Hyppää sisältöön
Harri Pulkkinen, rakennusautomaatio

Harri Pulkkinen, rakennusautomaatio

Ennen Granlundille tuloa Harri oli kuvitellut, että suurissa toimistoissa suunnitelmia laaditaan liukuhihnalta ja että työtä tehdään tittelin eikä taitojen mukaan.

Harri Pulkkinen valmistui vuonna 2005 Vantaan EVTEK-ammattikorkeakoulusta (nyk. Metropolia) automaatiotekniikan insinööriksi. Opintojensa loppuvaiheessa Harri työskenteli samalla rakennusautomaatiosuunnittelijana Hepacon Oy:ssa, missä hän jatkoi valmistuttuaan aina vuoteen 2009.

“Hepaconilta sain erittäin hyvän perehdytyksen alan monimuotoisiin suunnittelutehtäviin. Sieltä siirryin sittemmin projektipäälliköksi Insinööritoimisto Nurmi Oy:n automaatiosuunnitteluun, ja vuonna 2012 etenin suunnittelupäälliköksi. Vastasin rakennusautomaatiosuunnittelun lisäksi myös kiinteistönpidon toimialoista.”

Vuonna 2016 Harri alkoi kaivata uusia haasteita, mutta sopivaa paikkaa ei löytynyt. “Sitten markkinoidessani automaatiosuunnittelupalveluita Lohjan kaupungille he mainitsivat Granlundin toimistosta Lohjalla. Heidän näkökulmastaan Lohjan toimisto tarvitsisi myös rakennusautomaatiosuunnittelijan. Se sai minut tarkemmin perehtymään Granlundiin ja lopulta hakemaan projektipäällikön paikkaa.”

Ennen Granlundille tuloa Harri oli kuvitellut, että suurissa toimistoissa suunnitelmia laaditaan liukuhihnalta ja että työtä tehdään tittelin eikä taitojen mukaan. Työskenteleminen Granlundilla on kuitenkin osoittautunut positiiviseksi kokemukseksi ja rikkonut ennakkoluuloja.

“Suunnittelijoille annetaan vastuuta omien kykyjen mukaan. Lisäksi itseni yllätti se, miten hyvät työolot ovat ja että ongelmiin ja haastaviin tilanteisiin saa oikeasti tukea.”

Kahden toimiston väkeä

Granlundilla Harri toimii projektipäällikkönä rakennusautomaation parissa. Hän työskentelee osan ajasta Granlund Lohjalla ja osan ajasta Granlundin Malmin toimistolla. Suunnittelutehtävien lisäksi Harri on ollut myös rakennuttajana rakennusautomaatiosaneerauksissa ja toiminut asiakasrajapinnassa.

Mitä insinöörin arkeen kuuluu töiden lisäksi?

“Kodin kiireiden takia omille harrastuksille ei ole jäänyt liikaa aikaa; tästä ovat lapset pitäneet huolen! Sählyä pelaan kerran viikossa, ja moottoripyörällä tulee ajeltua. Kesäisin huviajelujen lisäksi osa työajoista tulee hoidettua moottoripyörällä.”

Lue lisää Granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?