Hyppää sisältöön
Thainyrkkeily karkottaa asiantuntijan stressin

Thainyrkkeily karkottaa asiantuntijan stressin

8.3.2019 – Omat kiinnostuksen kohteeni eivät päällisin puolin kuulosta siltä, että niistä olisi juurikaan apua energia-asiantuntijan ja asiakkuuspäällikön työssäni. Väitän kuitenkin, että ne tekevät minusta keskittymiskykyisemmän työntekijän ja avartavat maailmankuvaani sekä ihmistuntemustani.

Nahkaisten pädien lyöminen ja potkiminen ja erilaisiin kulttuureihin tutustuminen sekä kielten alkeiden opettelu eivät varsinaisesti lisää ymmärrystäni parkkihallin sisälämpötilan- ja kosteudenhallinnasta tai energiatehokkuuslakien ja -standardien saralla. Väitän kuitenkin, että ne tekevät minusta keskittymiskykyisemmän työntekijän ja avartavat maailmankuvaani sekä ihmistuntemustani.

Tavanomaisesti hullaannun jostain urheilulajista ja pyrin siinä paremmaksi, kunnes kyllästyn tai loukkaannun. Tällä hetkellä Muay thai on vienyt sydämeni. Muay thai, eli tunnetummin thainyrkkeily, on satoja vuosia vanha thaimaalainen kamppailulaji, jossa käytetään lyönti- ja potkutekniikoiden lisäksi polvia ja kyynärpäitä vastustajan tyrmäämiseen. Treeneissä ei tietenkään pyritä tyrmäämään toista, ja tekniikoita harjoitellaan kevyesti kaveriin tai kovaa tyynyihin.

Treeneissä täytyy olla läsnä – siis ihan koko ajan. Ajatuksen on oltava täysin keskittynyt nykyhetkeen: jos se harhailee, saa itse nyrkistä tai sohaisee kaverille mustan silmän. Se nollaa pään työpäivän jälkeen, ja työstressi jää treenisalille.

Muay thai on täydellinen vastakohta esimerkiksi juoksemiselle tai joogalle, joissa ei mitään muuta olekaan kuin aikaa ajatella (vaikka ei saisi ajatella, vaan pitäisi olla läsnä). Muay thai on minun meditaatiotani ja mikä parasta, meditoinnin ja kovan treenin saa suoritettua samalla.

Tänä päivänä ylisuorittamista jostain ihmeen syystä arvotetaan. Lähes kaikkien ystävieni ensimmäinen vastaus, kun kysyn, miten menee, on aina: ”No on aika stressaavaa töissä eikä oikein jaksaisi töiden jälkeen tehdä mitään”. Eikö me voitaisi jo vihdoin ymmärtää, että asiantuntijatyön tuottavuus ei parane ylipitkillä työpäivillä vaan sopivalla sekoituksella työtä, treeniä, lepoa ja hyvää ruokaa.

Namaste, Kop khun kha – hei ja kiitos!

Kirjoittaja Eveliina Salerma toimii Granlund Consulting Oy:ssa energiajohtamisen asiakkuuspäällikkönä.

Parhaat sijainnit datakeskuksille löytyvät Suomesta ja Ruotsista

11.06.2024 – Kaikista maailman maista datakeskuksen sijaintipaikaksi kannattaa valita Suomi tai Ruotsi. Meillä on monta kilpailuvalttia, joilla päihitämme kilpailijat esimerkiksi Keski-Euroopassa.

Blogi

Viisi oivallusta tulevaisuuden superkortteleista vievät kohti hiilineutraalia kaupunkisuunnittelua

11.06.2024 – Alue-energiajärjestelmä tukee hiilineutraalia kaupunkisuunnittelua. Tulevaisuuden superkortteli rakentuu näiden oivallusten varaan.

Blogi

Jopa kolmannes luontokadosta johtuu rakentamisesta

07.06.2024 – Vastuulliset rakennusalan yritykset ovat jo ottaneet käyttöön luontovaikutuksia arvioivia mittareita. Tämä vaikuttaa koko rakentamisen arvoketjuun ja pakottaa kaikki muutokseen.

Blogi
Vastuullisuuspäällikkö Kirsti Sääjärvi

Vähäpäästöisillä menopeleillä konkretiaa kestävään liikkumiseen

03.06.2024 – Asiantuntijayrityksenä Granlundin tärkein tuote on aineeton, osaamisemme. Meidän merkittävimmät päästömme eivät synnykään tuotteiden elinkaaren eri vaiheissa kuten materiaalihankinnoista.

Blogi

Uupumus oli kova pala nieltäväksi

28.05.2024 – Nuoren, tunnollisen ja eteenpäin pyrkivän ihmisen voi olla vaikea myöntää itselleen olevansa uupunut. Hankekehityspäällikkömme Jere Korpisalo kertoo oman tarinansa siitä,…

Blogi

Mitä kiristyvät vastuullisuusvaatimukset edellyttävät kiinteistöjen ylläpitopalveluilta?

10.05.2024 – Jatkossa kiinteistöjen ylläpitopalveluja tarjoavilta yrityksiltä edellytetään kestävien käytäntöjen kehittämistä ja avointa viestintää.

Blogi

Ilmastonmuutos kurittaa kiinteistöjä

22.04.2024 – Ilmastonmuutos on valitettava tosiasia, eikä sen seurauksilta voi välttyä: realisoituvat ilmastoriskit näkyvät meillä jo nyt – ja lisää on luvassa.…

Blogi

”Kaikkia pikkasen harmitti” – venyvä läpimenoaika on liian tuttu ilmiö

04.04.2024 – Kun seurasin sivusta pieleen mennyttä katkaisijoiden vaihtoa erään teollisuuslaitoksen muuntamorakennuksessa, mieleeni tuli vanha sanonta: hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tässä…

Blogi

Energiatodistus, E-lukulaskelma, rakennusluvan energiaselvitys – mikä tarvitaan milloinkin?

22.02.2024 – Kestävän rakentamisen ryhmäpäällikkö Panu Rautio selventää alan terminologiaa. Mihin E-luku perustuu ja miksi juuri sillä mitataan rakennusten energiatehokkuutta? Millaisilla toimenpiteillä…

Blogi

Kestävien ratkaisujen kehittäminen laajenee kiinteistöistä kortteleihin

06.02.2024 – Kaiken kehitystoiminnan ytimessä ovat tällä hetkellä ilmastonmuutoksen vastaiset toimet. Meidän on löydettävä uusia päästövähennyskeinoja.

Blogi

Mitä tietoa etsit?