Hyppää sisältöön
Uutinen”Aamulla herätessä ei koskaan tuntunut pahalta lähteä töihin”

”Aamulla herätessä ei koskaan tuntunut pahalta lähteä töihin”

19.11.2019 – Parhaat kesäharjoittelut antavat paljon sekä harjoittelijalle että työnantajalle. Granlundilla useat harjoittelijat myös jatkavat myöhemmin vakituiseen työsuhteeseen.

Aihepiiri
Vastuullisuus
Jaa

Granlund Lahti sai vahvistuksekseen kolme ässää: Tampereen ammattikorkeakoulussa LVI-talotekniikkaa opiskeleva Saku Dahlqvist ja sähkö- ja automaatiotekniikkaa opiskeleva Seppo Sillanpää sekä Karelia-ammattikorkeakoulussa talotekniikkaa opiskeleva Simo Ahonen solahtivat heti osaksi porukkaa. Kesäharjoittelijat olivat töissä toukokuun alusta elokuun loppuun.

”Kaikilla kolmella oli alusta asti avoin asenne sekä halu ja kyky oppia uutta. Tällä kombolla pääsee meillä jo hyvin pitkälle, etenkin kun vielä taustalla on olemassa talotekninen pohjakoulutus”, sanoo Granlund Lahden toimitusjohtaja Pertti Ihalainen.

Granlund myös vastavuoroisesti täytti kesätyöntekijöiden toiveet hyvästä harjoittelu paikasta. ”Täällä on tuntenut olevansa yksi muista, eikä harjoittelijaleimaa ole ollut. Tehtäviä on ollut monipuolisesti ja vastuuta on saanut ottaa. Samaan aikaan hommien kanssa ei kuitenkaan jätetty yksin, ja apua on saanut aina pyytäessä”, kuvailee Sillanpää.

”Harjoittelu on myös tukenut hyvin koulunkäyntiä, sillä täällä on päässyt käyttämään eri tietokoneohjelmia ja syventymään siihen, miten eri ohjelmiston toimivat”, Ahonen lisää.

Perehdytys on kaiken a ja o

Ahonen, Dahlqvist ja Sillanpää hakivat Granlundille, koska suunnittelutyö tuntuu kiinnostavalta uravaihtoehdolta. Kesän aikana harjoittelijat tekivät monipuolisesti erilaisia töitä, aluksi erityisesti piirtämistä ja digitointia. Myöhemmin he olivat mukana vaativienkin uudiskohteiden LVI- ja sähkösuunnittelussa, joten haasteita myös riitti. Töihin pääsi helposti kiinni hyvän perehdytyksen ansiosta.

”Jokaisella meistä oli oma perehdyttäjä, ja kaikilta muilta työntekijöiltä sai tietysti kysyä apua aina tarvittaessa. Työt lähtivätkin rullaamaan todella nopeasti”, Dahlqvist toteaa.

Granlundilla perehdytykselle on konserniperusta, jota noudatetaan tarkasti myös Lahdessa. Harjoittelijoiden perehdyttäjät ovat itsekin käyneet saman prosessin joskus läpi, joten he tietävät, mitä odottaa. Alkuvaiheessa järjestetään kaikille uusille harjoittelijoille suunnattuja koulutuksia, ja taustasta riippuen kullekin harjoittelijalla pyritään lisäksi etsimään omaan alaan soveltuvia koulutuksia.

”Hyvä perehdytys näkyy harjoittelijoiden viihtymisessä ja tehdyssä työssä. Perehdytyksen merkitys on todella tärkeää siinä, miten harjoittelijat pääsevät mukaan ja tuntevat olevansa yksi porukan muista työntekijöistä”, Ihalainen korostaa.

Tavoitteena polku harjoittelijasta vakituiseksi työntekijäksi

Granlundilla tavoitteena on, että mahdollisimman moni harjoittelija päätyisi myöhemmin vakituiseksi työntekijäksi. Granlund Lahdessa tämä toteutuukin erinomaisesti, sillä suurin osa harjoittelijoista jatkaa vakituiseen tehtävään. Kaikki kolme harjoittelijaa jatkavat vielä opiskelujaan, mutta he ovat palaamassa toimistolle myös ensi kesänä. Lisäksi Saku Dahlqvist jatkaa tuntityöläisenä.

”Palkkauksemme perustuu siihen, että se motivoi vielä opiskelevia valmistumaan. Palkka porrastuu vuosikurssien ja osaamisen mukaan”, Ihalainen valottaa.

Kun harjoittelusta jää hyvät muistot, samaan paikkaan myös palaa mielellään uudestaan. Ahonen, Dahlqvist ja Sillanpää kokevat, että kesä olisi voinut jatkua vielä vähän pidempääkin.

”Aamulla herätessä ei koskaan tuntunut pahalta, kun piti lähteä töihin. Koko kesä meni todella hyvin”, Dahlqvist summaa.

Tutustu tarkemmin Granlundin uramahdollisuuksiin opiskelijoille

Haluatko kuulla lisää?

Minna Lappalainen

Henkilöstöjohtaja
Granlund Oy

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.03.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen
Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen
Pekka Metsi, Granlund

Granlund teki hyvän tuloksen haastavassa markkinatilanteessa

13.02.2024 – Granlund pärjäsi hyvin vuonna 2023, vaikka kiinteistö- ja rakennusalan markkinatilanne oli haastava. Vahvat asiakassuhteet sekä erikoisosaaminen kantoivat vaikeinakin aikoina.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?