Hyppää sisältöön
UutinenGranlund sai toimiston Kotkaan

Granlund sai toimiston Kotkaan

21.9.2023 – Granlund avasi uuden toimiston Kotkaan. Paikallisia työntekijöitä työllistävä toimisto sijaitsee meren äärellä juuri kalustetuissa toimitiloissa.

”Toimiston avaaminen Kotkassa ja jalansijan vahvistaminen rannikkoseudulla on ollut Granlund Saimaan strategiassa jo pitkään. Nyt viimein kaikki palaset osuivat kohdalleen, kun löysimme oikeat henkilöt paikan päälle”, kertoo Granlund Saimaan toimitusjohtaja Risto Havo.

Granlundin Kotkan toimisto kuuluu Granlund Saimaa Oy:n, joka on yksi Granlund-konsernin* suurimmista tytäryhtiöistä. Granlundin Kotkan toimistossa ovat elokuun puolivälistä työskennelleet sähkösuunnittelun projektipäällikkö Tuomo Kilpi, sähkösuunnittelija Sara Puhakka sekä rakennuttaja ja Kymenlaakson aluejohtaja Markku Kaarlela. Paikkoja toimistolla on kaikkiaan viidelle hengelle, minkä lisäksi laajennusvaraa on saman verran, kun toiminta laajenee.

”Kävin opiskelemassa Tampereella, mutta palasin sitten kotikaupunkiini Kotkaan. Tämä on sopivan kokoinen ja kaunis kaupunki, jossa luontoharrastukselle on mahtavat puitteet: Kymijoki koskineen ja tietenkin Kotkan meriluonto”, kertoo Tuomo Kilpi.

Nyt viimein kaikki palaset osuivat kohdalleen, kun löysimme oikeat henkilöt paikan päälle.

Risto Havo
Sähkösuunnittelija Sara Puhakan työpisteeltä on merelliset näkymät.
Granlundin Kotkan toimistossa työskentelevät rakennuttaja Markku Kaarlela, sähkösuunnittelun projektipäällikkö Tuomo Kilpi ja sähkösuunnittelija Sara Puhakka.

Kotkan seudun hankkeet työllistävät

Granlundin Kotkan toimisto avattiin 14.8.2023. Sen osoite on Tornatorintie 3. Tuomo Kilpi kertoo, että arki on lähtenyt rullaamaan toimistolla mukavasti, ja töitä on ollut runsaasti.

Asiakkaita Kotkan seudulla ovat etenkin asunto-osakeyhtiöt ja alueen seurakunnat. Töitä riittää myös muun muassa Kauppakeskus Pasaatin sähkösuunnittelun ja Haminassa osuuspankin kiinteistöjen parissa. Risto Havo luonnehtii, että Kotkassa on paljon potentiaalia. Perustyötä riittää etenkin korjaushankkeiden merkeissä.

”Kotkassa sijaitsevien hankkeiden lisäksi työtä riittää koko rannikon seudulla. Olemme mukana mm. Loviisassa Loval Oy:n tehdashankkeessa”, Havo kertoo.

Havon mukaan asiakkaille on tärkeää, että omassa kaupungissa on tuttu asiantuntija, jolle voi soittaa. Paikallisuus on tärkeää myös käytännön syistä: työmaakäynneille ja -kokouksiin ei ole järkevää ajaa matkojen päästä päivittäin.

”Ja meille on työnantajana tärkeää, että voimme mahdollistaa työnteon asiantuntijoidemme omalla asuinpaikkakunnalla”, Havo sanoo.

*) Granlund uudistaa Suomen organisaatiotaan, ja konsernin 12 tytäryhtiötä yhdistyvät emoyhtiöön 31.10.2023. Jatkossa Granlund Oy toimii Suomessa yhtenä yhtiönä konsernin sijaan. Tavoitteena on virtaviivaistaa omistusrakennetta ja valmistautua kansainvälistymiseen. Lue lisää

Haluatko kuulla lisää?

Risto Havo

Aluejohtaja
Granlund Saimaa

Markku Kaarlela

Rakennuttajajohtaja
Granlund Saimaa

Lisää uutisiamme

Pekka Metsi, CEO of Granlund

Granlund jatkaa vahvaa liiketoimintaa

28.05.2024 – Liikevaihto kasvoi alkuvuodesta 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Kaikilla liiketoiminta-alueilla riittää töitä.

Uutinen

Telia kasvattaa datakeskustehoja – tekoäly nostaa datakeskusten kapasiteettitarvetta

20.05.2024 – Tekoälypalvelujen yleistyminen kasvattaa Pohjoismaissa datakeskusten kapasiteettitarvetta noin 30 prosenttia vuosittain. Telia Helsinki Data Centerissä rakennetaan parhaillaan 4 MW lisää kapasiteettia.

Uutinen
Rakennesuunnittelu Granlund

Granlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

14.05.2024 – Talotekniikan markkinajohtaja laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaansa. Palveluissa tullaan keskittymään erityisen vaativiin kohteisiin ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.03.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?