Hyppää sisältöön
UutinenGranlundilla pidetään huolta hyvinvoinnista

Granlundilla pidetään huolta hyvinvoinnista

14.5.2019 – Henkilöstön hyvinvointi on yksi konsernin arvoista, johon halutaan erityisesti panostaa. Granlund halusikin selvittää henkilöstönsä palautumista ja jaksamista työhyvinvointitutkimuksella, joka toteutettiin keväällä 2018 yhdessä työterveyden kanssa. Työhyvinvointitutkimus sai jatkoa ja vaikuttavuutta Firstbeat Hyvinvointianalyysilla.

Aihepiiri
Vastuullisuus
Jaa

Kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntija Granlund haluaa huolehtia yhtä lailla niin ihmisistä kuin kiinteistöistä. Hyvinvointi näkyykin yhtiön toiminnassa kautta linjan.

“Panostamme hyvinvointiin monella tasolla. Työtyytyväisyytemme on pysynyt 95 prosentissa jo usean vuoden ajan, ja meille on tärkeää huolehtia henkilöstön tyytyväisyydestä jatkossakin. Uskomme, että kun työntekijämme voivat hyvin, he myös pitävät hyvää huolta asiakkaistamme ja projekteistamme”, kertoo Granlundin toimitusjohtaja Pekka Metsi.

Firstbeatin Hyvinvointianalyysiin on osallistunut tähän mennessä yli 200 työntekijää. Koko konsernissa on henkilöstöä noin 900. ”Halusimme, että henkilöstömme saa konkreettista tietoa omasta hyvinvoinnistaan”, kertoo henkilöstöasiantuntija Nina Puttonen.

”Mittaus on saanut erittäin hyvää palautetta, ja moni on sanonut, ettei ollut aiemmin ymmärtänyt tilannettaan esimerkiksi palautumisen suhteen. Luulin itsekin nukkuvani hyvin, mutta mittaustulokset kertoivat ihan toista. Se pisti miettimään, että jotain täytyy tehdä.”

Hyvinvoinnin edistäminen on pitkäjänteistä ja tavoitteellista tekemistä

Hyvinvointianalyysin ryhmäraportin pohjalta Granlund on tehnyt jatkosuunnitelmia henkilöstönsä hyvinvoinnin edistämiseksi. Luvassa on mm. työpsykologin pitämiä teemaluentoja sekä Kuntoremontti-kurssi, joka kannustaa omien uskomusten rikkomiseen ja pysyvien elämäntapamuutosten tekemiseen. Projektipäälliköistä koostuvalle pilottiryhmälle taas järjestetään pidempi, vuoden kestävä valmennusohjelma.

”Hyvinvointianalyysi herätti huolehtimaan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, eli saimme sitä kautta kipinän myös liikuntapuolen kehittämiseen”, Puttonen sanoo.

Granlundilla halutaan tehdä oikeasti konkreettisia asioita pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti. Puttosen mukaan on myös tärkeää, että henkilöstö näkee, etteivät puheet hyvinvoinnista jää pelkäksi sanahelinäksi.

”Vuoden päästä katsomme jälleen, mitä olemme saaneet aikaan ja millaisia vaikutuksia tehdyillä toimenpiteillä on ollut. Jatkuvalla seurannalla varmistamme, että olemme menossa oikeaan suuntaan.”

 Teksti: Anne Nyman, Firstbeat. Juttu on julkaistu alun perin Firstbeatin nettisivuilla.

Haluatko kuulla lisää?

Pekka Metsi

Toimitusjohtaja
Granlund Oy

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.03.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen
Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen
Pekka Metsi, Granlund

Granlund teki hyvän tuloksen haastavassa markkinatilanteessa

13.02.2024 – Granlund pärjäsi hyvin vuonna 2023, vaikka kiinteistö- ja rakennusalan markkinatilanne oli haastava. Vahvat asiakassuhteet sekä erikoisosaaminen kantoivat vaikeinakin aikoina.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?