Hyppää sisältöön
Riitta Tulokas, ryhmäpäällikkö

Riitta Tulokas, ryhmäpäällikkö

Korjausrakentamisen LVI-suunnittelun asiantuntija Riitta Tulokas hallitsee niin suuret kuin pienet korjausrakentamisen projektit.

Matikka oli aina Riitta Tulokkaan vahvin aine koulussa. Hänelle olikin selvää, että lukion jälkeen suunta olisi kohti teknistä alaa. Riitalla ei tosin ollut tarkkaa näkemystä siitä, mitä hän haluaisi opiskella, ja hän päätyi lopulta ammatinvalintaohjauksen kautta LVI-piirtäjäkurssille. Siellä Riitta innostui alasta ja halusi jatkaa eteenpäin.

”Minulla oli myös tuttuja alalla, mikä osaltaan innosti alalle. Hain opiskelemaan LVI-suunnittelijaksi Mikkelin teknilliseen opistoon, josta valmistuin vuonna 1986. Valmistumisen jälkeen työskentelin LVI-suunnittelijana Lappeenrannassa.”

Vuoden 2008 syksyllä Riitta muutti Helsinkiin. Hän oli töissä talotekniikkayrityksessä Taltec Oy:ssä, jonka Granlund osti vuonna 2017 kasvattamaan korjausrakentamisen liiketoimintaa. Riitta on ollut tyytyväinen siirtoon: ”Täällä on hyvä henki. Granlundilla on myös hyvät puitteet ja mahdollisuuksia jos haluaa kouluttautua lisää.”

Korjausrakentamisen vaihteleviin projekteihin ei kyllästy

Riitta toimii ryhmäpäällikkönä korjausrakentamisen osastolla. Suuri osa Riitan vetämästä ryhmästä koostuu porukasta, joka siirtyi yrityskaupan myötä Granlundille. Työkaverit olivat siis tuttuja heti alusta lähtien, vaikka pesti ryhmäpäällikkönä olikin uusi.

”Työnkuvani muuttui entiseen verrattuna siinä mielessä, että perussuunnittelu jäi paljon vähemmälle. Esimiestyön lisäksi mukaan työnkuvaan ovat tulleet vahvasti rakennuttamisen ja valvonnan tehtävät. Ryhmän kokoonpano on muuttunut, kun vanhimmasta päästä on jo jääty eläkkeelle. Olen päässyt myös ohjaamaan nuoria tekijöitä. Tällä hetkellä ryhmässäni on yksi opiskelija osa-aikaisena, mutta tiimiin tarvitaan lisää nuorempaa porukkaa töihin.”

Työn keskiössä tyytyväinen käyttäjä

Riitta on mukana kiinnostavissa korjausrakentamisen hankkeissa, jotka keskittyvät pääosin julkisen hallinnon puolelle. Projektit vaihtelevat hyvin erilaisten kiinteistöjen pienistä remonteista suurempiin korjaustöihin; Riitta on ollut pidempään mukana muun muassa Pasilan virastokeskuksen hankkeissa ja viimeisimpänä rautatieaseman hotellihankkeessa. Työssä viehättääkin juuri vaihtelevat työtehtävät ja se, että kaikki päivät ovat erilaisia – se tuo mukanaan haasteita eikä tekemiseen leipäänny.

Korjausrakentamisessa ja ylläpitohankkeissa on tärkeää kuunnella käyttäjien tarpeita. ”Tämän työn merkittävin tavoite on tyytyväinen käyttäjä. Siihen pyrimme joka päivä.”

Työn vastapaino löytyy puutarhasta

Riitta on kotoisin Haminan seudulta, missä hänen vapaa-aikansa pitkälti kuluukin. Kun viikko Helsingissä on saatu pakettiin, Riitta suuntaa Haminaan päin perheen kotitaloon. ”Viihdyn maalla ja luonnossa kasvien äärellä. Isän perintönä on tullut rakkaus puutarhaan.”

Töihin korjausrakentamisen pariin?

Granlundin korjausrakentamisen osasto kasvaa ja hakee joukkoonsa uusia tekijöitä Helsinkiin. Katso avoimet työpaikkamme!

Lue lisää Granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?