Maila Herva

Maila Herva, laatu ja ympäristö

Maila työskentelee Granlundin laatupäällikkönä. Työn tavoitteena on mm. taata Granlundin suunnittelijoille, konsulteille ja ohjelmistokehittäjille mahdollisimman sujuva arki.

Maila Herva valmistui tuotantotalouden diplomi-insinööriksi Oulun yliopistolta 2007 ja päätyi vajaan vuoden verran kestäneen konsulttiuran jälkeen Oulun yliopistolle tutkijaksi. Oulussa hän väitteli Tekniikan tohtoriksi 2011.

Tutkimushommista Maila siirtyi laatupäälliköksi pieneen ohjelmistotaloon, jossa laatu- ja kehitysasioiden lisäksi hän työskenteli asiakasrajapinnassa erilaisten konsultointi- ja ohjelmistohankkeiden parissa. Maila aloitti Granlundilla syyskuussa 2016.

Granlund tuli Mailalle tutuksi ensimmäisen kerran kehitysprojektissa, jossa hän toimi tutkijana ja Granlund yritysosapuolena. ”Minulla oli yrityksestä positiivinen ja kehitysmyönteinen mielikuva, jonka takia avoimesta paikasta kuullessani laatupäällikön tehtävään hakeminen tuntui luontevalta. Olin innokas tarttumaan uusiin haasteisiin ja astumaan vähän suurempiin saappaisiin.”

Työtehtävät Granlundilla ovat monipuolisia eikä yksikään päivä ole samanlainen. Laatujärjestelmän ja erilaisten ohjeiden ylläpitämisen lisäksi Maila osallistuu aktiivisesti erilaisten toimintatapojen ja prosessien kehittämiseen sekä on mukana innovaatio- ja kehitystoiminnassa. Työn tavoitteena on taata Granlundin suunnittelijoille, konsulteille ja ohjelmistokehittäjille mahdollisimman sujuva arki.
”Minut otettiin Granlundilla lämpimästi vastaan ja olen alusta asti kokenut kuuluvani joukkoon. Huolellisen perehdytyksen ansiosta oli töiden kimppuun helppo hypätä ja minut on aktiivisesti otettu mukaan mielenkiintoisiin kehityshankkeisiin.”

Vapaa-ajallaan Maila harjoittelee tavoitteellisesti kuntosalilla, kiipeilee, juoksee ja pyöräilee. Urheilun vastapainoksi hän viettää aikaansa mielellään myös lukien, luonnossa liikkuen tai käsitöitä tehden.