Hyppää sisältöön
Eero Ajosenpää, sähkösuunnittelu

Eero Ajosenpää, sähkösuunnittelu

Eeron mielestä yksi työn parhaita puolia on mahdollisuus suunnitella omat työajat suhteellisen vapaasti.

Eero Ajosenpää valmistui vuonna 2016 Aalto-yliopistosta pääaineenaan sähköverkot ja suurjännitetekniikka. Sivuaineina hän opiskeli sähköjärjestelmiä sekä tuotanto- ja energiataloutta. Opiskelun ohessa Eero teki useamman vuoden ajan sähköasentajan töitä, mistä on ollut paljon hyötyä myöhemmin myös sähkösuunnittelun kannalta. 

Granlundille Eero päätyi vuonna 2015 diplomityöntekijäksi avoimen haun kautta ja aloitti sittemmin vakituisena työntekijänä. Eeron työnkuvaan kuuluu eri projektien pääsähkönjakelun sekä katkollisten ja katkottomien varavoimajärjestelmien suunnittelu. Työhön sisältyy muun muassa pääkeskusten suunnittelua, sähköverkon mitoitusta ja oikosulkulaskelmien tekoa. 

Lisäksi Eero on mukana tuottamassa palveluja erikoislaskentaan ja analyyseihin. “Palvelussa tehdään muun muassa magneettikenttien tarkasteluja ja mittauksia, joiden pohjalta suunnitellaan suojausratkaisuja teollisuuden ja terveydenhuollon tarpeisiin”, Eero kertoo.

Projekti-insinöörin työviikko – nyt ja tulevaisuudessa

Eeron tyypilliseen viikkoon kuuluu toimistotyön lisäksi erilaisia palavereita ja kohdekäyntejä eri projektien puitteissa. Tekemistä riittää, jolloin myös päivät kuluvat nopeasti. Itsensä haastaminen ja uuden oppiminen vaihtuvien projektien myötä tekee työstä miellyttävän. Eeron mielestä yksi työn parhaita puolia on mahdollisuus suunnitella omat työajat suhteellisen vapaasti. “Lisäksi Granlundilla kannustetaan uralla etenemiseen, mihin onkin tarjottu paljon eri mahdollisuuksia.”

Tulevaisuudessa Eero uskoo alan muuttuvan yhä yhteistoiminnallisemmaksi. “Eri suunnittelualojen kesken tullaan tekemään yhteistyötä yhä aikaisemmassa vaiheessa, jolloin erilaisten ratkaisujen innovointi tehostuu ja projektin toiminnallisuus paranee kokonaisuudessaan. Tätä onkin jo toteutettu Big Room -tyyppisessä suunnittelussa, ja se tulee varmasti jatkossakin olemaan yksi toimintamalli suunnittelussa.”

Vapaa-ajallaan Eero liikkuu monipuolisesti aina kun siihen on mahdollisuus. Kesä kuluu vesillä purjelautailun merkeissä aina kun tuuliolosuhteet ovat kohdallaan, ja lisäksi Eero harrastaa jonkin verran pyöräilyä ja kiipeilyä. Täydellistä vastapainoa suunnittelutyölle tuo myös puutyöharrastus, jossa uusia ideoita pääsee toteuttamaan käytännössä.

Lue lisää Granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?