Hyppää sisältöön
UutinenGranlund Kuopion liikevaihto nousi yli 10 miljoonaan euroon

Granlund Kuopion liikevaihto nousi yli 10 miljoonaan euroon

26.3.2021 – Korona ei ole hidastanut Granlund Kuopio Oy:n kasvua. Yhtiön liikevaihto nousi viime vuonna uudelle tasolle, noin 10,5 miljoonaan euroon. Myös henkilöstön määrä kasvoi, ja ilahduttavasti moni uusi työntekijä on Kuopion paluumuuttaja.

Aihepiiri
Tuottavuus
Jaa

Granlund Kuopio Oy:n liikevaihto ylitti viime vuonna 10 miljoonan euron rajan. Edellisvuonna liikevaihto oli 8,3 miljoonaa euroa. Kuopiossa selvittiinkin koronavuodesta yli odotusten.

”Pandemian vaikutus jäi lopulta pieneksi, vaikka näkymät olivat viime keväänä sumeat”, kertoo Granlund Kuopio Oy:n toimitusjohtaja Tommi Miettinen. Hankkeita ei mennyt jäihin, ja tarjouspyyntöjä liikkui jo syksyllä entiseen tapaan. ”Perustasolla pysynyt pandemia on pitänyt tunnelman luottavaisena.”

Perustasolla pysynyt pandemia on pitänyt tunnelman luottavaisena.

Tommi Miettinen, Granlund Kuopio Oy

Granlundin työntekijät siirtyivät keväällä etätyömoodiin nopeasti ja joustavasti. Etätöihin oli valmiiksi hyvät työkalut, työnantajan tuki ja työntekijöillä intoa. Miettinen kiittelee myös asiakkaiden lämmintä vastaanottoa.

”Olemme tavoittaneet toisemme jopa aikaisempaa paremmin, koska lyhyille etäpalavereille on helpompi löytää yhteistä aikaa.”

Granlund houkuttelee paluumuuttajia Kuopioon

Granlund Kuopiossa ei tarvittu koronavuonna lomautuksia – päinvastoin: yhtiö palkkasi 16 uutta työntekijää. Töissä on tällä hetkellä 97 asiantuntijaa, ja kasvua on ollut jokaisella liiketoiminta-alueella. ”Olemme Pohjois-Savossa houkutteleva rakennus- ja kiinteistöalan asiantuntijayritys ja palkkasimme myös paluumuuttajia ja uusia osaajia muualta Suomesta.”

Moni uusista työntekijöistä toimii yhtiön uudella liiketoiminta-alueella: rakennuttamisessa, projektinjohdossa ja valvonnassa. Taustalla on keväällä 2020 toteutunut Suomen Controlteam Oy:n yrityskauppa.

”Sen myötä meistä tuli alalle uusi haastaja ja yksi suurimmista toimijoista Itä-Suomessa”, Miettinen sanoo.

Työn alla on muun muassa useita Senaatti-kiinteistöjen korjausrakentamisen kohteita, ja Granlund toimii myös Kuopion ensimmäisen puukerrostalohankkeen rakennuttajakonsulttina ja valvojana Saaristokaupungissa.

”Odotamme, että rakennusten monipuolisten valvonta-, käyttöönotto- ja toiminnanvarmistuspalvelujen kysyntä kasvaa.”

Miettinen on seurannut tyytyväisenä, miten henkilöstön yhteishenki ja sitoutuminen ovat ennallaan, vaikka kasvu on ollut vauhdikasta. Henkilöstön vaihtuvuus on pientä, ja työnantajaa kiitellään tasapuolisuudesta, kannustavasta ilmapiiristä ja etenemismahdollisuuksista. Myös monipuoliset projektit koetaan oman kehittymisen kannalta tärkeiksi.

”Palkitsemiskäytäntömmekin ovat reiluja, ja maksamme myös koronavuodelta työntekijöille tulospalkkiota.”

