Hyppää sisältöön
Rami Hursti, johtava asiantuntija (RAU)

Rami Hursti, johtava asiantuntija (RAU)

Rakennusautomaation johtava asiantuntija Rami Hursti haluaa työltään haasteita.

”Vieläkään ei ole tullut eteen sellaisia tehtäviä, joista en olisi tykännyt. Teen muun muassa konsultointia, valvontatehtäviä, strategiaselvityksiä asiakkaille ja olen ollut myös mukana uusien liiketoimintojen kehittämisessä”, kertoo Rami Hursti.

Viime helmikuusta asti Ramin työajan on lähes kokonaan vienyt Triplan rakennusautomaatiourakan valvojana toimiminen. Tällaiset projektit ovat rankkoja ja vaativat venymistä, mutta Rami haluaakin työltään haasteita: mitä suurempi kohde, sitä enemmän on asioita ratkottavana. ”Työstä ei tule rutiinia, kun ei ole mukavuusalueella ja älynystyröitä joutuu jatkuvasti hieromaan.”

Rami Hursti Granlundilla rakennusautomaation johtavana asiantuntijana. Hän ei ole tuntenut esimiestehtäviä omakseen, joten asiantuntijatyöhön keskittyvä työnkuva on Ramille todella mieluinen.

Asiantuntijatyöhön keskittyvä työnkuva on todella mieluinen.

Teknologiainnostus näkyy myös vapaa-ajalla

Rami on omien sanojensa mukaan aina ollut hieman teknologiafriikki. Hän on perehtynyt itsenäisesti erilaisiin teknologioihin ja niiden kehitykseen, mistä on tietysti hyötyä myös työssä. Rakennusautomaatiossa osaamiselta nimittäin vaaditaan paljon: pitää osata LVI-, sähkö- ja automaatiotekniikkaa, ymmärtää logiikkaa ja olla perillä IT-asioista ja tietoturvasta.

Teknologiapuolen lisäksi Ramin vapaa-aika kuluu nykyään pääosin teini-ikäisten lapsien harrastusten parissa kuljettajana. Kun on omaa aikaa, Rami mieluusti suuntaa liikkumaan.

”Golfia pelaan kesäisin aina kun ehdin, ja mielelläni kalastaisin myös enemmän. Ensi kesänä olemme esimerkiksi lähdössä Lapin erämaahan kalastusreissulle porukalla. Viikonloppuisin ja osin arki-iltoina pyrin ulkoilemaan koiran kanssa – tosin viime aikoina kävelyt olen tehnyt pitkälti Triplassa”, Rami sanoo nauraen.

Urapolulla eteenpäin yrityskauppojen pyörityksessä

Rami Hursti aloitteli uraansa talotekniikan parissa jo teini-ikäisenä, kun hän toimi putkimiesisänsä apurina. LVI-ala kiinnosti, ja yläasteen jälkeen Rami opiskeli putkimieheksi ammattikoulussa. Intistä tie jatkui Espoon ja Vantaan teknilliseen oppilaitokseen (nyk. Metropolia) josta Rami valmistui LVI-insinööriksi vuonna 1991. Tuolloin iskenyt paha lama-aika esti kuitenkin pääsyn työelämään, ja Rami päätyi jatkamaan opiskelua Teknilliseen korkeakouluun.

Lama-aika esti kuitenkin pääsyn työelämään, ja Rami päätyi jatkamaan opiskelua Teknilliseen korkeakouluun.

Uransa alussa hän toimi LVIA-asiantuntijana Rakennus-Ekonolla ja Telecom Finlandille, josta vuonna 1998 tuli Sonera.

”Puhelinteknologian muuttuessa 90-luvulla analogisesta digitaaliseksi toimin myös rakennuttamistehtävissä, kun laitetiloja saneerattiin vastaamaan digitaalitekniikan vaatimuksia”, Rami kertoo.

Sonera ulkoisti vuonna 2000 kiinteistöliiketoimintonsa ABB:lle, ja Rami siirtyi kaupan mukana uuteen yritykseen. Toimenkuva muuttui, sillä ABB:lla Rami oli mukana käynnistämässä uutta liiketoimintaa: kiinteistöjen digitaalista etävalvontaa.

Vuonna 2003 ABB myi liiketoiminnan eteenpäin YIT:lle. Työ jatkui osittain entisellään, mutta mukaan tuli myös uusi liiketoiminta-alue, rakennusautomaation tuominen asuntoihin. Rakennusautomaatioliiketoiminnan vahvistamiseksi YIT Kiinteistötekniikka osti Computec Oy:n, ja Rami pääsi vetämään yrityskauppojen kautta tullutta tuotekehitystiimiä. Näinä vuosina työ vei Ramia myös välillä ulkomaille: kansainvälisiä tehtäviä on uran varrella ollut niin Venäjällä, Euroopassa kuin Yhdysvalloissa.

Vuonna 2013 yritys vaihtui taas, kun YIT-konserni käytännössä jakaantui kahtia, rakennustekniikka YIT:hen ja talotekniikan puoli Caverion Oy:hyn. Rami ehti työskennellä pari vuotta Caverionilla ennen uutta muutosta.

”Keväällä 2015 kävin haastatteluissa muutamissa yrityksissä, mutta Granlund vakuutti minut niin yrityskuvallaan kuin työtarjouksellaan. Aloitin työni Granlundilla toukokuussa 2015.”

Granlund vakuutti minut niin yrityskuvallaan kuin työtarjouksellaan.

Lue lisää Granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?