Hyppää sisältöön
Samuel löysi paikkansa Kuopion kasvavasta rakennesuunnittelun tiimistä

Samuel löysi paikkansa Kuopion kasvavasta rakennesuunnittelun tiimistä

Vuodenvaihteessa 2025 Granlund Kuopioon perustettiin rakennesuunnittelutiimi, jonka kasvumatka on vasta alussa. Mikä on saanut uuden tulokkaamme Samuelin viihtymään kyseisessä tiimissä? Entä miten rakennesuunnittelusta hyötyy asiakkaamme?

Samuel Vilokkinen (vas.), Tuomas Malinen, Mikko Pesonen ja Valtteri Toppinen

Joskus kipinä seuraavaan urasiirtoon tulee naapurilta, kuten ryhmäpäälliköllemme Samuel Vilokkiselle onnekkaasti kävi.

Vaikka Granlund oli Samuelille yhdeksänvuotisen rakennesuunnittelualan kokemuksen kautta tuttu, naapurin – pitkän linjan granlundilaisen – hyvät kokemukset vakuuttivat jättämään hakemuksen kesällä 2024.

“Moninaiset hankkeet, laaja valikoima suunnittelupalveluita, hyvä työporukka ja kehitysmyönteisyys saivat innostumaan. Näillä Granlund myös mielestäni erottuu”, Samuel tuumaa.

Jo yli 20-vuotisen uran meillä tehnyt, 165 henkilön Kuopion yksikön aluejohtaja Tommi Miettinen on samaa mieltä. Hän on nähnyt, miten Granlund on onnistunut vuosien saatossa uusiutumaan ja pysymään kiinni ajassa, ja jopa ennakoivasti edellä.

Panostukset rakennesuunnitteluun on siitä yksi hyvä esimerkki. Tommi kertoo, että tarve rakennesuunnitteluosaamiselle lähti siitä, kun taloon tuli arkkitehtejä.

“Jos arkkitehti suunnittelee miltä rakennus näyttää, rakennesuunnittelijoita tarvitaan miettimään, millainen runko sinne tehdään.”

Erityisen innoissaan Tommi on tuoreimmasta, vasta vuodenvaihteessa 2025 perustetusta Kuopion rakennesuunnittelutiimistä, jota lähdetään tulevien vuosien aikana kasvattamaan. Tiimistä löytyy vahvaa osaamista esimerkiksi puurakentamisesta, betonirakentamisesta ja teräsrakenteista.

Moninaiset hankkeet, laaja valikoima suunnittelupalveluita, hyvä työporukka ja kehitysmyönteisyys saivat innostumaan.

Samuel Vilokkinen, ryhmäpäällikkö, Granlund

Lue lisää granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Jos arkkitehti suunnittelee miltä rakennus näyttää, rakennesuunnittelijoita tarvitaan miettimään, millainen runko sinne tehdään.

Tommi Miettinen, aluejohtaja, Granlund
Granlundilta löytyy vahvaa osaamista eri suunnittelualoilta. Kuvassa Tuomas Malinen ja Mikko Pesonen tiimipalaverissa.

Samasta talosta löytyy palvelut suunnittelusta ylläpitoon

Yksi Granlundin vahvuuksista on laaja osaamisen kirjo, joka mahdollistaa sen, että asiakas saa saman katon alta kaikki kiinteistön elinkaaren palvelut – suunnittelusta ylläpitoon.

“Projektien kokoluokat vaihtelevat paljon. Voi olla, että joskus projektissa on meiltä mukana vain projektipäällikkö, toisinaan on jättihankkeita, joissa voi olla 50 suunnittelijaa Granlundilta. Hienous onkin siinä, että meiltä löytyy osaamista todella laajalla skaalalla”, Tommi kertoo.

Rakennesuunnitteluhommissa lähdetään usein liikkeelle puhtaalta paperilta. Pitää uskaltaa heittäytyä, selvittää taustoja ja lähtötietoja asiakkaalta, jotta syntyy valmis suunnitelma.

Tommi Miettinen, aluejohtaja, Granlund

Rakennesuunnittelijalta tarvitaan heittäytymiskykyä

Tommi ja Samuel kertovat, että rakennesuunnittelutiimissä tarvitaan substanssiosaamisen lisäksi heittäytymisen iloa ja taitoa.

“Rakennesuunnitteluhommissa lähdetään usein liikkeelle puhtaalta paperilta. Pitää uskaltaa heittäytyä, selvittää taustoja ja lähtötietoja asiakkaalta, jotta syntyy valmis suunnitelma. Rakennesuunnittelua ei voi tehdä kopioimalla”, Tommi tuumaa.

Samuel kertoo, että hänen pöydällään on tällä hetkellä tasaisesti uudis-, korjaus- ja muutoshankkeita. Mieleenpainuvimmat projektit ovat rakenteellisesti vaativia, joihin sisältyy paljon erilaisia yksityiskohtia ja rakenteita, joita lähdetään ratkaisemaan.

“Ne vaativat syvällistä analysointia ja pohdintaa. Parhaat onnistumisen tunteet tulee minulle siitä, kun saadaan runkojärjestelmä toimimaan ja asiakkaalle tavoitteiden sekä toiveiden mukaiset suunnitelmat tuotettua”, Samuel sanoo.

Eikä kinkkistenkään kysymysten äärellä tarvitse pärjätä yksin! Samuel sanoo, että alalla oppii jatkuvasti uutta.

”Olen myös oppinut tunnistamaan missä omat rajani tulevat vastaa. On helpottavaa tietää, että silloin voin kääntyä osaavien kollegoideni puoleen”, hän lisää.

Tuntuu, että puhallamme yhteen hiileen ja tietoa jaetaan matalalla kynnyksellä tiimin kesken, mutta myös yli osastorajojen.

Samuel Vilokkinen, ryhmäpäällikkö, Granlund
Kuopion rakennessuunnittelutiimi viihtyy yhdessä toimistolla. Kuvassa Samuel Vilokkinen ja Valtteri Toppinen tiimin kanssa kahvitauolla.

Yhdessä tekemisen arvo näkyy ja tuntuu

Yhdessä tekeminen on yksi Granlundin kantavista arvoista. Eikä se ole pelkkää sanahelinää paperilla, vaan arvo, joka Samuelin mukaan aidosti näkyy ja tuntuu Kuopion rakennesuunnittelutiimissä.

“Olen jo lyhyessä ajassa huomannut miten hyvä tekemisen meininki meidän ryhmällämme on. Tuntuu, että puhallamme yhteen hiileen ja tietoa jaetaan matalalla kynnyksellä tiimin kesken, mutta myös yli osastorajojen.”

Vaikka etätyön tekeminen on joustavasti mahdollista, suurin osa tiimistä viihtyy läsnä Kuopion toimistolla, mikä on Samuelin mielestä varsin kiva juttu.

“Se on varmasti vaikuttanut myös siihen, miksi meillä on uutena tiiminä näin tiivis yhteishenki”, hän sanoo.

Mitä tietoa etsit?