Ilmanvaihdon koronakatsastus

Selvitämme, miten ilmanvaihto toimii tiloissasi

Toimiva koneellinen ilmanvaihto vähentää riskiä saada koronavirustartunta sisätiloissa. Mutta miten hyvin ilmanvaihto toimii teidän tiloissanne? Me autamme selvittämään tilanteen Ilmanvaihdon koronakatsastuksella! 

Mistä tietää, toimiiko ilmanvaihto riittävän hyvin?

Monet ilmanvaihtojärjestelmät jäävät usein hyvin vähälle ylläpidolle. Ne voivat likaantua ja vikaantua tai niiden asetusarvoja on saatettu muuttaa. Tällöin ilma ei vaihdu tiloissa niin kuin on suunniteltu. Ilmanlaatu riippuu myös paljon siitä, kuinka paljon tilassa on ihmisiä: normaalia suuremmat ihmismäärät tilassa lisäävät aina riskiä koronavirustartunnalle. Ilmanvaihtojärjestelmät voidaan kuitenkin palauttaa ruotuun ja niiden toimintaa voidaan korona-aikana tehostaa.

Granlund on alan johtava konsulttitoimisto, joka voi tarjota asiasta luotettavan näkemyksen ja selvittää kevyellä ilmanvaihdon katsastuksella, miten hyvin ilmanvaihto toimii. Katsastuksen kohteeksi sopii mikä tila tai rakennus vain: katsastettavana voi olla yksittäinen tila, kuten ravintola tai vaikkapa kokonainen toimistorakennus.

Pyydä tarjous ja tilaa ilmanvaihdon koronakatsastus

Mitä koneellinen ilmanvaihto tekee?

Koneellinen ilmanvaihto on Suomessa toteutettu useimmiten niin, että ulkoa tuodaan kanavaa pitkin halutun lämpöistä raitista ilmaa tiloihin, joissa se huuhtelee ilmaa. Samaan aikaan tilasta poistetaan epäpuhdasta ilmaa, joka puhalletaan ulos.

Erilaisissa tiloissa ilma on säädetty vaihtumaan eri nopeuksilla tarpeen mukaan. Ilma vaihtuu esimerkiksi toimistossa 20–40 minuutin välein, luokkatiloissa 12–15 minuutin välein, liiketilassa 20–25 minuutin välein, ravintolasalissa 5 minuutin välein ja leikkaussalissa 2 minuutin välein.

Lue Helsingin Sanomien artikkeli: ”Viisi minuuttia yökerhossa voi olla yhtä iso riski kuin kahdeksan tuntia avokonttorissa” – Tällaiset ovat tartuntaprosentit eri tilanteissa, sanovat asiantuntijat

Pyydä tarjous ja tilaa ilmanvaihdon koronakatsastus

Ilmanvaihdon koronakatsastus on erittäin kustannustehokas asiantuntijapalvelu. Se hinnoitellaan aina kohdekohtaisesti, mutta tässä hieman esimerkkejä hinnoista:
•    Kampaamo, pieni ravintola tai liiketila 500 €
•    Suurempi ravintola tai liiketila 750 €

Voit hyödyntää ystävällistä bottiamme pyytääksesi tarjouksen tai tilataksesi ilmanvaihdon katsastuksen tiloihisi. Asiantuntijamme ovat sinuun pian yhteydessä.

Kerro muillekin, miten hyvin ilma vaihtuu tiloissanne!

Kerro asiakkaillesi tai henkilökunnallesi, miten hyvin ilma vaihtuu tiloissanne! Näin voit viestiä, että tiloissanne on turvallista asioida ja työskennellä. Kun olemme todenneet ilmanvaihdon toimivaksi, saat käyttöösi tarkastuksesta kertovan tarran ja helppolukuisen raportin, jonka voit näyttää myös asiakkaallesi tai henkilökunnallesi. Tässä esimerkki, miten asiakkaasi saa tietoa tilojesi ilmanvaihdon toiminnasta.