Hyppää sisältöön
UratarinatTero Hellman

Tero Hellman, turvallisuuspäällikkö

Turvallisuuspäällikkö Tero Hellmanin pitää työssään seurata tarkasti, mitä alalla ja yhteiskunnassa tapahtuu.  

Tero Hellman päätyi turvallisuusalalle oikeastaan sattumalta, vaikkakin nuoruuden uteliaisuuden innoittamana.

“Nuorempana minua kiinnosti työskentely julkisen hallinnon turvallisuuteen liittyvässä organisaatiossa, ja osittain sen kiinnostuksen pohjalta lähdin turvallisuusalalle. Opiskelin Tampereella poliisikoulussa ja myöhemmin täydensin opintoja Uudellamaalla Laurean ammattikorkeakoulussa.”

Granlundille Tero päätyi kesällä 2018 tuttavan vinkin kautta. Uusi pesti on tarjonnut mahdollisuuden tehdä työuraa hieman toisenlaisesta näkökulmasta ja samalla laajentaa turvallisuusalan osaamista uuden toimintaympäristön parissa.

Nykyisin Granlundin turvallisuuspäällikön ja turvallisuuskonsultin tehtävistä vastaava Tero on työskennellyt erilaisissa turvallisuusalan tehtävissä julkisen hallinnon puolella. Kokemusta löytyy myös yksityiseltä sektorilta: ICT-ala on tullut tutuksi erityisesti konesaliympäristöihin liittyvissä turvallisuustehtävissä.

Mitä turvallisuuden parissa työskenteleminen vaatii?

Granlundin turvallisuuspäällikkönä Tero vastaa konsernin turvallisuusasioista ja kehittää niitä eteenpäin. Asiakkaiden suuntaan Teron työ pitää sisällään turvallisuuteen liittyvää suunnittelua, konsultointia ja myös kiinteistöjen rakenteellisiin ratkaisuihin liittyviä turvallisuusasioita. Vaatimukset turvallisuuden suhteen riippuvat toimialasta ja siitä, minkälaisessa ympäristössä asiakas toimii.

“Tässä työssä pitää olla hyvä käsitys fyysisen turvallisuuden vaatimuksista eri kiinteistöjen ja rakennusten ympäristön osalta. Lisäksi on oltava hyvä kuva kokonaisuudesta. Sen kautta hahmotetaan, mitä erilaisia turvallisuusratkaisuja voidaan toteuttaa teknisillä turvajärjestelmillä ja fyysisillä rakenteellisilla ratkaisuilla. Turvallisuusasioissa pitää aina pystyä saamaan selville asiakkaan tarpeet ja ymmärtämään mitä asiakas todella tarvitsee.”

Tietoturvallisuus kärjessä

Teron tulee työssään seurata tarkasti, mitä alalla ja yhteiskunnassa tapahtuu. Turvallisuusala kehittyy jatkuvasti, ja vaatimukset kasvavat turvallisuustilanteiden muuttuessa välillä nopeastikin. Turvallisuuteen kiinnitetään yleisesti entistä enemmän huomiota.

”Vaatii tiukkaa seurantaa, että pystyy vastaamaan mahdollisiin tuleviin haasteisiin ja kertomaan asiakkaille mitä asioita kannattaa huomioida nyt ja tulevaisuudessa. Erityisesti tietoturvallisuudelta vaaditaan koko ajan enemmän.”

Moottoripyörällä matkaan

Teron vapaa-aika täyttyy paljolti lasten harrastusten parissa, kuunnellen musiikkia ja lukien. Kirjan kansien välistä löytyy lukemistoa laajasti romaaneista dekkareihin. Lisäksi Tero seuraa mielenkiintoisia ajankohtaisia asioita lehdistä ja netistä. Liikkuminen on myös osa arkea, tosin joustavalla otteella.

”Ulkoilua ja urheilua tulee harrastettua vähän vaihtelevasti, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Kesäisin moottoripyöräajelut tuovat mukavan lisän liikkumiseen.”

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?