Hyppää sisältöön
Heikki Wilen, osastonjohtaja

Heikki Wilen, osastonjohtaja

”Pitää tähdätä ylös, muutoin ei voi saavuttaa mitään”, tuumaa Granlund Tampereen sähkösuunnittelun osastonjohtaja Heikki Wilen.

”En valinnut sähkötekniikkaa, vaan sähkötekniikka valitsi minut”, sanoo Granlund Tampereen sähkösuunnittelun osastonjohtaja Heikki Wilen.

Heikki haki 2000-luvun alkupuolella opiskelemaan kaupallisia aloja, mutta ei päässyt sisään. Toisena vaihtoehtona oli sähkövoimatekniikka Tampereen teknillisessä yliopistossa, mistä opintopaikka aukeni.

”Kun olin opiskellut jonkin aikaa ja päässyt aineopintoihin, huomasinkin innostuneeni opinnoista. Sähkötekniikka alkoi tuntua omalta jutulta, ja olen tyytyväinen, että päädyin alalle.”

Heikki valmistui vuonna 2011, mutta hän aloitti työuransa jo kolmantena opiskeluvuotena vuonna 2006. Heikin isä työskenteli tuolloin Granlund Tampereen toimitusjohtajana, ja läheltä löytyi sopivasti työvoimaa: Heikki pääsi Tampereen sähköosastolle kesäharjoittelijaksi ja jatkoi sen jälkeen tuntityöläisenä opintojen päättymiseen saakka.

Työn monipuolisuus innostaa

Valmistumisen jälkeen Heikki toimi pari vuotta sähkösuunnittelijana, minkä jälkeen hän siirtyi projektipäälliköksi. Nopeasti vastuut kasvoivat edelleen, ja vuonna 2014 hän aloitti sähkösuunnittelun ryhmäpäällikkönä.

Monipuoliseen työnkuvaan kuuluu niin suunnittelun ohjausta, asiakassuhteiden ja sähköosaston kehittämistyötä kuin esimiestehtäviä. Välillä ehtii myös osallistua projektien suunnitteluun. Heikin mieleen on jäänyt erityisesti hänen ensimmäinen vetämänsä projekti, Tampereen Näsilinnan sähkösuunnittelu.

Onnistumisen kannalta tärkeintä on, että asiakas ja tekniikan asiantuntija puhuvat samaa kieltä.

Työssä innostaakin juuri vaihtelevuus. ”Vaikka olen ollut Granlundilla jo 13 vuotta, samanlaisia työpäiviä on ollut todella vähän. Työtehtäväni ovat vuosien aikana kehittyneet jatkuvasti, joka on tuonut vaihtelevuutta päivittäiseen työhön. Tykkään esimiestyöstä, mutta haluan myös olla mukana suunnittelutyön ohjauksessa.”

Heikki kertoo, että työn suurin intohimo löytyy siitä, miten tekniikan asiantuntijat saadaan opetettua keskustelemaan asiakkaan kanssa. Onnistumisen kannalta tärkeintä on, että asiakas ja tekniikan asiantuntija puhuvat samaa kieltä. Sillä on suuri vaikutus suunnittelun ja tietenkin myös toteutuksen menestymiseen.

Tähtää aina ylös, niin voit saavuttaa jotakin

Heikki on edennyt urallaan koko ajan aina vaativampiin tehtäviin, ja vuodenvaihteessa hänen on tarkoitus ottaa hoitoonsa Granlund Tampereen sähköosasto. Urapolulla eteneminen ei ole ollut sattumankauppaa, vaan Heikki on määrätietoisesti halunnut tavoitella uusia tehtäviä.

”On parempi nousta ylös ja kurkottaa tähtiin, kuin jäädä paikalle istumaan tietäen, ettei ikinä yllä niihin – niin voi saada edes puusta roikkuvan omenan. Pitää tähdätä ylös, muutoin ei voi saavuttaa mitään.”

Aktiivisuus ja vastuunottaminen näkyvät myös Heikin vapaa-ajalla. Hän toimii Tampere United -jalkapalloseuran puheenjohtajana, mikä saakin illat ja viikonloput kulumaan rattoisasti. Lisäksi Heikki on mukana Tampereen Nuorkauppakamarin toiminnassa.

”Sitä kautta tutustuu hyvin samanlaisessa elämäntilanteessa oleviin ihmisiin Tampereen seudulla ja myös ympäri Suomen”, hän kertoo.

Lue lisää Granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?