Smart Change 21.10.2020

Katso virtuaaliseminaarimme jälkilähetyksenä

Granlundin seminaareissa on ollut tapana summata, mitä alalla tapahtuu juuri nyt, ja mitä uutta on luvassa. Ja näin teemme myös tänä vuonna, tällä kertaa virtuaalisesti.

Vuosi 2020 on ollut varsinainen muutosten vuosi. Meitä on mietityttänyt, millaisille urille rakennus- ja kiinteistöala asettuu koronaepidemian jälkeen. Olisiko tämä nyt se suuri muutos, joka sysää alan kohti uutta aikakautta? Miten me ihmiset sopeudumme käynnissä olevaan ja tulevaan muutokseen?

Näihin pohdintoihin haemme yhdessä yleisömme kanssa vastauksia suuressa virtuaaliseminaarissamme 21.10.2020 klo 9-11. Tilaisuuden juontaa TV-uutisistakin tuttu Keijo Leppänen

Seminaarin puheenvuorot tulossa YouTube-kanavallemme ja tälle sivulle marraskuun alussa.

OHJELMA

Empatiaa rakentamiseen

Katri Saarikivi, tutkimusprojektin johtaja, Helsingin yliopisto
Miten tila vaikuttaa ihmisen ajatteluun ja hyvinvointiin? Tarvitseeko ihminen työtilaa vai voiko etäilyä jatkaa loputtomiin? Mitä on aito käyttäjäystävällisyys?

Design by humans with help of algorithms 

Håvard Vasshaug, co-founder, Bad Monkeys 
Norjalainen rakennusalan tulokas Bad Monkeys haluaa ravistella alaa ja muuttaa tavan rakentaa. Olemmeko matkalla kohti maailmaa, jossa koneet suunnittelevat rakennuksia? (Puheenvuoro pidetään englanniksi)

Digital Twin – what is all the hype about?

Ken Dooley, teknologiajohtaja, Granlund
Ken Dooley on tutkinut, millaisia odotuksia suomalaisilla on rakennusten digitaalisia kaksosia eli digital twineja kohtaan. Hypetys on ollut melkoista, mutta kehitys on ollut melkoisen hidasta. Mitä hyötyä Digital Twinista on? (Puheenvuoro pidetään englanniksi)

Paneeli: korona ja muutos

KiRa-alan vaikuttajat keskustelevat mm. siitä, millaisiin pysyviin muutoksiin korona pakottaa alamme? Mitkä muutokset jäävät pysyviksi? Mitä tarvitaan, että ala pääsee muutoksen yli? Paneelissa mukana: Anna Tiri (liiketoimintajohtaja, KONE Hissit​), Christian Hohenthal (toimitusjohtaja, Sponda) Antti Tuomela (toimitusjohtaja, Spacent) ja Pekka Metsi (toimitusjohtaja, Granlund).