Hyppää sisältöön
Hyte

Tukea hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöjen hallintaan

Sote-uudistuksen myötä hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöjen omistuspohja on muuttumassa. Tuemme nykyisiä ja uusia kiinteistönomistajia kiinteistömassan hallinnassa.

Asiantuntemusta sairaaloihin ja terveydenhuollon tiloihin

Hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöjen hallinnassa on tärkeää huomioida juuri näille kiinteistötyypeille ominaiset piirteet. Hoivakiinteistöissä korostuvat erityisesti erilaisten käyttäjien rooli ja tarpeet. Asiantuntijamme auttavat kiinteistönomistajia niin kuntoarvioissa- ja tutkimuksissa kuin osto- tai myyntitilanteeseen liittyvissä Due Diligence -selvityksissä.

Sairaaloissa ja terveydenhuollon tiloissa teemme mm. sairaalalaitteiden ja -järjestelmien kuntotarkistuksia sekä autamme pienissä ylläpidon projekteissa.

Sairaaloissa ja terveydenhuollon tiloissa teemme mm. sairaalalaitteiden ja -järjestelmien kuntotarkistuksia sekä autamme niin suuremmissa korjaushankkeissa kuin pienissä ylläpidon projekteissa – oli kyse sitten rakennuttamisesta, suunnittelusta tai vaikkapa energiaremonteista.

Tutustu tällä sivustolla tarkemmin palvelutarjontaamme!

Järjestämme 19.6. klo 13-14 myös webinaarin Hoivakiinteistöt – mitä omistajan tulee huomioida? Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Due Diligence hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöihin

Due Diligence -tiimimme on tehnyt selvityksiä kymmeniin hoivakohteisiin, sairaaloihin ja paloasemiin. DD-selvityksiä tehdään sekä olemassa oleviin että uusiin kohteisiin. Käytännössä Due Diligencen avulla kiinteistön ostaja tai myyjä voi selvittää kiinteistön kunnon ja parannustarpeet sekä toimenpide-ehdotukset.

Granlundin Due Diligence -tiimin tukena toimii sairaalasuunnitteluun erikoistunut asiantuntijajoukko, joka auttaa erityisesti hoivakiinteistöihin liittyvissä erityiskysymyksissä.

Due Diligence- selvityksissä on korostunut viime aikoina erityisesti vastuullisuus. Usein Due Diligencen yhteydessä tehdään lisäselvityksiä ESG-asioihin tai EU-taksonomiaan liittyen.

Hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöjen omistuksen painopiste on siirtymässä sote-uudistuksen myötä yhä enemmän ammattimaisille sijoittajille. Samaan aikaan Due Diligence- eli DD-selvitysten tarve on kasvanut, ja niiden yhteydessä tehtävä taksonomiaselvitys alkaa olla ehto kaupan syntymiselle.

Kuntoarvio tueksi korjaussuunnitteluun

Kuntoarvion avulla voidaan selvittää kiinteistön rakenteiden ja järjestelmien kunto. Samalla kartoitetaan tulevat korjaustarpeet ja kustannukset. Kattava kuntoarvio auttaa ohjaamaan kiinteistön suunnitelmallista ylläpitoa ja tarpeenmukaista huoltoa.

Laitetarkistukset pidentävät laitekannan elinkaarta sairaaloissa ja ammattikeittiöissä

Laitetarkistukset antavat puolueetonta ja ajantasaista tietoa, onpa kyse laiteluettelon päivittämisestä, laitteen elinkaaren pidentämisestä tai energiatehokkuuden parantamisesta. Samalla löytyy mahdollisuuksia sairaalan tai ammattikeittiön laitteiden kierrättämiseen ja uudelleenkäyttöön.

Asiantuntijamme kertovat, missä tilanteissa laitetarkistuksista on eniten hyötyä ja mitä asioita niiden aikana arvioidaan. Laitetarkistuksilla muun muassa estetään turhat laiteuusinnat ja tehdään kustannustehokkaita ja resurssiviisaita hankintoja. Huomioon otetaan myös laitehankintojen fiksu yhdistäminen ja oikea ajoitus. Silloin samaan aikaan tehdään myös tarvittavat talotekniset tai rakenteelliset muutokset.

Käyttäjälähtöistä sairaalasuunnittelua

Meiltä löytyy Suomen laajin, kokenein ja osaavin sairaalasuunnitteluun erikoistuneiden suunnittelijoiden ja asiantuntijoiden joukko. Työssämme kiinnitämme erityistä huomiota toimintaympäristöön ja terveydenhuollon ammattilaisten sujuvaan arkeen. Autamme luomaan käyttäjälähtöiset ja toimintavarmat sairaalatilat.

Tavoitteenamme on luoda viihtyisiä ja toimivia sairaalatiloja. Samalla otamme huomioon tilojen turvallisuuden ja toimintavarmuuden myös poikkeustilanteissa ja -oloissa.

Ota yhteyttä!

