Hyppää sisältöön
Tuomo Peltola, LVI-suunnittelu

Tuomo Peltola, LVI-suunnittelu

Granlund Lahdessa työskentelevä LVI-suunnittelijaa ei koskaan harmita lähteä aamuisin töihin.

Tuomo Peltola työskentelee LVI-suunnittelun projektipäällikkönä Granlund Lahti Oy:ssa. Tuomon mielestä parasta Granlundilla ovat mielenkiintoiset ja vaihtelevat projektit, joiden kautta pääsee kehittämään omaa osaamistaan. 

Apua voi aina tarvittaessa hakea muualta konsernin kattavasta asiantuntijaverkostosta, josta on paljon hyötyä vaativissa projekteissa. Tuomo kokee palkitsevaksi myös tiedon siirtämisen nuoremmille suunnittelijoille.
Tyypillisesti työviikosta menee noin kolmasosa erilaisiin palavereihin, ja loppuaika kuluu projekteissa mukana olevien suunnittelijoiden ohjeistuksessa ja suunnittelutyön koordinoinnissa. Useinkaan päivät eivät ole samanlaisia, mikä tuo vaihtelevuutta työrutiineihin eikä töissä ehdi kyllästyä.

Tuomo uskoo, että ihmisten merkitys ei katoa suunnittelutyössä tulevaisuudessakaan, vaikka tietokoneet tekisivätkin karkeamman suunnittelutyön. LVI-tekniikassa laitteet, tekniikka ja määräykset kehittyvät, niinpä myös LVI-ammattilaisten tulee pysyä muutoksen mukana.

Töihin suoraan koulun penkiltä

Tuomo valmistui vuonna 2013 Mikkelin ammattikorkeakoulusta LVI-insinööriksi. Hän päätyi Granlundille töihin suoraan koulun penkiltä rekrytointikampanjan innoittamana. Tuomo aloitti Lahdessa kesätyöharjoittelijana, teki opinnäytetyönsä Granlundille ja siirtyi sen jälkeen vakituiseksi työntekijäksi.

Ratkaisua ei ole tarvinnut katua: hyvä työilmapiiri ja korkea yhteishenki tekevät työpaikasta viihtyisän, eikä aamuisin harmita lähteä töihin.

Viime vuosina Tuomon vapaa-aikaa on vienyt opiskelu töiden ohessa. Vuonna 2016 hän jatkoi opintojensa täydentämistä Metropoliassa, mistä hän valmistui ylemmän ammattikorkeakoulun (YAMK) insinööriksi keväällä 2018. 

Muuten vapaa-aika kuluu kotona Kuusankoskella vaimon ja kahden kääpiövillakoiran kanssa. Tuomo on myös pelannut lapsesta saakka aktiivisesti jalkapalloa, jota tulee myös seurattua penkkiurheilijan roolissa.

Lue lisää Granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?