Hyppää sisältöön
Tero Hellman, turvallisuuspäällikkö

Tero Hellman, turvallisuuspäällikkö

Tero Hellman toimii Granlundin turvallisuuspäällikkönä ja turvallisuuskonsulttina.

Tero Hellman päätyi turvallisuusalalle oikeastaan sattumalta, vaikkakin nuoruuden uteliaisuuden innoittamana.

“Nuorempana minua kiinnosti työskentely julkisen hallinnon turvallisuuteen liittyvässä organisaatiossa, ja osittain sen kiinnostuksen pohjalta lähdin turvallisuusalalle. Opiskelin Tampereella poliisikoulussa ja myöhemmin täydensin opintoja Uudellamaalla Laurean ammattikorkeakoulussa.”

Granlundille Tero päätyi kesällä 2018 tuttavan vinkin kautta. Uusi pesti on tarjonnut mahdollisuuden tehdä työuraa hieman toisenlaisesta näkökulmasta ja samalla laajentaa turvallisuusalan osaamista uuden toimintaympäristön parissa.

Nykyisin Granlundin turvallisuuspäällikön ja turvallisuuskonsultin tehtävistä vastaava Tero on työskennellyt erilaisissa turvallisuusalan tehtävissä julkisen hallinnon puolella. Kokemusta löytyy myös yksityiseltä sektorilta; ICT-ala on tullut tutuksi erityisesti konesaliympäristöihin liittyvissä turvallisuustehtävissä.

Mitä turvallisuuden parissa työskenteleminen vaatii?

Granlundin turvallisuuspäällikkönä Tero vastaa konsernin turvallisuusasioista. Asiakkaiden suuntaan hän toimii turvallisuuskonsultin roolissa. Toimenkuva pitää sisällään turvallisuuteen liittyvää suunnittelua, konsultointia ja myös esimerkiksi kiinteistöjen rakenteellisiin ratkaisuihin liittyviä turvallisuusasioita. Vaatimukset turvallisuuden suhteen riippuvat toimialasta ja siitä, minkälaisessa ympäristössä asiakas toimii.

“Tässä työssä pitää olla hyvä käsitys fyysisen turvallisuuden vaatimuksista eri kiinteistöjen ja rakennusten ympäristön osalta. Lisäksi on oltava hyvä kuva kokonaisuudesta. Sen kautta hahmotetaan, mitä erilaisia turvallisuusratkaisuja voidaan toteuttaa teknisillä turvajärjestelmillä ja fyysisillä rakenteellisilla ratkaisuilla. Turvallisuusasioissa pitää aina pystyä saamaan selville asiakkaan tarpeet ja ymmärtämään mitä asiakas todella tarvitsee.”

Tietoturvallisuus kärjessä

Teron tulee työssään seurata tarkasti, mitä alalla ja yhteiskunnassa tapahtuu. Turvallisuusala kehittyy jatkuvasti, ja vaatimukset kasvavat turvallisuustilanteiden muuttuessa välillä nopeastikin. Turvallisuuteen kiinnitetään entistä enemmän huomiota, mikä näkyy niin asiakastyössä kuin talossa sisäisesti.

”Vaatii tiukkaa seurantaa, että pystyy vastaamaan mahdollisiin tuleviin haasteisiin ja kertomaan asiakkaille, mitä asioita kannattaa huomioida nyt ja tulevaisuudessa. Erityisesti tietoturvallisuudelta vaaditaan koko ajan enemmän. Meidän täytyy olla tarkasti perillä siitä, miten asiakkaiden luottamuksellisia tietoja tulee käsitellä toimeksiantojen ja projektien yhteydessä. Tietoturvallisuus näkyy yhä vahvemmin myös Granlundin omassa sisäisessä toiminnassa.”

Teron vapaa-aika täyttyy paljolti lasten harrastusten parissa, musiikkia kuunnellen ja lukien. Kirjan kansien välistä löytyy lukemistoa laajasti romaaneista dekkareihin. Lisäksi Tero seuraa mielenkiintoisia ajankohtaisia asioita lehdistä ja netistä. Liikkuminen on myös osa arkea, tosin joustavalla otteella. Kesäisin moottoripyöräajelut tuovat mukavan lisän liikkumiseen.

Lue lisää Granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?