Hyppää sisältöön
Jarmo Karttunen, ryhmäpäällikkö

Jarmo Karttunen, ryhmäpäällikkö

Rakennusautomaation ryhmäpäällikkö Jarmo Karttunen on viihtynyt Granlundilla yli 20 vuotta – osan vuosista Helsingissä ja osan Tampereella.

Mikä saa työntekijän viihtymään samassa yrityksessä yli 20 vuotta? Joustavuus, kiinnostavat työtehtävät ja kehitykseen panostaminen, jos kysytään rakennusautomaation ryhmäpäälliköltä Jarmo Karttuselta.

Pirkkalasta kotoisin oleva Jarmo lähti lukion jälkeen opiskelemaan Helsingin teknilliseen oppilaitokseen 90-luvun puolivälissä. Hän oli jo tuolloin kiinnostunut automaatiosta ja piti sitä tulevaisuuden alana. Jarmon koulutus painottui teollisuusautomaatioon, mutta hän ajautui talotekniikan ja rakennusautomaation puolelle insinöörityön vetämänä.

”Tulin Granlundille töihin automaatiosuunnittelijaharjoittelijaksi vuonna 1998. Insinöörityöni tein Granlundin automaatiosuunnitteluympäristöstä, jonka kehittäminen onkin sitten kulkenut parinkymmenen vuoden ajan mukana yhtenä osana työnkuvaani. Kehitystyö on ollut yksi tärkeä syy, miksi olen viihtynyt pitkään Granlundilla: täällä panostetaan kehitykseen, ja olen saanut olla mukana kehittämässä järjestelmiä.”

Toimisto vaihtui elämäntilanteen mukana

Jarmon ura Granlundilla jakaantuu käytännössä kahteen osaan: Helsingin ja Tampereen vuosiin. Helsingissä hän aloitti automaatiosuunnittelijana, ja pikkuhiljaa kertyneen kokemuksen myötä hän siirtyi ensin projektipäälliköksi ja sitten ryhmäpäälliköksi.

Kun perhe alkoi kasvaa, Jarmo päätti puolisonsa kanssa muuttaa takaisin kotiseudulle Tampereelle vuonna 2007. Paikkakunnan vaihtuessa Jarmo siirtyi Granlund Tampere Oy:n palvelukseen.

”Granlundille isot pisteet siitä, että täällä on mahdollista siirtyä elämäntilanteen mukana toisiin toimistoihin. Se on huomattava etu.”

Jarmon työtehtävät muuttuivat hieman Tampereelle muuton myötä. Esimiestyö jäi pois, ja työ suunnittelupäällikkönä oli hyvin itsenäistä. Aluksi myös projektit olivat pienempiä. Vuosien aikana projektit – ja samalla rakennusautomaatiosuunnittelijoiden määrä – ovat kuitenkin kasvaneet Tampereella. Pari vuotta sitten toteutetun organisaatiomuutoksen myötä Jarmo myös siirtyi jälleen ryhmäpäällikön ja esimiehen tehtäviin.

”Kehitystyön ohella työssäni innostaa eniten alalla jatkuvasti puhaltavat uudet tuulet. IoT, langattomat teknologiat ja virtuaalitodellisuuden hyödyntäminen ovat asioita, jotka tulevat vaikuttamaan myös RAU-puoleen. Muutos pitää aktiivisena.”

Nokian takana on metsä – vapaa-aika vie luontoon

Jarmo asuu perheineen maaseudulla, kolmisenkymmentä kilometriä Tampereelta. Vapaa-aika kuluu suurilta osin luonnossa liikkuen. Mukana kulkevat metsästysharrastus ja koira. Itserakennettua taloa ympäröivät metsästysmaat, ja läheltä löytyy myös mökki, jonne Jarmo kesäisin suuntaa kalastamaan.

”Parhaimpia aikoja ovat kuitenkin aurinkoiset syyspäivät, kun pieni pakkanen ja ruska hallitsevat luontoa. Siitä tosin voisi siirtyä suoraan kunnon pakkasiin ja jättää loskakelit väliin”, Jarmo nauraa.

Lue lisää Granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?