Hyppää sisältöön
Tarja Koskelainen-Latto, sähkösuunnittelu

Tarja Koskelainen-Latto, sähkösuunnittelu

"Työskentelen yrityksessä, jossa mennään kehityksessä rohkeasti eteenpäin”, sanoo Tarja, joka työskentelee Lappeenrannassa sähkösuunnittelun projektipäällikkönä.

Tarja valmistui sähköteknikoksi vuonna 1980 Imatran teknillisestä oppilaitoksesta, jossa hänellä oli koulutusalana sähkövoimatekniikka. Ensimmäinen työpaikka löytyi puunjalostustehtaan kunnossapitosuunnittelusta, josta Tarja sai hyvää kokemusta teollisuussuunnittelusta. Sieltä Tarja siirtyi Lappeenrantaan Sähköteknilliseen Insinööritoimistoon sähkösuunnittelijaksi.

Uran alussa Tarjan työ painottui teollisuussuunnitteluun, mutta sittemmin suunnittelukohteet ovat olleet pääasiassa julkisia rakennuksia. Tarja kiersi erilaisten yrityskauppojen mukana Lappeenrannan suunnittelutoimistoja liki 40 vuotta, kunnes viimeisimmän yrityskaupan myötä hän siirtyi Granlundille vuonna 2013.

Parasta työssä ovat asiakkaat

Tarja työskentelee Granlund Saimaassa projektipäällikkönä ja projektisuunnittelijana. Työpäivät täyttyvät monipuolisista projekteista, joihin on viime aikoina lukeutunut muun muassa senioritalon suunnittelua sekä eri kohteiden työmaa-asioiden hoitoa. “Olen viihtynyt Granlundilla tosi hyvin. Työskentelen yrityksessä, jossa mennään kehityksessä rohkeasti eteenpäin.”

Tarjasta erityisen innostavaa työssä ovat asiakaskontaktit. Projektien aikana ollaan yhteydessä niin muiden suunnittelijoiden, tilaajan, rakennuttajien, käyttäjien kuin urakoitsijoiden kanssa. Tarjalle on kertynyt paljon hyviä yhteistyökumppaneita vuosien varrella, mutta hän törmää yhä päivittäin uusiin kasvoihin.

Vapaa-aika arvossa

Tarja arvostaa todella paljon vapaa-aikaa, ja esimerkiksi liikunta on tärkeä osa Tarjan arkea. Talvella hän hiihtää, ui ja käy spinningissä ja kesällä hän liikkuu monipuolisesti luonnossa. Lisäksi Tarja matkailee vuosittain sekä käy erilaisissa kulttuuririennoissa teatterista konsertteihin ja stand-up-esityksiin. “Kaikki harrastukset ovat tärkeitä, ja myös tapa pitää yhteyttä ystävien kanssa.”

Lue lisää Granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?