Hyppää sisältöön
Timanttiset vinkit kiinteistöjen ylläpidon johtamiseen

Timanttiset vinkit kiinteistöjen ylläpidon johtamiseen

8.9.2020 – Täsmävinkit, miten kiinteistöjen ylläpitotoimenpiteitä voi johtaa.

Aihepiiri
Ylläpito
Jaa

Granlundin ylläpitogurut Tommi ja Aki antavat kahdeksan hyvää vinkkiä toimivaan kiinteistöjen ylläpitoon – ihan ilmaiseksi! 

1. Salkuta kohteet 

Salkuttamalla voidaan määrittää tavoitteen mukainen huoltokirjan taso kullekin salkulle. Päätä, mitä tietoja kohteesta kerätään ja ylläpidetään. Mitä ylläpidon prosesseja otetaan käyttöön?

2. Määritä tarpeenmukaiset ylläpidon prosessit 

Ykköstason kohteessa kannattaa vaatia vain parasta, mutta keskiverokohteessa perustaso voi olla täysin riittävä.

3. Kerää tiedot kohteesta ja keskity olennaiseen 

Kaikkea tietoa ei kannata kerätä, sillä valtavan tietomassan ylläpitäminen on raskas prosessi. Kiinteistö-, rakennus- ja järjestelmätiedot toimivat ylläpidon prosessien keskeisinä lähtötietoina. Selvitä esimerkiksi, mitä huoltoja ja määräaikaistarkastuksia rakennuksessa tulee tehdä, jotta tarvittavat tiedot saadaan? Kiinteistönpidon asiantuntijat ovat kuin luotuja näiden asioiden selvittämiseen.

4. Integroi 

Hyödynnä ja yhdistele eri järjestelmien välistä tietoa.

5. Prosessi ja järjestelmät samalle aaltopituudelle 

Prosessien ja käytössä olevien järjestelmien yhteensopivuus loiventaa arjen stressikäyrää mukavasti.

6. Hyödynnä tietoa palveluiden hankinnassa 

Mitä enemmän ajantasaista tietoa on käytettävissä tarjouspyyntövaiheessa, sitä mutkattomammin sujuu sopimuskausi. Nykyaikaisilla ohjelmistotyökaluilla tarjouspyyntömateriaali voidaan julkaista sähköisesti ja jalkauttaa sellaisenaan valitun palveluntuottajan käyttöön sopimuskauden alkaessa. Suorittamalla palveluiden mitoitus, voidaan myös varmistua siitä, että tarjotut resurssit ovat riittäviä.

7. Raportoi dynaamisesti 

Johda ja kehitä ylläpitoa salkkutasolla hyödyntämällä nykyaikaisia BI-raportointityökaluja, joilla kerättyä tietoa voidaan murskata ja tarkastella eri näkökulmista sekä todentaa tehtyjen toimenpiteiden vaikuttavuus.

8. Huolehdi että tieto pysyy ajan tasalla 

Markkinoilta on saatavissa useita asiantuntijapalveluita, kuten huoltokirjamanageeraus, auditointi- tai Capex-palveluita, jotka vapauttavat kiinteistönomistajan tiedon ylläpitämisen tuskasta.

Listan laatijat Tommi Söderström ja Aki Wickman toimivat Granlundilla ryhmäpäällikköinä. He tuntevat kiinteistöjen ylläpidon, huoltotoiminnan, laadunvarmistuksen ja kiinteistöjohtamisen ohjelmistomme kuin omat taskunsa. 

Haluatko kuulla lisää?

Tommi Söderström

Asiakkuusjohtaja
Granlund Oy

Aki Wickman

Customer Success Manager
Granlund Oy

Energiatodistus, E-lukulaskelma, rakennusluvan energiaselvitys – mikä tarvitaan milloinkin?

22.02.2024 – Kestävän rakentamisen ryhmäpäällikkö Panu Rautio selventää alan terminologiaa. Mihin E-luku perustuu ja miksi juuri sillä mitataan rakennusten energiatehokkuutta? Millaisilla toimenpiteillä…

Blogi

Kestävien ratkaisujen kehittäminen laajenee kiinteistöistä kortteleihin

06.02.2024 – Kaiken kehitystoiminnan ytimessä ovat tällä hetkellä ilmastonmuutoksen vastaiset toimet. Meidän on löydettävä uusia päästövähennyskeinoja.

Blogi

Suurin osa kiinteistöalan tietojärjestelmistä on vanhentuneita

31.01.2024 – Kiinteistöalan tietojärjestelmät ovat usein vanhentuneita, eivätkä vastaa tämän päivän vaatimuksiin. Vanhentuneet järjestelmät aiheuttavat pulmia kaikille, jotka tarvitsevat ajantasaista ja luotettavaa…

Blogi

Tunnetko jo energiayhteisöjen monet mahdollisuudet?

22.11.2023 – Energiantuottajien ja -kuluttajien yhteenliittymät eli energiayhteisöt tuottavat suuria taloudellisia hyötyjä. Erityisesti asiakkaitamme kiinnostaa vihreän sähkön jakamistalous.

Blogi

Mitä tilojen toimivuuskysely kertoo terveydenhuollon tilojen käyttäjätyytyväisyydestä?

10.11.2023 – Terveydenhoidon rakennusprojekteille tehdään valmistumisen jälkeen taloudellinen loppuselvitys, mutta olisiko tarpeen toteuttaa myös toiminnallinen loppuselvitys? Vain kysymällä selviää, ovatko käyttäjät tyytyväisiä…

Blogi

Missä vaiheessa hiilijalanjälkilaskenta kannattaa tehdä?

30.10.2023 – Tiedätkö, missä vaiheessa ja miten usein hiilijalanjälkilaskentaa pitäisi rakennushankkeessa tehdä? Hiiliohjaus on parhaimmillaan prosessi, joka tuottaa dataa myös seuraavia hankkeita…

Blogi

Yritysten päästövähennystavoitteet vaativat enemmän myös hiilijalanjälkilaskennalta

24.10.2023 – Yritystason hiilijalanjälkilaskenta alkaa olla monelle jo arkipäivää, mutta päästöraportoinnin vaatimukset kasvavat koko ajan. Ihannetapauksessa hiilijalanjälkilaskenta tukee liiketoimintojen ja tuotteiden päästövaikutusten…

Blogi

Uskottava vastuullisuusstrategia on kiinteistöalalla kilpailuvaltti

19.10.2023 – Kiinteistönomistajan on pystyttävä osoittamaan sijoittajille ja vuokralaisille, että se harjoittaa vastuullista liiketoimintaa. Kiristyvä sääntely edellyttää pienemmiltäkin toimijoilta uskottavaa vastuullisuusstrategiaa.

Blogi

Miten vastuullisuuden edelläkävijät toimivat rakennushankkeissa?

11.10.2023 – Vastuullisuus vaatii edelläkävijöiltä koko ajan enemmän. Ilmastoteot ovat vain yksi osa laajassa vastuullisuuden kentässä. Mistä edelläkävijät tunnistaa ja miten heidän…

Blogi

Näin laskemme hiilikädenjälkeämme

18.04.2023 – Kun autamme asiakkaitamme pienentämään hiilijalanjälkeään, kasvatamme omaa hiilikädenjälkeämme. Laskemme hiilikädenjälkeämme tutkimustietoon perustuvalla mallilla.

Blogi

Mitä tietoa etsit?