Hyppää sisältöön
UutinenRajapintoja avataan talotekniikka-alan suunnittelijoiden ja laitevalmistajien välillä

Rajapintoja avataan talotekniikka-alan suunnittelijoiden ja laitevalmistajien välillä

12.6.2023 – Talotekniikka-ala on ottanut jälleen yhden askeleen kohti digitaalisempaa arkea ja parempaa tiedonsiirtoa.

Aihepiiri
Data ja digitalisaatio
Jaa

Kaikki tarvittava teknologia älykkääseen tiedonsiirtoon on jo olemassa, eikä talotekniikan digitaalistumista hidasta muu kuin toimintatavat.

“Juuri niitä halusimme yhdessä haastaa ja uudistaa. Nuori sukupolvi käyttää mieluummin näppäriä digityökaluja kuin sähköposteja ja skannereita. Halusimme kokeilla, miten tieto saadaan virtaamaan laitevalmistajalta suunnittelijan työpöydälle,” taustoittaa Granlundin tuotepäällikkö Joni Oksman yhteistyötä, jonka seurauksena talotekniikka-ala on ottanut jälleen yhden askeleen kohti digitaalisempaa arkea ja parempaa tiedonsiirtoa.

Halusimme kokeilla, miten tieto saadaan virtaamaan laitevalmistajalta suunnittelijan työpöydälle.

Joni Oksman

Yhteistyö käynnistyi, kun ETS NORD ehdotti Granlundille Recair-ilmankäsittelykoneisiin liittyvää kehitysprojektia, jonka tavoitteena on tehostaa laitetiedon hallintaa. Älykkäiden rajapintojen ansiosta tekniset tiedot siirtyisivät oikeassa muodossa Granlundin Laitetiedon hallinta -ohjelmistoon, eikä yhdenkään komponentin kirjaus unohtuisi.

Tavoitteenamme on, että tuotetiedot ovat suunnittelijoille mahdollisimman helposti saatavilla.

Aleksi Kähärä, Recair-ilmankäsittelykoneiden kehityspäällikkö, ETS NORD

Rajapintojen avulla nopeampaa tiedonsiirtoa

Rivakasti käynnistynyt yhteistyö on tuottanut hyötyjä molemmille. Tiedonsiirrossa on leania tehokkuutta jo rakennushankkeen alkuvaiheesta lähtien.

“”Suunnittelijan merkitys ketjussa on todella merkittävä. Tavoitteenamme on, että tuotetiedot ovat suunnittelijoille mahdollisimman helposti saatavilla, tuotteet tulevat tutuiksi ja suunnittelutyön tuotevalintaprosessi helpottuu’’, toteaa Recair-ilmankäsittelykoneiden kehityspäällikkö Aleksi Kähärä.

Valmiin käyttöliittymän ja rajapintojen avulla yhden laitteen tietojen siirtämiseen menee aikaa noin minuutti, käsin naputellen vartti. Kun laitteita on kymmeniä, suunnittelija pystyy fiksumpien työtapojen ansiosta keskittymään ydintyöhönsä eli esim. laitevalinnan energiaoptimointiin. Lopputuloksena syntyy aidosti asiakasräätälöity ratkaisu.

Hyödyt kertaantuvat, kun suunnittelusta siirrytään työmaalle ja kohteen ylläpitoon. Samat rajapinnat ja pilvipohjainen laitetietokanta palvelevat rakennushankkeen eri osapuolia.

“Tietokantaan voidaan päivittää käytön aikana uudet laitteet teknisine tietoineen”, Oksman sanoo.

Lue myös: Helppoutta laitehyväksyntään

API -Tietopaketti laitevalmistajalle

Granlund Laitetiedon hallinta -ohjelmiston (Granlund Designer) rajapinta mahdollistaa tiedonsiirron eri laitevalmistajien mitoitusohjelmista suoraan kiinteistön laitehallintaan ja sitä kautta suunnitelmien laiteluetteloon esimerkkilaitteina.

Laitetiedon hallinta -ohjelmisto (Granlund Designer)

• Selaimessa toimiva pilvipohjainen laiteluettelo

• Ohjelmisto on suunniteltu talotekniikan laitetietojen hallintaan

• Laitehyväksyntäprosessi voidaan hoitaa täysin digitaalisesti

• Pitää laitetiedot ajan tasalla ja järjestyksessä

• Sähköisiä laiteluetteloja voidaan luoda ja päivittää milloin tahansa, myös ylläpidon aikana

• Laitetieto on eri osapuolten saatavilla kellon ympäri

• Vähentää inhimillisiä virheitä ja unohduksia

• Helpottaa suunnittelijoiden, urakoitsijoiden ja kohteiden ylläpitäjien työtä

• Säästää kaikkien hankkeen osapuolten aikaa

Lisää yhteisiä rajapintoja talotekniikka-alalle?

Granlund on riippumaton suunnittelu- ja asiantuntijayritys, jonka tarkoitus on löytää asiakkaalleen aina paras ja tarkoitukseen soveltuvin ratkaisu. Yhteistyö ETS NORDIN kanssa on hyvä esimerkki alan toimijoiden yhteistyöstä digitalisaation edistämiseksi. Granlund on erittäin kiinnostunut rajapintoihin liittyvästä yhteistyöstä alan toimijoiden kanssa. Laitetietoihin liittyvissä yhteistyöhankkeissa voit olla yhteydessä Joni Oksmaniin.

Joni Oksman

Tuotepäällikkö ja tukipalvelut
Granlund Oy

Lisää uutisiamme

Jukka Tyni: “Asiakkaiden luottamus on tämän työn suola”

11.06.2024 – Granlundin varatoimitusjohtaja Jukka Tyni jää eläkkeelle, mutta jatkaa asiakkaiden palvelua Senior Advisorina. Lähes 40 vuodessa LVI-alalla on nähty nousuja ja…

Uutinen

Vahva yrityskulttuuri Granlundin henkilöstötyytyväisyyden perustana

05.06.2024 – Granlundilaisista valtaosa, 94 prosenttia, on tyytyväisiä Granlundiin työpaikkana. Granlundilaiset antavat työpaikalleen arvosanaksi 4,13 asteikolla 1–5. Mikä on korkean henkilöstötyytyväisyyden salaisuus?

Uutinen
Pekka Metsi, CEO of Granlund

Granlund jatkaa vahvaa liiketoimintaa

28.05.2024 – Liikevaihto kasvoi alkuvuodesta 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Kaikilla liiketoiminta-alueilla riittää töitä.

Uutinen

Telia kasvattaa datakeskustehoja – tekoäly nostaa datakeskusten kapasiteettitarvetta

20.05.2024 – Tekoälypalvelujen yleistyminen kasvattaa Pohjoismaissa datakeskusten kapasiteettitarvetta noin 30 prosenttia vuosittain. Telia Helsinki Data Centerissä rakennetaan parhaillaan 4 MW lisää kapasiteettia.

Uutinen
Rakennesuunnittelu Granlund

Granlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

14.05.2024 – Talotekniikan markkinajohtaja laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaansa. Palveluissa tullaan keskittymään erityisen vaativiin kohteisiin ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?