Hyppää sisältöön
Tapani Idman, sairaalasuunnittelun osastojohtaja

Tapani Idman, sairaalasuunnittelun osastojohtaja

Tapani Idmanista tuli kirvesmiehen sijasta LVI-insinööri.

”Tavoitteita uralle pitää olla, mutta niihin ei saa lukkiutua liikaa”, sanoo ryhmäpäällikkö ja Granlundin hallituksen jäsen Tapani Idman.

Tapani aloitti Granlundilla jo opiskeluaikoina, vuoden 2011 kesällä suunnittelijaharjoittelijana. Energia- ja LVI-tekniikkaa Aalto yliopistossa opiskellut Tapani jatkoi opiskelun ohella parina päivänä viikossa, ja hän teki myös opinnäytetyönsä Granlundille.

Kun Tapani valmistui vuonna 2013, hän aloitti Granlundilla vakituisena suunnittelijana. Alalle päätymiseen ei ollut erikoista syytä, vaan valinta tapahtui aikanaan lähinnä poissulkemismenetelmällä.

”Kovin monella lapsella ei varmaan ole haaveena, että minusta tulee isona LVI-insinööri”, Tapani kertoo nauraen. ”Tosin pienenä poikana ihailin kirvesmiehenä uransa tehnyttä isoisääni. Ajattelin, että minä myös aikuisena naulaan ja naputan vasara kädessä taloja pystyyn.”

Kovin monella lapsella ei varmaan ole haaveena, että minusta tulee isona LVI-insinööri.

Työlle on helppo löytää merkitys

LVI-suunnittelijan työstä Tapani siirtyi ensin projekti-insinöörin ja sitten projektipäällikön tehtäviin. Vuonna 2018 hän aloitti sairaalaosaston LVI-suunnittelun ryhmäpäällikkönä ja vuoden 2021 alusta hän toiminut sairaalasuunnittelun osastonjohtajana.

Samana vuonna hänet nimitettiin Granlundin hallitukseen henkilöstön valitsemana edustajana. Projektityön ja esimiestehtävien ohella hän osallistuukin yrityksen erilaisiin kehitys- ja strategiaprojekteihin. Uralla etenemisessä on auttanut oikeanlainen ja riittävän rento asenne.

”Tiukasti lukittujen tavoitteiden sijaan teen parhaani ja katson, mitä mahdollisuuksia se tuo tullessaan. Tavoitteita toki on hyvä olla, mutta niiden suhteen pitää osata olla myös joustava.”

Tapani viihtyy työssään todella hyvin. Granlundilla on töissä jalat maassa olevaa porukkaa, työntekijät huomioiva yrityskulttuuri sekä vapaus ja vastuu hoitaa työnsä omalla tavallaan. Apua kuitenkin saa aina, ja syväänkin päähän löytyy tarvittaessa uimakaveri.

”Yrityksessämme on paljon uniikkeja hankkeita suurista keskussairaaloista vaikkapa Länsimetroon ja Triplaan. Työssä kehittyy ja oppii uutta jatkuvasti, mikä on todella innostavaa. Esimiehenä pääsen myös vaikuttamaan muiden kehittymiseen, mistä tulee hyvä fiilis. Työn mielekkyyttä lisää myös se, että olemme paljon tekemisissä kestävän kehityksen, energiatehokkuuden ja ihmisten hyvinvoinnin kanssa. Sen kautta omalle työlle on helppo löytää merkitys.”

Työn mielekkyyttä lisää myös se, että olemme paljon tekemisissä kestävän kehityksen, energiatehokkuuden ja ihmisten hyvinvoinnin kanssa.

Arjen pyöritystä ja elämän upeita hetkiä

Tapanilla ei juuri ole ongelmia, mihin vapaa-aikansa käyttäisi. Siitä pitävät huolen kolmen 5–10-vuotiaan pojan harrastukset ja talonrakennusprojekti. Aamulla ennen töitä hän saattaa olla siivoamassa tontilla ja illalla jalkapallokentällä apuvalmentajana. Ja aina kun aikaa riittää, hän tarttuu kirjaan: viimeisimpänä lasten kanssa luettiin Hobittia ja omalta yöpöydältä löytyy Nathan Hillin The Nix.

”Yksi upeimpia viime kesän hetkiä oli, kun olimme poikien kanssa Porkkalanniemessä telttailemassa. Istuin illalla kalliolla lukemassa ja katsomassa auringonlaskua, ja naapuriteltassa kaivettiin vielä viulukin esiin. Elämän hetkiä, jotka eivät unohdu.”

 

Lue lisää Granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?