Hyppää sisältöön
Mitä yhteistä on työelämällä ja e-urheilulla?

Mitä yhteistä on työelämällä ja e-urheilulla?

31.10.2019 – Granlundin elektronisen urheilun joukkue lunasti itselleen joukkueen historian ensimmäisen finaalipaikan Counter-Strikessa eli tuttavallisemmin CS:ssä. Finaali pelattiin Suomen suurimmassa pelaamiseen tarkoitetussa tilassa Shelter Gameroomissa Helsingin Kaisaniemessä 26.10.

Aihepiiri
Vastuullisuus
Jaa

Turnauksen järjesti elektronisen urheilun firmaliigaa pyörittävä Kanaliiga ry, jonka toiminta perustuu puhtaasti vapaaehtoistoimintaan. Kulunut kausi oli kokonaisuudessaan 3. CS -kausi Kanaliigassa.

Granlund oli lunastanut pitkin syksyä pelatun kauden online-otteluissa paikkansa korkeimman sarjatason finaalissa. Finaali poikkesi muista otteluista siinä, että itse ottelussa kaikki pelaajat pelasivat fyysisesti samassa tilassa, kun aikaisemmat ottelut oli pelattu siten, että jokainen pelaaja pelasi ottelunsa oman kotinsa turvallisessa lämmössä.

Finaalitapahtumassa oli edustettuna laaja kirjoa suomalaisia yrityksiä mm. YIT, F-Secure, Netlight, Teleste ja Elisa. Granlundin ottelu oli illan päätapahtuma, ja Granlundia vastaan asettui ennakkosuosikin aseman itselleen lunastanut kahden edellisen kauden voittaja Elisa. Paikalle oli saapunut myös noin 30 hengen yleisö, josta osa jaksoi huutaa äänekkäitä kannatushuutoja läpi kaksi tuntia kestäneen ottelun. Internetin välityksellä ottelua livenä seurasi parhaimmillaan 200 henkeä.

Haluatko kuulla lisää?

Tatu Svahn

Osastonjohtaja, sähkösuunnittelu
Granlund Oy

Ensimmäisessä kartassa Elisa voitti jatkoajan jälkeen 19-17. Toisessa kartassa väsymys oli jo hiipinyt puseroon, ja Elisa sai helpohkon 16-11 voiton. Finaalitappion kyyneleet oli kuitenkin nopeasti pyyhitty, sillä pitkän kauden yhdessä pelannut joukkue pääsi ensi kertaan tutustumaan toisiinsa kasvotusten hopeamitalit kaulassa.

Counter-Strike -peliä on pelattu jo 20 vuoden ajan. Peliä pelataan viiden hengen joukkueissa ja pelissä korostuu substanssiosaamisen lisäksi yhteistyö ja selkeä, mutta nopea kommunikointi. Hyvin pitkälti siis samoja asioita, mitä nykypäivän työelämäkin vaatii.

Joukkueen kapteeni Juho Jurvelinin savunpoistotaktiikat toimivat niin LVI-suunnittelussa kuin Counter-Striken kartoilla.

Granlundin e-urheilujoukkueet pelaavat lajeja laidasta laitaan. CS:n puolelta löytyy tasosarjoja useampia ja joukkueita tehdään kausille aina niin monta kuin halukkaita pelaajia löytyy.  Jokapäiväisissä töissä eivät eri osastot aina ehdi kohtaamaan toisiaan, mutta urheilussa osastojen välinen yhteistyö pääsee kukoistamaan täysin uudella tavalla. E-urheilun kautta pääsee tutustumaan myös työkavereihin, jotka eivät asu samassa kaupungissa.

Tsemppiä sekä työpäivään että e-urheiluun toivottaa Granlundin CS-tiimi Tatu Svahn, Joni Oksman, Henri Thomander, Juho Jurvelin ja Henri Torkkola

Energiatodistus, E-lukulaskelma, rakennusluvan energiaselvitys – mikä tarvitaan milloinkin?

22.02.2024 – Kestävän rakentamisen ryhmäpäällikkö Panu Rautio selventää alan terminologiaa. Mihin E-luku perustuu ja miksi juuri sillä mitataan rakennusten energiatehokkuutta? Millaisilla toimenpiteillä…

Blogi

Kestävien ratkaisujen kehittäminen laajenee kiinteistöistä kortteleihin

06.02.2024 – Kaiken kehitystoiminnan ytimessä ovat tällä hetkellä ilmastonmuutoksen vastaiset toimet. Meidän on löydettävä uusia päästövähennyskeinoja.

Blogi

Suurin osa kiinteistöalan tietojärjestelmistä on vanhentuneita

31.01.2024 – Kiinteistöalan tietojärjestelmät ovat usein vanhentuneita, eivätkä vastaa tämän päivän vaatimuksiin. Vanhentuneet järjestelmät aiheuttavat pulmia kaikille, jotka tarvitsevat ajantasaista ja luotettavaa…

Blogi

Tunnetko jo energiayhteisöjen monet mahdollisuudet?

22.11.2023 – Energiantuottajien ja -kuluttajien yhteenliittymät eli energiayhteisöt tuottavat suuria taloudellisia hyötyjä. Erityisesti asiakkaitamme kiinnostaa vihreän sähkön jakamistalous.

Blogi

Mitä tilojen toimivuuskysely kertoo terveydenhuollon tilojen käyttäjätyytyväisyydestä?

10.11.2023 – Terveydenhoidon rakennusprojekteille tehdään valmistumisen jälkeen taloudellinen loppuselvitys, mutta olisiko tarpeen toteuttaa myös toiminnallinen loppuselvitys? Vain kysymällä selviää, ovatko käyttäjät tyytyväisiä…

Blogi

Missä vaiheessa hiilijalanjälkilaskenta kannattaa tehdä?

30.10.2023 – Tiedätkö, missä vaiheessa ja miten usein hiilijalanjälkilaskentaa pitäisi rakennushankkeessa tehdä? Hiiliohjaus on parhaimmillaan prosessi, joka tuottaa dataa myös seuraavia hankkeita…

Blogi

Yritysten päästövähennystavoitteet vaativat enemmän myös hiilijalanjälkilaskennalta

24.10.2023 – Yritystason hiilijalanjälkilaskenta alkaa olla monelle jo arkipäivää, mutta päästöraportoinnin vaatimukset kasvavat koko ajan. Ihannetapauksessa hiilijalanjälkilaskenta tukee liiketoimintojen ja tuotteiden päästövaikutusten…

Blogi

Uskottava vastuullisuusstrategia on kiinteistöalalla kilpailuvaltti

19.10.2023 – Kiinteistönomistajan on pystyttävä osoittamaan sijoittajille ja vuokralaisille, että se harjoittaa vastuullista liiketoimintaa. Kiristyvä sääntely edellyttää pienemmiltäkin toimijoilta uskottavaa vastuullisuusstrategiaa.

Blogi

Miten vastuullisuuden edelläkävijät toimivat rakennushankkeissa?

11.10.2023 – Vastuullisuus vaatii edelläkävijöiltä koko ajan enemmän. Ilmastoteot ovat vain yksi osa laajassa vastuullisuuden kentässä. Mistä edelläkävijät tunnistaa ja miten heidän…

Blogi

Näin laskemme hiilikädenjälkeämme

18.04.2023 – Kun autamme asiakkaitamme pienentämään hiilijalanjälkeään, kasvatamme omaa hiilikädenjälkeämme. Laskemme hiilikädenjälkeämme tutkimustietoon perustuvalla mallilla.

Blogi

Mitä tietoa etsit?