Kevään tilauskanta on täynnä

Granlund Kuopion asiakassegmenteissä ei tapahtunut viime vuonna merkittäviä muutoksia, ja suurimpana säilyi edelleen terveydenhoito- ja sairaalasektori. Suurimpiin paikallisiin hankkeisiin kuuluu toiseen vaiheeseen edennyt KYS Uusi Sydän 2025.

Kuopion kaupunki on yksi merkittävimmistä asiakkaista, ja vuonna 2020 keskustaan suunniteltiin muun muassa uusi taidelukio Lumit. Kaupunkilaisille tärkeä näyteikkuna on myös juuri valmistunut Kuopion museo.

Parhaillaan Granlund Kuopio suunnittelee uusia toimitiloja Itä-Suomen aluehallintovirastolle ja lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimealle. Tilat peruskorjataan suojeltuun rakennukseen Kuopion keskustassa. Valtakunnallisesti yhtiö on mukana muun muassa Oulun yliopistollisen sairaalan A- ja B-osan suunnittelussa sekä Espoon kaupungin koulujen ja päiväkotien elinkaarihankkeissa.

Hyvää tekemistä arvostetaan aina – riippumatta siitä, toimitaanko etänä vai perinteisesti.

Tommi Miettinen, Granlund Kuopio Oy

Vuonna 2021 kasvua odotetaan energiatehokkuushankkeista, jotka kiinnostavat kaikenlaisissa kiinteistöissä.

”Toimitila-asiakkaidemme kanssa tarvetta on myös hiilineutraaliustavoitteisiin liittyville konsultointipalveluille”, Miettinen toteaa.

Kiinteistö- ja rakennusalan näkymät ovat Kuopiossa valoisat, ja Granlundin tilauskanta on kesään asti täynnä. Miettinen korostaakin, että suurin saavutus poikkeusvuoden aikana on ollut korkealla tasolla pysynyt asiakastyytyväisyys.

”Hyvää tekemistä arvostetaan aina – riippumatta siitä, toimitaanko etänä vai perinteisesti.”

Haluatko kuulla lisää?

Tommi Miettinen

Aluejohtaja
Granlund Kuopio

Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen
Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen
Pekka Metsi, Granlund

Granlund teki hyvän tuloksen haastavassa markkinatilanteessa

13.02.2024 – Granlund pärjäsi hyvin vuonna 2023, vaikka kiinteistö- ja rakennusalan markkinatilanne oli haastava. Vahvat asiakassuhteet sekä erikoisosaaminen kantoivat vaikeinakin aikoina.

Uutinen

Laakson yhteissairaalassa EPD-ympäristöselosteet hankintakriteereinä

08.02.2024 – Ulla Nykterin mielestä yksittäinen hanke voi ajaa koko rakennusalan ympäristötietoisuutta eteenpäin.

Uutinen

Granlund Oy ja Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy yhdistyvät

31.01.2024 – Granlund Oy on ostanut lahtelaisen Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy:n. Yrityskaupan vahvistamana Granlund tarjoaa jatkossa rakennuttamisen ja valvonnan palveluja myös Lahden alueella.

Uutinen

YAMK-opinnot töiden ohella ei ollut helppo rasti – mutta kyllä kannatti

09.01.2024 – Kaksi lasta, nousujohteinen ura, kiireinen arki ja opinnäytetyö. YAMK-opintonsa ruuhkavuosien aikana suorittanut Asta Autelo kannustaa kaikesta huolimatta muitakin opiskelemaan töiden…

Uutinen

PTS-hankkeiden kulut tiukkaan hallintaan Granlund Managerin ja Scudo Pron integraatiolla

04.01.2024 – Rakennusten hankevaiheen ja käyttövaiheen data on tuotu lähemmäs toisiaan. Granlund Managerin ja Scudo Pron välisen integraation keskeisiä hyötyjä ovat sujuva…

Uutinen

Vuoden 2023 palkittuja opinnäytetöitä juhlistettiin Granlundilla

20.11.2023 – Tämän vuoden palkitut opinnäytetyöt käsittelivät energiasta saatavaa dataa, ulospuhallusilmaa toimistorakennuksissa sekä tarpeenmukaista ilmanvaihtoa.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?