Hyppää sisältöön
PalvelutKiinteistöjohtaminenPalveluverkkoselvitykset

Palveluverkkoselvitykset

Palveluverkkoselvitykset auttavat varmistamaan, että kaupungin tai kunnan julkiset palvelut toteutetaan kustannustehokkaasti, kestävästi ja laadukkaasti.

Tavoitteena tarpeenmukaiset julkiset palvelut niille sopivissa tiloissa

Palveluverkkoselvitykset auttavat hahmottamaan useisiin eri kohteisiin ja kiinteistöihin liittyvien julkisten palvelujen nykyiset ja tulevat tilatarpeet. Palveluverkkoselvitys kertoo, miten kiinteistöjä voitaisiin käyttää mahdollisimman järkevästi.

Laadukkaasti tehtyjen palveluverkkoselvitysten avulla autamme varmistamaan, että tarpeenmukaiset julkiset palvelut toteutetaan niille sopivissa tiloissa. Selvityksen tuottama tieto tekee korjaus- ja uudisrakentamishankkeiden suunnittelusta pitkällä tähtäimellä kestävää ja järkevää.

Palveluverkkoselvitys tehdään aina asiakkaan tavoitteiden mukaisesti. Tähtäimessä voi olla esimerkiksi tilankäytön tehostaminen, matalammat ylläpitokustannukset, pienempi korjausvelka tai parempi käyttäjätyytyväisyys.

Otamme huomioon käyttäjien toiminnalliset tarpeet sekä kiinteistöjen ylläpito- ja investointikustannukset. Lisäksi hyödynnämme lähtötietojen hankinnassa esimerkiksi haastatteluja, kyselyitä ja kuntoarvioita. Huomioimme myös erilaiset taustatekijät, kuten kunnan strategiset linjaukset ja yhteiskunnalliset muutokset.

Palveluverkkoselvityksen tulosten visualisointi ja raportointi

Olemme kehittäneet palveluverkkoselvityksille selkeän prosessin. Siinä edetään johdonmukaisesti palveluverkkoselvityksen tuottamista lähtötiedoista ja nykytilakartoituksesta tulevaisuuden skenaariotarkasteluun sekä tulosten analysointiin, visualisointiin ja raportointiin.

Tulosten visualisointi tukee ajantasaista tiedolla johtamista ja nopeaa päätöksentekoa. Siksi havainnollistamme palveluverkkoselvityksen tuloksia Power BI -pohjaisella dynaamisella työkalulla. Jäsentelemme eri lähteistä kerättyä tietoa ymmärrettävään muotoon ja yhdistämme ne kohteen tietomalliin.

Dynaamisen raportoinnin ansiosta kaikki osapuolet saavat palveluverkon nykytilanteesta ja tulevaisuudesta selkeän kokonaiskuvan. Tietoja voidaan tarkastella myös osakokonaisuus kerrallaan eri näkökulmista. Tuloksia on helppo hyödyntää, kun on aika tehdä päätöksiä esimerkiksi luovuttavista kiinteistöistä tai investointien ajankohdasta. Lisäksi tietoja on helppo päivittää, mikä ohjaa palveluverkon kehittämistä myös tulevaisuudessa.

Selkeä prosessi palveluverkkoselvityksistä palveluverkkosuunnitteluun

Palveluverkkoselvitys on kertaluonteinen selvitystyö, jota voidaan jatkaa jatkuvaluonteisella palveluverkkosuunnittelulla.

Palveluverkkoselvitys auttaa tunnistamaan

• Nykyiset palvelu- ja tilatarpeet

• Alueelliset erot

• Muutokset palvelutarpeissa tulevina vuosina

• Tarpeet kehittää eri palvelujen saavutettavuutta

• Eri toteutusvaihtoehdot, myös hanketasolla

• Strategisten tavoitteiden toteutumisen eri toteutusmalleilla.

