Hyppää sisältöön
Aiotko sähköistää liiketoimintasi? Ethän unohda päivittää työskentelytapojasi

Aiotko sähköistää liiketoimintasi? Ethän unohda päivittää työskentelytapojasi

22.2.2022 – Digitaaliseen järjestelmään siirtyminen tarjoaa oivan mahdollisuuden muokata vanhoja työskentelytapoja. Ota nämä viisi askelta kohti parempaa tuottavuutta.

Aihepiiri
Data ja digitalisaatio
Jaa

Digitalisaatio on megatrendi, jonka kelkkaan useimmat yritykset haluavat hypätä. Uusiin työkaluihin investoiminen on hyvä alku, mutta työtehokkuuden saa kasvuun vain vanhoja työtapoja muokkaamalla. Hyvä uutinen on, että digitalisoituminen tarjoaa siihen hienon mahdollisuuden.

Tässä viisi vinkkiä muutoksen läpiviemiseen.

1. Yksinkertaista toimintamallit

Olen oppinut itsenäiseksi pienestä pitäen, ja se on varmasti syy, minkä takia minun on joskus vaikea ymmärtää joidenkin yritysten porrastettua johtamiskulttuuria. Olisi niin paljon tuottavampaa, jos kaikki työtehtävät välittyisivät sähköisessä järjestelmässä automaattisesti oikealle henkilölle sen sijaan, että ne kulkevat usean välikäden kautta aiheuttaen valtavan määrän turhaa paperityötä.

Vinkki: Aloita toimintamallien yksinkertaistaminen selvittämällä, onko organisaatiossa liikaa kerrostumia.

2. Omaksu kaikki tai ei mitään -lähestymistapa

Tämä on tositarina: Olimme asentamassa uutta sähköistä järjestelmää asiakkaallemme, joka päätti täysin digitaalisen lähestymistavan sijaan pitää kiinni manuaalisista työskentelytavoista.

Vuokralaiset pääsivät nyt jättämään palvelupyyntönsä sähköisesti, ja johtajan sihteeri tulosti pyynnön paperille antaakseen sen osaston esihenkilölle. Hän allekirjoitti paperin ja välitti sen tiimipäällikölle, joka toimitti paperin parhaiten työhön sopivalle työntekijälle. Kun työ oli viimein tehty, paperi kulki koko reitin takaperin takaisin johtajan sihteerille.

Kuulostaako monimutkaiselta? Sitä se olikin.

Vinkki: Jos aiot sähköistää liiketoimintasi, tee se kokonaan, tai lopputuloksena saattaa olla entistä enemmän töitä.

3. Laske taloudellinen hyöty

Ymmärrän, että vanhoista tavoista irrottautuminen voi aluksi tuntua haastavalta. Jos selvität heti alkuun sijoitetun pääoman tuottoasteen, asia alkaa kummasti konkretisoitua, sillä laskemien avulla on helppo hahmottaa, paljonko muutos säästää selvää rahaa. Pekingissä sijaitseva Radisson Blue Hotel vaihtoi käyttöjärjestelmäämme ja muokkasi samalla työtapojaan – seurauksena oli 15 prosentin säästö vain neljässä kuukaudessa.

Vinkki: Aseta taloudelliset laskelmat etusijalle.

4. Luottamus palkitsee

Olen vahvasti sitä mieltä, että vanhanaikaisesta mikromanageroinnista poissiirtyminen edellyttää luottamusta henkilökuntaan. Digitaaliset työkalut tekevät tästä mutkattomampaa, sillä tieto on järjestelmässä kaiken aikaa ja kaikkien nähtävillä. Työntekijöille muutos merkitsee entistä joustavampaa työskentelyä ja esihenkilöille helpompaa työnohjausta.

Vinkki: Lisää luottamusta työyhteisössä digitaalisten työkalujen avulla.

