Mistä huono sisäilma johtuu ja miten se hoidetaan kuntoon?
11.3.2019 – Heikko sisäilma voi aiheuttaa ikäviä oireita ihmisille ja lyhentää rakennuksen käyttöikää. Optimaalinen sisäilma varmistetaan huolellisella kartoituksella ja tarkalla hoitosuunnitelmalla.

Jos rakennuksessa ilmenee jatkuvasti huoltopyyntöjä ja korjauksia, rakennusautomaatiojärjestelmä aiheuttaa toistuvasti hälytyksiä ja ihmiset valittavat tunkkaisesta ilmasta, vedosta tai oudoista hajuista, kyse on todennäköisesti sisäilmaongelmista. Huonolaatuinen sisäilma riivaa monia rakennuksia, minkä seurauksena kiinteistön käyttäjät kärsivät.
Mistä heikko sisäilma sitten johtuu? Usein siihen vaikuttavat ajan saatossa syntyneet viat, mutta sisäilma voi olla heikkolaatuista myös uusissa rakennuksissa. Sisäilmaongelmien syynä voivat olla rakennusvirheet, viat rakennusautomaatiossa tai esimerkiksi rakennus- ja sisustusmateriaaleista haihtuvat orgaaniset yhdisteet eli VOC-yhdisteet. Ongelmien taustalla piilevä syy tulee tutkia huolella, jotta niitä osataan hoitaa oikealla tavalla.
Hyvän sisäilman resepti
Granlundilla on kehitetty hyvän sisäilman resepti, jonka vaiheita seuraamalla varmistetaan kiinteistön optimaalinen sisäilma. Ongelma diagnosoidaan tarkasti, minkä perusteella määritellään tarvittavat lisätutkimukset. Kartoituksen ja tutkimusten pohjalta luodaan toimenpidesuunnitelma. Lopuksi varmistetaan, että kaikki haitat on saatu poistettua.
”Vietämme jopa 90 prosenttia ajastamme sisätiloissa. Siksi on tärkeää, että rakennuksien sisäilma ei aiheuta oireita sen käyttäjille. Optimaalisella sisäilmalla varmistetaan ihmisten hyvinvointi ja rakennuksen tehokas toimiminen niin, että sen käyttöikä pysyy mahdollisimman pitkänä”, kertoo Granlundin korjausrakentamisen liiketoimintajohtaja Harri Nyyssölä.
”Sisäilmaongelmia kannattaa myös seurata jatkuvasti. Digitaalisten palvelujen avulla voidaan seurata kiinteistön olosuhteita aktiivisesti ja ennaltaehkäistä uusien ongelmien syntymistä”, täydentää digitaalisten kiinteistöpalvelujen ryhmäpäällikkö Mika Virkki.
Sisäilmastoseminaari 14.3.2019
Granlund on myös mukana Sisäilmayhdistyksen ry:n toiminnassa kannattajajäsenenä. Osallistumme maaliskuussa vuosittaiseen Sisäilmastoseminaariin, jonka Sisäilmayhdistys järjestää tänä vuonna 14.3. Helsingin Messukeskuksen Siivessä. Sisäilmayhdistykseltä löytyy lisätietoa Sisäilmastoseminaarista ja perusfaktaa sisäilmasta.
Haluatko kuulla lisää?



Markkinatutkimuksella selvitetään rakennusalan vastuullisuustavoitteita
21.03.2023 – Vastuullisesta rakentamisesta puhutaan paljon, ja alan toimijoiden ja hankkeiden vastuullisuustavoitteet ovat viime vuosina monipuolistuneet. Nyt vastuullisuuden eteen tehtyjä päätöksiä ja…
- Hiilineutraalius
- Vastuullisuus

Vähähiilinen rakentaminen suunnittelijan työpöydälle
06.03.2023 – Talotekniikka muodostaa merkittävän osan rakentamisen ilmastovaikutuksista ja päästöistä. On siis tärkeää, että vähähiilisyys huomioidaan talotekniikkasuunnittelijoiden työssä.
- Talotekniikka
- Vastuullisuus

ITEA4-tutkimushankkeessa ideoidaan IoT-mittareita tuulivoimaloiden ylläpitoon
02.03.2023 – Granlundin korjausrakentamisen asiantuntijat osallistuvat kansainväliseen tutkimushankkeeseen, jossa ideoidaan uusia IoT-ratkaisuja esimerkiksi tuulivoimaloiden kunnon seurantaan. Etämittaroinnin tavoitteena on ennakoiva huolto myös…
- Data ja digitalisaatio
- Innovaatiot

Jäähdytys kuntoon kesäksi
01.03.2023 – Kesällä kylmän tarve on suuri. Ennakointi auttaa varmistamaan laitteiden toiminnan.
- suunnittelu

Granlundilla vahva vuosi – liikevaihto kasvoi 18,5 prosenttia
14.02.2023 – Granlund teki vuonna 2022 hyvän tuloksen. Konserni palasi koronavuosien jälkeen vahvaan kasvuvauhtiin.
- Konserni

DD-selvitys auttaa hallitsemaan kiinteistökaupan riskejä hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöissä
13.02.2023 – Hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöjen omistuksen painopiste on siirtymässä sote-uudistuksen myötä yhä enemmän ammattimaisille sijoittajille. Samaan aikaan Due Diligence- eli DD-selvitysten tarve…
- Kiinteistöjohtaminen
- Tuottavuus

Tuore selvityshanke antaa kiinteistönomistajalle rahanarvoisia vinkkejä energiamurrokseen
02.02.2023 – Kiinteistön energiamarkkinaperusteisesta energiahallinnasta kannattaa kiinnostua viimeistään nyt. Kulujen hallinta vaatii energiatehokkuuden ohella myös fiksua tehohallintaa.
- Energia

Laboratoriosuunnittelija tuntee tilojen tekniikan ja käyttäjien tarpeet
01.02.2023 – Puhdastila- ja laboratoriosuunnittelija Mari Jäntti tuntee laboratoriot. Suunnittelussa tarvitaan ymmärrystä laboratorioiden erityistekniikasta, kiinteistä kalusteista ja käyttäjien tarpeista.
- suunnittelu

Osaava asiakkuuspäällikkö ja vahva tiimi tuovat asiantuntemusta kiinteistöjohtamiseen
30.01.2023 – Kiinteistöjohtamisessa kaiken keskiössä on tieto ja sen jalkauttaminen oikeiksi toimenpiteiksi, sanoo asiakkuuspäällikkö Juhana Söder.
- Kiinteistöjohtaminen
- Työnantajakuva