Uutiset

As Oy Säästölammen 76 asunnon linjasaneeraus valmistui aikataulussa

Granlundin laaja talotekninen osaaminen ja kokonaisvastuu pitivät putkiremontin lisätöineen hallinnassa.

Uutinen

Säästölammen linjasaneerauksen hankesuunnittelu käynnistyi vuonna 2010 ja varsinainen suunnittelu 2014. Yli vuoden urakka onnistui toimivan yhteistyön ja työnjaon ansiosta. – Luottamuksemme Granlundin kykyyn hallita kokonaisuutta syntyi jo edellisessä yhteishankkeessamme, kun taloyhtiön ulkopuoliset vesiviemäri- ja lämmitysputkistot uusittiin 2004, kertoo Säästölammen edustaja ja projektiryhmän osakasedustaja Christian Sundholm.

– Hyvä yhteishenki ja avoimuus pitävät urakan oikeassa suunnassa, toteaa myös Granlundin linjasaneerausten asiantuntija ja projektipäällikkö Tuomas Vesalainen. – Kun luottamus on kunnossa, suunnittelija pystyy toimimaan laaja-alaisesti tilaajan asiantuntijakumppanina.

Suunnittelijan kokonaisrooli auttaa vanhan kiinteistön remontoinnissa

Säästölammen rivitalokiinteistö sisältää niin sanottuja hartiapankkitaloja, jotka asukkaat rakensivat itse 50 vuotta sitten. Rakentamisen aikaisia dokumentteja ei ollut olemassa, ja asuntoja oli myös saneerattu vuosien mittaan runsaasti. Kaikki asunnot olivat erilaisia.

– Aivan aluksi arkkitehti piirsi kuvat kaikista 76 huoneistosta, ja Granlundin ansiosta saimme tarvittavat dokumentit ja rakennesuunnitelmat nopeasti, Sundholm kertoo. – Putkiremonttiin kuului myös paljon asukkaiden toivomia lisä- ja muutostöitä, kuten uusia saunoja, joten meille oli suuri etu, että Granlund piti kokonaisuuden hallinnassa taloyhtiön puolesta ja vastasi suunnittelun lisäksi projektin johdosta ja valvonnasta. Kaikki tieto oli koko ajan käytettävissämme.

Myös suunnittelijan näkökulmasta kokonaisrooli toimi hyvin. – Kokonaisvastuu on hyvä ratkaisu silloin, kun suunnittelijan sisäinen laadunvalvonta on kunnossa ja resurssit riittävät, Granlundin Vesalainen toteaa. – Oikeita asioita pitää pystyä tekemään kustannustehokkaasti.

Tilaaja hyötyy laaja-alaisesta taloteknisestä osaamisesta

Säästölammen linjasaneerauksessa hyödynnettiin Granlundin laajaa osaamista ja mahdollisuutta kokonaisvaltaisen saneeraukseen samalla kertaa.
– Monipuolinen talotekninen osaaminen oli meille kumppanin valinnassa ihan lähtökohta, kertoo Sundholm. – Vahvistimme putkiremontin aikana myös taloyhtiön sähköliittymiä ja pääkeskuksia sekä rakensimme huoneistokohtaiset laajakaistaliitännät. Erikseen näihin remontteihin olisi ollut mahdoton pyytää osakkailta rahaa. Säästimme myös toteutuksessa, koska seiniä ja piha-alueita oli jo valmiiksi auki.

”Asukkaat olivat tyytyväisiä työnjälkeen ja siihen, ettei heidän tarvinnut lähteä kodeistaan. Se oli mahdollista, koska suunnittelija ja urakoitsija huolehtivat, että jompikumpi asunnon kahdesta wc:stä oli toiminnassa koko remontin ajan. Yhdenkään asunnon remontti ei myöhästynyt aikataulusta, ja myös kokonaisaikataulu piti. Lisäksi urakoitsijayhteistyö toimi joustavasti ja hyvässä hengessä.”
Christian Sundholm, Asunto-osakeyhtiö Säästölammen edustaja

Granlundin vinkit luotettavan urakoitsijan valintaan:

• Ota kilpailutukseen, tarjousneuvotteluihin ja urakkasopimuksen tekoon mukaan asiantuntija.
• Muista myös laatukriteerit, ei pelkästään taloudellisia.
• Pyydä tarjous vain urakoitsijoilta, jotka pystyvät toteuttamaan urakan lähtökohtaisesti kunnolla.
• Varmista, että urakoitsijalla on riittävät resurssit: silloin pysytään aikatauluissa.
• Kiinnitä huomiota urakoitsijan kykyyn huolehtia asukkaiden ja osakkaiden tiedottamisesta.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli