Hyppää sisältöön
Aiotko sähköistää liiketoimintasi? Ethän unohda päivittää työskentelytapojasi

Aiotko sähköistää liiketoimintasi? Ethän unohda päivittää työskentelytapojasi

22.2.2022 – Digitaaliseen järjestelmään siirtyminen tarjoaa oivan mahdollisuuden muokata vanhoja työskentelytapoja. Ota nämä viisi askelta kohti parempaa tuottavuutta.

Aihepiiri
Data ja digitalisaatio
Jaa

Digitalisaatio on megatrendi, jonka kelkkaan useimmat yritykset haluavat hypätä. Uusiin työkaluihin investoiminen on hyvä alku, mutta työtehokkuuden saa kasvuun vain vanhoja työtapoja muokkaamalla. Hyvä uutinen on, että digitalisoituminen tarjoaa siihen hienon mahdollisuuden.

Tässä viisi vinkkiä muutoksen läpiviemiseen.

1. Yksinkertaista toimintamallit

Olen oppinut itsenäiseksi pienestä pitäen, ja se on varmasti syy, minkä takia minun on joskus vaikea ymmärtää joidenkin yritysten porrastettua johtamiskulttuuria. Olisi niin paljon tuottavampaa, jos kaikki työtehtävät välittyisivät sähköisessä järjestelmässä automaattisesti oikealle henkilölle sen sijaan, että ne kulkevat usean välikäden kautta aiheuttaen valtavan määrän turhaa paperityötä.

Vinkki: Aloita toimintamallien yksinkertaistaminen selvittämällä, onko organisaatiossa liikaa kerrostumia.

2. Omaksu kaikki tai ei mitään -lähestymistapa

Tämä on tositarina: Olimme asentamassa uutta sähköistä järjestelmää asiakkaallemme, joka päätti täysin digitaalisen lähestymistavan sijaan pitää kiinni manuaalisista työskentelytavoista.

Vuokralaiset pääsivät nyt jättämään palvelupyyntönsä sähköisesti, ja johtajan sihteeri tulosti pyynnön paperille antaakseen sen osaston esihenkilölle. Hän allekirjoitti paperin ja välitti sen tiimipäällikölle, joka toimitti paperin parhaiten työhön sopivalle työntekijälle. Kun työ oli viimein tehty, paperi kulki koko reitin takaperin takaisin johtajan sihteerille.

Kuulostaako monimutkaiselta? Sitä se olikin.

Vinkki: Jos aiot sähköistää liiketoimintasi, tee se kokonaan, tai lopputuloksena saattaa olla entistä enemmän töitä.

3. Laske taloudellinen hyöty

Ymmärrän, että vanhoista tavoista irrottautuminen voi aluksi tuntua haastavalta. Jos selvität heti alkuun sijoitetun pääoman tuottoasteen, asia alkaa kummasti konkretisoitua, sillä laskemien avulla on helppo hahmottaa, paljonko muutos säästää selvää rahaa. Pekingissä sijaitseva Radisson Blue Hotel vaihtoi käyttöjärjestelmäämme ja muokkasi samalla työtapojaan – seurauksena oli 15 prosentin säästö vain neljässä kuukaudessa.

Vinkki: Aseta taloudelliset laskelmat etusijalle.

4. Luottamus palkitsee

Olen vahvasti sitä mieltä, että vanhanaikaisesta mikromanageroinnista poissiirtyminen edellyttää luottamusta henkilökuntaan. Digitaaliset työkalut tekevät tästä mutkattomampaa, sillä tieto on järjestelmässä kaiken aikaa ja kaikkien nähtävillä. Työntekijöille muutos merkitsee entistä joustavampaa työskentelyä ja esihenkilöille helpompaa työnohjausta.

Vinkki: Lisää luottamusta työyhteisössä digitaalisten työkalujen avulla.

