan ja miten ne tukevat uusia toimintatapoja, kuten asiakaslähtöisyyttä.

Käyttäjälähtöistä sairaalasuunnittelua

Meiltä löytyy Suomen laajin, kokenein ja osaavin sairaalasuunnitteluun erikoistuneiden suunnittelijoiden ja asiantuntijoiden joukko. Työssämme kiinnitämme erityistä huomiota toimintaympäristöön ja terveydenhuollon ammattilaisten sujuvaan arkeen. Autamme luomaan käyttäjälähtöiset ja toimintavarmat sairaalatilat.

Tavoitteenamme on luoda viihtyisiä ja toimivia sairaalatiloja. Samalla otamme huomioon tilojen turvallisuuden ja toimintavarmuuden myös poikkeustilanteissa ja -oloissa.

Ota yhteyttä!

Due Diligence -selvitykset, kuntoarviot, ilmastoriskikartoitukset ja palveluverkkoselvitykset

Susanna Sairanen

Kaupallinen johtaja
Granlund Oy

Ritva Rissanen

Liiketoimintajohtaja
Granlund Oy

Tuomas Nuutilainen

Johtava analyytikko
Granlund Oy

Kiinteät sairaalalaitteet, toiminnalliset loppuselvitykset ja ammattikeittiösuunnittelu

Antti Pohjonen

Ryhmäpäällikkö KSL-suunnittelu, sairaalasuunnittelu
Granlund Oy
Tiia Kaijalainen

Tiia Kaijalainen

Keittiösuunnittelija
Granlund Oy

Senja Karjalainen

Projektipäällikkö, sairaalasuunnittelu, toiminnallinen suunnittelu
Granlund Kuopio

Energiatodistukset ja energiakorjaukset

Teemu Salonen

Osastonjohtaja, kestävä rakentaminen
Granlund Oy

Referenssejämme sairaala- ja terveydenhuoltosektorilta

Tampere

Hyvä yhteistyö varmisti vaativan TAYS psykiatrian uudisrakennushankkeen onnistumisen

Palvelu

Sairaalasuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Sähkösuunnittelu, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Valaistussuunnittelu, Palotekninen suunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

TAYS psykiatrian uudisrakennus vastaa tarkasti asiakkaiden ja henkilökunnan tarpeisiin. Onnistuneen lopputuloksen varmisti hyvä yhteistyö tilaajan, käyttäjien, suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden kanssa.
Referenssi
Kuopio

Pohjois-Savon SOTE-uudistus toi mukanaan yli 400 uutta toimipaikkaa

Palvelu

Granlund Manager ohjelmisto

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

SOTE-uudistus toi Pohjois-Savon hyvinvointialueen kiinteistöjen ylläpitopäällikön Juha-Matti Horttanaisen työpöydälle valtavasti uutta tekemistä. Kiinteistöjä koskevan tiedon hallitsemisessa auttoi Granlund Manager.
Referenssi
Kuopio

KYS Uusi Sydän: Allianssimalli näyttää kyntensä 200 miljoonan sairaalahankkeessa

Palvelu

Talotekniikkasuunnittelu, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Palotekninen suunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Kuopion suuri sairaalahanke KYS Uusi Sydän päätettiin toteuttaa allianssimallilla. Se oli onnistunut päätös, sillä hanke on edennyt aikataulussaan ja alle…
Referenssi
Helsinki

Kuntoarviot tukevat SBB:n hoivakiinteistöjen kunnossapidon hallintaa ja budjetointia

Palvelu

Taloyhtiön kuntoarviot ja -tutkimukset, PTS, Huoltokirja

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

SBB:n omistamissa hoivakiinteistöissä kuntoarvioilla on tärkeä tehtävä. Kuntoarviot auttavat pitämään pitkän tähtäimen suunnitelmat (PTS) ajan tasalla ja kunnossapidon kustannukset hallinnassa.
Referenssi
OYS 2030
Oulu

Allianssimalli tuo Oulun yliopistollisen sairaalan uudistumiseen ketteryyttä

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Valaistussuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

OYS 2030 -uudistamisohjelma on hyvässä vauhdissa. Oulun yliopistollisessa sairaalassa otetaan käyttöön huippuälykästä tekniikkaa ja valmistaudutaan samalla tekoälyn hyödyntämiseen.
Referenssi
Helsinki

HUS seuraa hissien huoltoa ja ylläpitoa Granlund Managerilla

Palvelu

Granlund Manager -integraatiot, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

HUS, KONE ja Granlund toteuttivat yhdessä ohjelmistointegraation, jonka ansiosta kaikkien KONEen huollon piirissä olevien hissien, liukuportaiden ja automaattiovien huoltotiedot löytyvät…
Referenssi
Vaasa

Vaasan keskussairaalan H-talo on energiatehokas ja älykäs

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiatehokkuus

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Vaasan keskussairaalan H-talon talotekniikan suunnittelussa korostuivat turvallisuus, älykkäät ja helppokäyttöiset toiminnot, energiatehokkuus, viihtyisyys ja muuntojoustavuus.
Referenssi
Helsinki

HUSin Siltasairaalan talotekniikka mahdollistaa joustavan toiminnan

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, KSL-suunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

HUSin uuden sairaalarakennuksen suunnittelun perustana oli yksinkertainen ja toimiva rakenne sekä muuntojoustavuus ja energiatehokkuus.
Referenssi
Keski-Suomen Sairaala Nova
Jyväskylä

Sairaala Nova on energiatehokas ja turvallinen moderni keskussairaala

Palvelu

Energiakonsultointi, Energiatehokkuus, Sähkösuunnittelu, LVI-suunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Puhdastilasuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Sairaalasuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Keski-Suomen keskussairaala Novassa on energiankierrätysjärjestelmä ja innovatiivisia ratkaisuja, joilla varmistetaan potilaiden ja henkilökunnan turvallisuus kaikissa tilanteissa.
Referenssi
Kuopio, Savonlinna

Tehokas tiedonhallinnan prosessi Savonlinnan keskussairaalaan

Palvelu

Digitaaliset palvelut

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Savonlinnan keskussairaalaa on laajennettu vaiheittain 1950-luvulta asti. Yhtä kauan hankkeista on kertynyt suunnittelutietoa, jota on tallennettu mappeihin, kovalevyille ja muistitikuille.…
Referenssi

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?