Hyppää sisältöön
Jukka Karhu, rakennusautomaatio

Jukka Karhu, rakennusautomaatio

Jukka Karhu tiesi jo nuorena, että rakennusautomaatio marssii talotekniikka-alan muutoksen eturintamassa.

Rakennusalalla on jo pitkään hehkutettu Smart Building -ilmiötä. Mutta nykymäärittelyt täyttävää Smart Buildingiä saa kuitenkin hakea, sillä todellisuudessa uudet ja modernitkin rakennukset tehdään pitkälti vanhoilla kaavoilla ja muutokset smartimpaan suuntaan ovat hitaita. 

Granlund haluaa olla Suomen johtava Smart Building -konsultti. Ja tässä kohtaa kuvioon astuu Jukka Karhu: hän haluaa poistaa esteet Smart Buildingin tieltä.

”Granlundilla on mielestäni vahvin näkemys siitä, miten alaa on kehitettävä. Uskon, että voimme konsulttina olla eri toimijoita parhaiten yhdistävä muutosvoima. Valmiita ratkaisuja digitaalisuuden toteuttamiseksi ei juuri ole, vaan niitä on luotava konkreettisissa projekteissa”, Jukka sanoo.

Jukka on nuorempana suorittanut sekä LVI-tekniikan että automaatiotekniikan tutkinnot Mikkelin teknillisestä oppilaitoksessa ja TAMK:ssa. 

”LVI -opintojen ollessa loppuvaiheessa tuli mieleeni, että alalla voisi olla tarvetta tekijälle, jolla olisi sekä LVI- että automaatioalan koulutus – niin suunnittelussa kuin käytön- ja ylläpidon tehtävissä. Minulle oli myös syntynyt sellainen kuva, että automaatio olisi eniten kehittyvä talotekniikan osa-alue”, Jukka muistelee. 

Ja oikeinhan se meni. Automaatioala on digitalisaation myötä muuttunut valtavalla sykkeellä. Automaatiotekniikan päättötyönsä hän teki 1990-luvun puolivälissä Granlundille. Sittemmin plakkariin on tarttunut myös eMBA tutkinnon Stockholm School of Economics MBA -ohjelmasta.

Opinnäytteen tekemisen jälkeen Jukka jäi Granlundille töihin, mikä on hyvin tyypillistä Granlundilla. Sittemmin Jukka meni töihin TAC Finlandille, josta tuli myöhemmin osa Schneider Electricia.

”Siirryin TAC:lle, koska koin mielenkiintoisena haasteena mahdollisuuden päästä kokemaan automaatiourakoinnin ja huoltoliiketoiminnan johtamista, sekä nähdä millaista on työskennellä kansainvälisessä yrityksessä.”

Myöhemmin samassa yrityksessä myös myyntiin, markkinointiin sekä liiketoiminnan kehittämiseen liittyvät tehtävät tulivat Jukalle tutuiksi. Viimeiset kolme vuotta hän vastasi yrityksen Suomen teollisuusliiketoiminnasta. 

Onneksi Jukka päätti kuitenkin palata Granlundille ja toimii nykyisin rakennusautomaatio-osaston johtajana. ”Näin täällä parhaat vaikutusmahdollisuudet toimialan kehittymisen liittyen uusiin IoT- ja Smart Building -asioihin.”

Jukan mielestä parasta Granlundilla ovat ihmiset ja yrityskulttuuri, joka mahdollistaa innovatiivisuuden sekä luo yrittämisen halua päivittäiseen tekemiseen. 

”Parasta työssäni on se, kun näkee, miten oman tiimin ihmiset onnistuvat ja kehittyvät sekä positiivinen palaute asiakkailta.”

Lue lisää Granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?