Asiantuntijamme Due Diligence -selvityksiin ja kuntoarvioihin

Susanna Sairanen

Myynti- ja asiakkuusjohtaja
Granlund Oy

Ritva Rissanen

Liiketoimintajohtaja
Granlund Oy

Asiantuntijamme laitetarkistuksiin ja KSL-palveluihin

Antti Pohjonen

Ryhmäpäällikkö KSL-suunnittelu, sairaalasuunnittelu
Granlund Oy
Tiia Kaijalainen

Tiia Kaijalainen

Keittiösuunnittelija
Granlund Oy

Referenssejämme sairaala- ja terveydenhuoltosektorilta

Oulu

Allianssimalli tuo Oulun yliopistollisen sairaalan uudistumiseen ketteryyttä

Palvelu

Sähkösuunnittelu, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, KSL-suunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

OYS 2030 -uudistamisohjelma on hyvässä vauhdissa. Oulun yliopistollisessa sairaalassa otetaan käyttöön huippuälykästä tekniikkaa ja valmistaudutaan samalla tekoälyn hyödyntämiseen.
Referenssi
Helsinki

HUS seuraa hissien huoltoa ja ylläpitoa ennakoivasti Granlund Managerilla

Palvelu

Granlund Manager -integraatiot, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

HUS, KONE ja Granlund toteuttivat yhdessä ohjelmistointegraation, jonka ansiosta kaikkien KONEen huollon piirissä olevien hissien, liukuportaiden ja automaattiovien huoltotiedot löytyvät…
Referenssi
Vaasa

Vaasan keskussairaalan H-talo on energiatehokas ja älykäs

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiatehokkuus

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Vaasan keskussairaalan H-talon talotekniikan suunnittelussa korostuivat turvallisuus, älykkäät ja helppokäyttöiset toiminnot, energiatehokkuus, viihtyisyys ja muuntojoustavuus.
Referenssi

HUSin Siltasairaalan talotekniikka mahdollistaa joustavan toiminnan

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, KSL-suunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

HUSin uuden sairaalarakennuksen suunnittelun perustana oli yksinkertainen ja toimiva rakenne sekä muuntojoustavuus ja energiatehokkuus.
Referenssi
Keski-Suomen Sairaala Nova

Keski-Suomen Sairaala Nova on energiatehokas ja turvallinen moderni keskussairaala

Palvelu

Energiakonsultointi, Energiatehokkuus, Sähkösuunnittelu, LVI-suunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Puhdastilasuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Sairaalasuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Keski-Suomen keskussairaala Novassa on energiankierrätysjärjestelmä ja innovatiivisia ratkaisuja, joilla varmistetaan potilaiden ja henkilökunnan turvallisuus kaikissa tilanteissa.
Referenssi
Kuopio, Savonlinna

Savonlinnan keskussairaalan tiedonhallintaan kehitettiin tehokas prosessi yhdessä suunnittelijoiden kanssa

Palvelu

Digitaaliset palvelut

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Savonlinnan keskussairaalaa on laajennettu vaiheittain 1950-luvulta asti. Yhtä kauan hankkeista on kertynyt suunnittelutietoa, jota on tallennettu mappeihin, kovalevyille ja muistitikuille.…
Referenssi
Helsinki

Uuden lastensairaalan sähkösuunnittelu ja digitaaliset ratkaisut

Palvelu

Sähkösuunnittelu, Valaistussuunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu, AV- ja esitystekniikan suunnittelu, Palotekninen suunnittelu, KSL-suunnittelu, Puhdastilasuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Granlundin vastuulla oli Uuden lastensairaalan sähkösuunnittelu.
Referenssi
Kuopio

FinVectorin uusissa puhdastiloissa valmistetaan ainutlaatuista geenilääkettä

Palvelu

Puhdastilasuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto, Teollisuus

Uutta syöpälääkettä valmistetaan Savossa ensimmäisenä maailmassa. Suomen johtavat puhdastilasuunnittelijat Granlund Kuopiosta vastasivat FinVectorin uusien tuotantotilojen LVISA- ja puhdastilasuunnittelusta.
Referenssi
Kuopio, Savonlinna

Tilojen käyttäjät mukana Savonlinnan terveysaseman toiminnallisessa suunnittelussa

Palvelu

LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, KSL-suunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Savonlinnan uusi pääterveysasema on suunniteltu kiinteäksi osaksi alueen erikoisterveydenhoito- ja sote-palveluja. Granlundin toiminnallisen suunnittelun asiantuntijat auttoivat terveysaseman henkilökuntaa pohtimaan tilavaatimuksia…
Referenssi
Turku

Medisiina D:n talotekninen suunnittelu ja energiakonsultointi

Palvelu

LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Energiakonsultointi, Ympäristösertifioinnit

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Vastasimme Turun yliopiston lääketieteellisen kampuksen alueelle vuonna 2018 valmistuneen Medisiina D:n LVI-, rakennusautomaatio- ja sprinklerisuunnittelusta.
Referenssi

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?