Palveluverkkoselvityksen sisältö:


• Lähtötietojen hankinta, mm. kuntoarviot ja haastattelut
• Palveluverkoston nykytilan selvitys
• Palvelutarpeen analysointi ja vertailu nykytilanteeseen
• Tulosten dynaaminen visualisointi ja skenaariotarkastelu
• Päätöksentekoa tukeva raportointi

Kysy lisätietoja

Tuomas Nuutilainen

Johtava analyytikko
Granlund Oy

Susanna Sairanen

Kaupallinen johtaja
Granlund Oy

Löydä lähin Granlund-toimipiste ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Ajankohtaista

Tehottomuus käy erityisen kalliiksi teollisuuden hankkeissa

23.04.2025 – Läpimenoajoissa pysyminen on tärkeää kaikissa rakennushankkeissa, mutta vaikkapa asuntorakentamiseen verrattuna teollisuushankkeissa aikataulu- ja kustannusriskit ovat moninkertaiset.

Blogi

Kuinka säästää energiaa talotekniikan laiteuusinnoilla?

22.04.2025 – Talotekniikan uusimisessa energiatehokkain ratkaisu on usein kallis kertainvestointi, mutta pitkällä aikavälillä selvästi edullisin vaihtoehto. Esimerkiksi ilmanvaihdossa uudet laitteet voivat säästää…

Uutinen

Rakentamislain vaatimaan ilmastoselvitykseen kannattaa varautua ajoissa

15.04.2025 – Ilmastoselvitys tulee olemaan kaikille kiinteistö- ja rakennusalan toimijoille lähivuosina yhtä tuttu asia kuin energiatodistus on nyt. Tiedätkö, mitä rakentamislain uusi…

Blogi

Granlund vahvistaa talotekniikkasuunnittelua Pohjois-Ruotsissa

09.04.2025 – Umeå Projekt Team AB liittyy Granlund-konserniin yrityskaupan myötä. Yritys on erikoistunut talotekniikkasuunnitteluun ja projektinjohtoon.

Uutinen

Granlund laajentaa rakennuttamisen liiketoimintaa Ruotsissa

03.04.2025 – Tukholmalainen Coordia Consult AB on nyt osa Granlund-konsernia. Yritys keskittyy rakennuttamiseen ja projektinjohtoon sekä valvontaan.

Uutinen

Miksi kulutusjousto on mahdollisuus myös kiinteistöille?

31.03.2025 – Kulutusjousto on kiinteistönomistajille ja rakennuttajille mielenkiintoinen uusi mahdollisuus säästää energiakustannuksissa ja saavuttaa jopa lisätuloja. Sääriippuvainen uusiutuvan energian tuotanto vaatii joustoa…

Blogi

Granlundin päästövähennystavoitteet saivat SBTi:n hyväksynnän

28.03.2025 – Science Based Targets initiative (SBTi) on hyväksynyt Granlundin päästövähennystavoitteet. Kyse on aloitteesta, jolla pyritään pysäyttämään maapallon lämpeneminen kriittiseen 1,5 asteeseen.

Uutinen

Arkkitehdit lujittavat käyttäjälähtöistä näkökulmaa sairaalasuunnitteluun

25.03.2025 – Raami Arkkitehdit vahvistaa Granlundin sairaalasuunnittelun osaamista 20 vuoden kokemuksella sekä inhimillisillä, toiminnallisilla ja kaupunkikuvallisilla näkökulmilla.

Uutinen
Timo-Mikael Sivula ja Miika Nuuttila Granlund

Energiahanke “yhden luukun” periaatteella

20.03.2025 – Granlundin energiatehokkuushankkeiden palvelut kattavat nyt myös projektinjohtourakat, joissa Granlund vastaa kokonaistoimituksesta. Esimerkiksi taloyhtiölle uusi palvelu on vaivaton tapa toteuttaa kannattava…

Uutinen

Ajantasaisella kuntoarvio- ja PTS-tiedolla säästää rahaa ja hermoja

19.03.2025 – Ilman ajantasaista tietoa kiinteistön kunnosta päätökset perustuvat oletuksiin, ja oletuksilla on joskus tapana tulla kalliiksi.

Blogi

Mitä tietoa etsit?