5. Älä ole yksin muutoksen kanssa

Oikein toteutettuna digitalisaatio voi merkittävästi lisätä tuottavuutta ja läpinäkyvyyttä sekä sujuvoittaa asioista viestimistä. Sähköiseen käyttöjärjestelmään siirtyminen on loistava tilaisuus muuttaa työtapoja. Käytä tuo mahdollisuus, mutta pyydä siihen ulkopuolista apua. Kokenut ammattilainen osaa tarkastella asioita uudesta näkökulmasta ja ehdottaa muutoksia, joiden avulla säästyy aikaa ja rahaa.

Vinkki: Anna digitalisaatiolle mahdollisuus, mutta älä tee sitä yksin.

Haluatko kuulla lisää?

Otto Åkerberg

Myyntipäällikkö

Lue muita blogejamme

EU-taksonomiaa ei kannata jättää huomiotta

13.01.2023 – EU:n kestävän rahoituksen luokittelujärjestelmällä eli taksonomialla on vaikutusta rakennushankkeisiin. Taksonomian kriteerit on hyvä ottaa huomioon jo hankkeen suunnitteluvaiheessa.

Blogi
Jari Innanen, Granlund

Datakeskusten hukkalämpöä tulisi kierrättää enemmän kaukolämpöverkkoon

11.01.2023 – Energiatehokkaasti rakennetut datakeskukset ovat osa sähköverkon tehoreserviä. Kun datakeskukset hyödyntävät omana energialähteenään uusiutuvia energiamuotoja, voidaan pienentää myös hiilidioksidipäästöjä.

Blogi

Suuren yrityksen energiakatselmus – pakollinen paha vai pelastusrengas?

12.10.2022 – Suuren yrityksen energiakatselmus on tehokas tapa selvittää oman yrityksen energiatehokkuuden taso. Kun toimeen tartutaan nyt, ennätyskorkeat energiahinnat hirvittävät selvästi vähemmän.

Blogi

Lopetetaanko energian haaskaus?

27.09.2022 – Jokohan Suomen kiinteistöissä oltaisiin nyt valmiita tekemään järkeviä ja kannattavia energiansäästötoimia, jotka eivät vaadi isoja investointeja?

Blogi

Miksi 4D-hankepalvelu kannattaa rakennushankkeessa? Tässä 3 isoa syytä!

20.09.2022 – Kaikki rakennusalalla tietävät tunteen, kun hankkeen kustannukset ja aikataulu alkavat karkaamaan käsistä, hanke on myöhässä ja syiden etsiminen alkaa. Tilanne…

Blogi

Vastuullisuus, kiinteistöt ja raha – Mitä markkinoilla tapahtuu?

06.07.2022 – Miltä vastuullisuus näyttää juuri nyt ja mitä ESG tarkoittaa kiinteistö- ja rakennusalalla? Miten raha ohjaa nyt ja jatkossa alaa kohti…

Blogi

Älykäs kiinteistöportfolio tukee hiilineutraaliutta ja laadukasta käyttäjäkokemusta

30.06.2022 – Mitä useampi kiinteistö, sitä suuremmat ovat mahdollisuudet esimerkiksi käyttökustannusten vähentämisessä, energiansäästössä ja päästöjen vähentämisessä. Miten älykkään kiinteistöportfolion toteuttamisessa kannattaa edetä?

Blogi

Kiinteistöissä piilee valtava energiansäästöpotentiaali

17.06.2022 – Kiinteistöjen energiaomavaraisuuden parantaminen on Suomelle kriittinen kysymys. Meidän on päästävä irti energiariippuvuudestamme – ja sen on tapahduttava nopeasti.

Blogi

Startista lähtien Smart Building – näin toteutetaan älykiinteistö

14.06.2022 – Tyytyväisemmät tilojen käyttäjät, vähäisemmät päästöt sekä pienemmät energialaskut ja ylläpitokustannukset. Kiinnostuneemmat vuokralaiset ja edelläkävijän imago. Jos nyökyttelit, lue lisää, miten…

Blogi

Vanhakin voi olla fiksu – miten rakennuksesta tehdään älykiinteistö?

01.06.2022 – Älykkyys ei ole vain uusien rakennusten etuoikeus vaan varttuneemmastakin kiinteistöstä saa usein jo pienellä tuunauksella irti hyödyllisiä älytoimintoja niin kiinteistön…

Blogi

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?