5. Älä ole yksin muutoksen kanssa

Oikein toteutettuna digitalisaatio voi merkittävästi lisätä tuottavuutta ja läpinäkyvyyttä sekä sujuvoittaa asioista viestimistä. Sähköiseen käyttöjärjestelmään siirtyminen on loistava tilaisuus muuttaa työtapoja. Käytä tuo mahdollisuus, mutta pyydä siihen ulkopuolista apua. Kokenut ammattilainen osaa tarkastella asioita uudesta näkökulmasta ja ehdottaa muutoksia, joiden avulla säästyy aikaa ja rahaa.

Vinkki: Anna digitalisaatiolle mahdollisuus, mutta älä tee sitä yksin.

Haluatko kuulla lisää?

Otto Åkerberg

Myyntipäällikkö

Lue muita blogejamme

Näin otat täyden hyödyn irti kulutusjoustosta kiinteistöissä

25.05.2022 – Yhä useampi kiinteistönomistaja on kiinnostunut parantamaan energiakuormien hallintaa ja osallistumaan kulutusjoustoon. Miten asiassa kannattaa lähteä liikkeelle?

Blogi

Sähkömarkkinoiden muutoksessa kannattaa olla voittajien puolella

04.05.2022 – Kiinteistönomistajan kannattaa seurata tarkasti sähkömarkkinoilla tapahtuvia muutoksia. Sähkön hinnan raju vaihtelu lisää entisestään energianhallinnan merkitystä.

Blogi

Mitä kiinteistöjohtajan kannattaa tietää energiamurroksesta?

21.04.2022 – Moni kiinteistönomistaja seuraa ymmällään meneillään olevaa keskustelua energiamurroksesta. Mitä muutokset tarkoittavat käytännössä ja kuinka voin niitä hyödyntää?

Blogi

Energiamurrokseen tarvitaan muutakin kuin tekniikkaa

07.04.2022 – Siirtyminen uusiutuvaan energiaan edellyttää uudenlaista yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Energiayhteisöjen perustamista tulisi meilläkin vauhdittaa.

Blogi

EU-taksonomia ja rahan vihreä siirtymä mullistavat kiinteistö- ja rakennusalan – oletko valmis?

22.03.2022 – EU:n kestävän rahoituksen luokitusjärjestelmä EU-taksonomia luo pelisäännöt sijoituskohteiden kestävyyden arviointiin. Järjestelmä ohjaa tulevaisuudessa sitä, minkälaiset kiinteistöt ovat kiinnostavia sijoituskohteita, ja…

Blogi

Energiamurros ylitti uutiskynnyksen – jo oli aikakin!

16.03.2022 – Energiamurros avaa kiinteistönomistajille uuden pelikentän, jonka tuomia mahdollisuuksia kannattaa jo nyt lähteä hyödyntämään.

Blogi

Vuonna 2021 KiRa-alalla otettiin vastuullisuudessa isoja harppauksia eteenpäin

03.03.2022 – Kiinteistö- ja rakennusalan vastuullisuusmurros sai viime vuonna vauhtia. Nopeasti kasvavia trendejä ovat EU-taksonomia ja rahoitusalan kiinnostus. Konkreettiseksi toiminnaksi muuttuvat hiilineutraaliustavoitteet…

Blogi

Miksi talotekniikan kustannus- ja määrälaskenta kannattaa ulkoistaa?

28.02.2022 – Määrälaskennan ulkoistaminen vapauttaa rakennuttajan ja urakoitsijan resursseja. Se mahdollistaa myös tarjousten paremman vertailtavuuden.

Blogi

Ilmastoteot lähtevät kiinteistöissäkin ihmisistä

28.02.2022 – Yhdelläkään työnantajalla ei ole syytä tuudittautua ajatukseen, että omassa yrityksessä on vain vähän keinoja taistella ilmastonmuutosta vastaan. Kun puhutaan rakennusalan…

Blogi

Aiotko sähköistää liiketoimintasi? Ethän unohda päivittää työskentelytapojasi

22.02.2022 – Digitaaliseen järjestelmään siirtyminen tarjoaa oivan mahdollisuuden muokata vanhoja työskentelytapoja. Ota nämä viisi askelta kohti parempaa tuottavuutta.

Blogi

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?