Hyppää sisältöön
Aiotko sähköistää liiketoimintasi? Ethän unohda päivittää työskentelytapojasi

Aiotko sähköistää liiketoimintasi? Ethän unohda päivittää työskentelytapojasi

22.2.2022 – Digitaaliseen järjestelmään siirtyminen tarjoaa oivan mahdollisuuden muokata vanhoja työskentelytapoja. Ota nämä viisi askelta kohti parempaa tuottavuutta.

Aihepiiri
Data ja digitalisaatio
Jaa

Digitalisaatio on megatrendi, jonka kelkkaan useimmat yritykset haluavat hypätä. Uusiin työkaluihin investoiminen on hyvä alku, mutta työtehokkuuden saa kasvuun vain vanhoja työtapoja muokkaamalla. Hyvä uutinen on, että digitalisoituminen tarjoaa siihen hienon mahdollisuuden.

Tässä viisi vinkkiä muutoksen läpiviemiseen.

1. Yksinkertaista toimintamallit

Olen oppinut itsenäiseksi pienestä pitäen, ja se on varmasti syy, minkä takia minun on joskus vaikea ymmärtää joidenkin yritysten porrastettua johtamiskulttuuria. Olisi niin paljon tuottavampaa, jos kaikki työtehtävät välittyisivät sähköisessä järjestelmässä automaattisesti oikealle henkilölle sen sijaan, että ne kulkevat usean välikäden kautta aiheuttaen valtavan määrän turhaa paperityötä.

Vinkki: Aloita toimintamallien yksinkertaistaminen selvittämällä, onko organisaatiossa liikaa kerrostumia.

2. Omaksu kaikki tai ei mitään -lähestymistapa

Tämä on tositarina: Olimme asentamassa uutta sähköistä järjestelmää asiakkaallemme, joka päätti täysin digitaalisen lähestymistavan sijaan pitää kiinni manuaalisista työskentelytavoista.

Vuokralaiset pääsivät nyt jättämään palvelupyyntönsä sähköisesti, ja johtajan sihteeri tulosti pyynnön paperille antaakseen sen osaston esihenkilölle. Hän allekirjoitti paperin ja välitti sen tiimipäällikölle, joka toimitti paperin parhaiten työhön sopivalle työntekijälle. Kun työ oli viimein tehty, paperi kulki koko reitin takaperin takaisin johtajan sihteerille.

Kuulostaako monimutkaiselta? Sitä se olikin.

Vinkki: Jos aiot sähköistää liiketoimintasi, tee se kokonaan, tai lopputuloksena saattaa olla entistä enemmän töitä.

3. Laske taloudellinen hyöty

Ymmärrän, että vanhoista tavoista irrottautuminen voi aluksi tuntua haastavalta. Jos selvität heti alkuun sijoitetun pääoman tuottoasteen, asia alkaa kummasti konkretisoitua, sillä laskemien avulla on helppo hahmottaa, paljonko muutos säästää selvää rahaa. Pekingissä sijaitseva Radisson Blue Hotel vaihtoi käyttöjärjestelmäämme ja muokkasi samalla työtapojaan – seurauksena oli 15 prosentin säästö vain neljässä kuukaudessa.

Vinkki: Aseta taloudelliset laskelmat etusijalle.

4. Luottamus palkitsee

Olen vahvasti sitä mieltä, että vanhanaikaisesta mikromanageroinnista poissiirtyminen edellyttää luottamusta henkilökuntaan. Digitaaliset työkalut tekevät tästä mutkattomampaa, sillä tieto on järjestelmässä kaiken aikaa ja kaikkien nähtävillä. Työntekijöille muutos merkitsee entistä joustavampaa työskentelyä ja esihenkilöille helpompaa työnohjausta.

Vinkki: Lisää luottamusta työyhteisössä digitaalisten työkalujen avulla.

5. Älä ole yksin muutoksen kanssa

Oikein toteutettuna digitalisaatio voi merkittävästi lisätä tuottavuutta ja läpinäkyvyyttä sekä sujuvoittaa asioista viestimistä. Sähköiseen käyttöjärjestelmään siirtyminen on loistava tilaisuus muuttaa työtapoja. Käytä tuo mahdollisuus, mutta pyydä siihen ulkopuolista apua. Kokenut ammattilainen osaa tarkastella asioita uudesta näkökulmasta ja ehdottaa muutoksia, joiden avulla säästyy aikaa ja rahaa.

Vinkki: Anna digitalisaatiolle mahdollisuus, mutta älä tee sitä yksin.

Haluatko kuulla lisää?

Otto Åkerberg

Myyntipäällikkö

Lue muita blogejamme

Näin laskemme hiilikädenjälkeämme

18.04.2023 – Kun autamme asiakkaitamme pienentämään hiilijalanjälkeään, kasvatamme omaa hiilikädenjälkeämme. Laskemme hiilikädenjälkeämme tutkimustietoon perustuvalla mallilla.

Blogi

Rakennus kuntoremonttiin?

14.04.2023 – 1960–1980-lukujen rakennukset – siinä missä ihmisetkin – saattavat kaivata pientä kuntoremonttia. Keski-ikäinen rakennetekniikan asiantuntija lähti tapamaan ikätovereitaan.

Blogi

Rakennushankkeen vastuullisuus on kokonaisuuden hallintaa

30.03.2023 – Rakennushankkeelta vaadittava vastuullisuuspaletti on tänä päivänä laaja. Energiatehokkuuden ja sisäolosuhteiden lisäksi on otettava huomioon muun muassa ilmastonmuutokseen sopeutuminen ja pian…

Blogi

LVI-suunnittelun pelikentillä

09.02.2023 – LVI-suunnittelija Tero Hietala kävi luokkakokouksessa. Tilanne pisti miettimään omaan työtä. ”Tuskin monikaan haaveilee pienenä LVI-suunnittelijan ammatista, mutta olen löytänyt siitä…

Blogi

Hiilikädenjäljen määrittämiseen ja laskemiseen tarvitaan yhteisiä käytäntöjä

09.02.2023 – Hiilikädenjäljen tavoitteena on osoittaa yksilöiden ja yritysten tuottamia positiivisia ympäristövaikutuksia asiakkaille tai koko yhteiskunnalle.

Blogi
Ulla Nykter, Granlund

EU-taksonomiaa ei kannata jättää huomiotta

13.01.2023 – EU:n kestävän rahoituksen luokittelujärjestelmällä eli taksonomialla on vaikutusta rakennushankkeisiin. Taksonomian kriteerit on hyvä ottaa huomioon jo hankkeen suunnitteluvaiheessa.

Blogi
Jari Innanen, Granlund

Datakeskusten hukkalämpöä tulisi kierrättää enemmän kaukolämpöverkkoon

11.01.2023 – Energiatehokkaasti rakennetut datakeskukset ovat osa sähköverkon tehoreserviä. Kun datakeskukset hyödyntävät omana energialähteenään uusiutuvia energiamuotoja, voidaan pienentää myös hiilidioksidipäästöjä.

Blogi

Suuren yrityksen energiakatselmus – pakollinen paha vai pelastusrengas?

12.10.2022 – Suuren yrityksen energiakatselmus on tehokas tapa selvittää oman yrityksen energiatehokkuuden taso. Kun toimeen tartutaan nyt, ennätyskorkeat energiahinnat hirvittävät selvästi vähemmän.

Blogi

Lopetetaanko energian haaskaus?

27.09.2022 – Jokohan Suomen kiinteistöissä oltaisiin nyt valmiita tekemään järkeviä ja kannattavia energiansäästötoimia, jotka eivät vaadi isoja investointeja?

Blogi

Miksi 4D-aikataulutus kannattaa rakennushankkeessa? Tässä 3 isoa syytä!

20.09.2022 – Kaikki rakennusalalla tietävät tunteen, kun hankkeen kustannukset ja aikataulu alkavat karkaamaan käsistä, hanke on myöhässä ja syiden etsiminen alkaa. Tilanne…

Blogi

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?