Tehohoitotila koronatilanteen ratkaisemiseen

Granlundin sairaalasuunnittelu ja Inoroom ovat kehittäneet tehohoitohuoneen moduulin.
Granlundin sairaalasuunnittelu ja Inoroom ovat kehittäneet tehohoitohuoneen moduulin, jolla voitaisiin vastata mahdollisesti kasvavaan tehohoitotilojen tarpeeseen. Tehohoitohuone on esirakennettu moduuli, joita voitaisiin sijoittaa esim. Messukeskuksen tyyppiseen tilaan tai sairaalan ulkopuolelle.
Konsepti on ollut mahdollista kehittää nopealla aikataululla, koska se perustuu Inoroom-leikkaussalimoduuliin. Käytännössä tehohoitohuone on kevennetty ratkaisu leikkaussalin konseptista ja tekniikkaa tarvitaan huomattavasti vähemmän. Leikkaussali-moduuleja on asennettu esim. Carea Sairaalat Oy:n Kotkan keskussairaalaan.
Inoroomissa ovat mukana puhdastilaelementtejä valmistava Hermetel Oy, ilmanvaihtoteknologiaa tuottava Halton Oy sekä Merivaara Oy, joka on leikkauspöytien ja leikkaussalien ohjausjärjestelmien johtava valmistava yritys. Kaikilla kolmella yrityksellä on kotimaista tuotantoa. Granlund on hallinnut kokonaisuuden suunnittelua ja toiminut asiantuntijana.
Ratkaisu käyttövalmiina touko-kesäkuussa
Kevennettyjä, koronapotilaiden hoitoon soveltuvia tehohoitohuoneita voitaisiin valmistaa parissa kuukaudessa muutamia kymmeniä. Inoroom-leikkaussalin rakentaminen vie aikaa noin kuukauden ja tehohoitohuoneiden valmistusprosessi voitaisiin saada noin viikkoon. Käytännössä jos projekti alkaisi nyt, tehohoitomoduulit olisivat käytössä touko-kesäkuussa. Ratkaisua on esitelty sairaanhoitopiireille ja sillä voisi olla myös kansainvälistä potentiaalia.
Tutustu tehohoitotilan liikuteltavaan 3D-malliin.
Seuraa meitä: