Uutiset

Granlund Pohjanmaa Oy tukee tekniikan koulutusta Vaasassa

Sopimukset allekirjoitettiin Vaasassa 31.10.2018. Vasemmalta: johtaja Jorma Tuominen (VAMK), kehitysjohtaja Kari Rintamäki (Granlund), toimitusjohtaja Pekka Pajuniemi (Granlund), rehtori Örjan Andersson (Novia), rehtori Tauno Kekäle (VAMK). Kuva: Anssi Turunen

Granlund Pohjanmaa Oy lahjoittaa yhteensä 10 000 euroa tekniikan opiskelun tukemiseen Vaasassa. Lahjoituksen saajia ovat Vaasan ammattikorkeakoulu (VAMK) sekä Yrkeshögskolan Novia, joista kumpikin saa lahjoituksena 5000 euroa.

Uutinen

”On todella tärkeää, että tekniikan opetusta on tarjolla paikallisesti. Toivomme, että Vaasassa panostetaan tähän jatkossakin”, sanoo Granlund Pohjanmaa Oy:n toimitusjohtaja Pekka Pajuniemi.

Noviassa ja VAMKissa arvostetaan yritysten osallistumista opetuksen kehittämiseen ja tukemiseen. Opiskelijat ja työelämän edustajat halutaan verkostoitumaan jo opintojen aikana. Esimerkiksi VAMKissa yritykset ovat yhä enemmän mukana kouluttamassa opiskelijoita, minkä lisäksi oppitunneilla pyritään toteuttamaan mahdollisimman paljon yrityksille tehtäviä aitoja projekteja.

”Olemme olemassa seudun yrityksiä varten. Granlund Pohjanmaan lahjoitus VAMKin varainhankintakampanjaan on hieno osoitus VAMKista valmistuvien sähköinsinöörien merkityksestä talotekniikka-alalle”, kommentoi VAMKin rehtori Tauno Kekäle.

”Meille on tärkeää, että säilytämme elävän yhteyden työelämään ja että alueen toimijat verkostoituvat keskenään ja tukevat toisiaan. Teollisuuden ja työelämän mukanaolo arjessamme vahvistaa rooliamme kouluttajana”, kertoo Yrkeshögskolan Novian rehtori Örjan Andersson.

Anderssonin ja Kekäleen mukaan heiltä valmistuvat insinöörit työllistyvät erittäin hyvin seudun yrityksiin. Pajuniemi kehuu, että Noviasta ja VAMK:sta on saatu vuosien varrella hyviä insinöörejä töihin myös Granlundille.

Jos Pajuniemi saisi toivoa, pitäisi Vaasaan saada myös LVI-tekniikan opetusta. ”LVI-tekniikan rooli vain korostuu jatkossa, sillä kiinteistöt käsittävät 40 prosenttia kaikesta energiankulutuksesta Suomessa.” Pajuniemi sanoo, että LVI-tekniikan ammattilaiset ovat avainasemassa energiatehokkuuden parantamisessa.

 

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli

Haluatko kuulla lisää?