Hyppää sisältöön
UutinenGranlund sai toimiston Kotkaan

Granlund sai toimiston Kotkaan

21.9.2023 – Granlund avasi uuden toimiston Kotkaan. Paikallisia työntekijöitä työllistävä toimisto sijaitsee meren äärellä juuri kalustetuissa toimitiloissa.

”Toimiston avaaminen Kotkassa ja jalansijan vahvistaminen rannikkoseudulla on ollut Granlund Saimaan strategiassa jo pitkään. Nyt viimein kaikki palaset osuivat kohdalleen, kun löysimme oikeat henkilöt paikan päälle”, kertoo Granlund Saimaan toimitusjohtaja Risto Havo.

Granlundin Kotkan toimisto kuuluu Granlund Saimaa Oy:n, joka on yksi Granlund-konsernin* suurimmista tytäryhtiöistä. Granlundin Kotkan toimistossa ovat elokuun puolivälistä työskennelleet sähkösuunnittelun projektipäällikkö Tuomo Kilpi, sähkösuunnittelija Sara Puhakka sekä rakennuttaja ja Kymenlaakson aluejohtaja Markku Kaarlela. Paikkoja toimistolla on kaikkiaan viidelle hengelle, minkä lisäksi laajennusvaraa on saman verran, kun toiminta laajenee.

”Kävin opiskelemassa Tampereella, mutta palasin sitten kotikaupunkiini Kotkaan. Tämä on sopivan kokoinen ja kaunis kaupunki, jossa luontoharrastukselle on mahtavat puitteet: Kymijoki koskineen ja tietenkin Kotkan meriluonto”, kertoo Tuomo Kilpi.

Nyt viimein kaikki palaset osuivat kohdalleen, kun löysimme oikeat henkilöt paikan päälle.

Risto Havo
Sähkösuunnittelija Sara Puhakan työpisteeltä on merelliset näkymät.
Granlundin Kotkan toimistossa työskentelevät rakennuttaja Markku Kaarlela, sähkösuunnittelun projektipäällikkö Tuomo Kilpi ja sähkösuunnittelija Sara Puhakka.

Kotkan seudun hankkeet työllistävät

Granlundin Kotkan toimisto avattiin 14.8.2023. Sen osoite on Tornatorintie 3. Tuomo Kilpi kertoo, että arki on lähtenyt rullaamaan toimistolla mukavasti, ja töitä on ollut runsaasti.

Asiakkaita Kotkan seudulla ovat etenkin asunto-osakeyhtiöt ja alueen seurakunnat. Töitä riittää myös muun muassa Kauppakeskus Pasaatin sähkösuunnittelun ja Haminassa osuuspankin kiinteistöjen parissa. Risto Havo luonnehtii, että Kotkassa on paljon potentiaalia. Perustyötä riittää etenkin korjaushankkeiden merkeissä.

”Kotkassa sijaitsevien hankkeiden lisäksi työtä riittää koko rannikon seudulla. Olemme mukana mm. Loviisassa Loval Oy:n tehdashankkeessa”, Havo kertoo.

Havon mukaan asiakkaille on tärkeää, että omassa kaupungissa on tuttu asiantuntija, jolle voi soittaa. Paikallisuus on tärkeää myös käytännön syistä: työmaakäynneille ja -kokouksiin ei ole järkevää ajaa matkojen päästä päivittäin.

”Ja meille on työnantajana tärkeää, että voimme mahdollistaa työnteon asiantuntijoidemme omalla asuinpaikkakunnalla”, Havo sanoo.

*) Granlund uudistaa Suomen organisaatiotaan, ja konsernin 12 tytäryhtiötä yhdistyvät emoyhtiöön 31.10.2023. Jatkossa Granlund Oy toimii Suomessa yhtenä yhtiönä konsernin sijaan. Tavoitteena on virtaviivaistaa omistusrakennetta ja valmistautua kansainvälistymiseen. Lue lisää

Haluatko kuulla lisää?

Risto Havo

Aluejohtaja
Granlund Saimaa

Markku Kaarlela

Rakennuttajajohtaja
Granlund Saimaa

Lisää uutisiamme

Vuoden 2023 palkittuja opinnäytetöitä juhlistettiin Granlundilla

20.11.2023 – Tämän vuoden palkitut opinnäytetyöt käsittelivät energiasta saatavaa dataa, ulospuhallusilmaa toimistorakennuksissa sekä tarpeenmukaista ilmanvaihtoa.

Uutinen

4D-suunnittelu edistää tiedolla johtamista

17.11.2023 – 4D-suunnittelua voi hyödyntää monessa. Lue, miten palvelu tuki tietomallien käyttöä Lujatalon työmaalla ja tehostaa datalla johtamista Vektor IO:n infrahankkeissa.

Uutinen

Kuinka 4D-suunnittelu tehostaa rakennushankkeita?

10.11.2023 – Asiakkaamme kertovat, miten 4D on vaikuttanut purkuhankkeiden aikatauluihin Purkupihalla, läpinäkyvyyteen Helsinki-Vantaan kehitysohjelmassa ja suunnittelun laatuun Destialla.

Uutinen

Arkkitehtitoimisto ON Oy:sta tulee osa Granlund Kuopiota

07.11.2023 – Granlund on ostanut kuopiolaisen Arkkitehtitoimisto ON Oy:n osakekannan. Kauppa astuu voimaan 1.1.2024.

Uutinen

SCANVAC-palkinto Pekka Metsille

31.10.2023 – SCANVAC myöntää joka toinen vuosi LVI-alan palkinnon pohjoismaiselle yksityishenkilölle, yritykselle tai organisaatiolle, joka on antanut merkittävän panoksensa alalle.

Uutinen

Miten suunniteltiin edistyksellisen paloturvallinen Länsimetro?

31.10.2023 – Länsimetron turvallisuusratkaisut ovat edistyksellisiä kansainvälisessäkin mittakaavassa. Granlundin suunnittelijat olivat valitsemassa ratkaisuja, joilla paloturvallisuudesta huolehditaan monen järjestelmän yhteispelillä.

Uutinen

Lean-ajattelu vauhdittaa rakennusalan vihreää siirtymää

19.10.2023 – Rakennusalan muutosliikettä kohti lean-periaatteita ajava RAIN3-hanke kerää yhteen alan eri asiantuntijoita. Granlundilla järjestetyssä Lean ja vihreä siirtymä -työpajassa käsiteltiin vähähiilisen…

Uutinen

Granlundin alueyhtiöt sulautuvat Granlund Oy:hyn 31.10.2023

11.10.2023 – Asiakas- ja yhteistyökumppanitiedotteemme kokoaa olennaiset asiat liittyen Granlundin yhdistymiseen marraskuun alusta alkaen.

Uutinen

Miten onnistut kiinteistöjen ylläpidon kilpailutuksissa?

09.10.2023 – Jos kilpailutuksia ei tehdä eikä sopimussisältöjä ole vähään aikaan päivitetty, kustannukset karkaavat helposti käsistä, laatu voi heiketä ja palvelujen sisältö…

Uutinen

Mitä tietoa etsit?