Uutiset

DD-selvitys antoi hyvän alun VVT Kiinteistösijoituksen uuden kohteen käynnistämiselle

Granlund Consulting laati VVT Kiinteistösijoitus Oy:lle ostajan teknisen ja ympäristö Due Diligence -selvityksen.

Uutinen

Granlund Consulting laati VVT Kiinteistösijoitus Oy:lle ostajan teknisen ja ympäristö Due Diligence -selvityksen. Se ohjasi kaupantekoa ja antoi uuden sijoituskohteen käynnistämiselle hyvän alun.

VVT Kiinteistösijoituksen hallinnoima VVT Property Fund I Ky -rahasto tekee kiinteistösijoituksia Suomen kasvukeskuksien toimitilakohteisiin. KOy Real Kärki TEDD -projektissa kaupan kohteena oli noin 5700 m² suuruinen liikerakennus Realparkissa.

”Uudisrakennuksessa meitä kiinnosti eniten sen sijainti vahvasti kehittyvällä retailalueella lähellä Lempäälän Ideaparkia”, kertoo VVT Kiinteistösijoitus Oy:n Asset Manager Jan Olin. ”Liikerakennus on näkyvällä paikalla ja vuokrattu täyteen pitkillä vuokrasopimuksilla.”

Granlund Consulting toimi projektissa ostajan teknisenä konsulttina.

”Selvitimme teknisiä TEDD-raportteja varten kiinteistön nykytilan, perustiedot ja viranomaisasiat, tarkastelimme rakennusprojektia ja toteutimme ympäristöriskiselvityksen”, kertoo Granlund Consulting Oy:n johtava asiantuntija Jari Loukiainen. ”Tiimimme toi prosessiin asiantuntemusta sekä puolueettomia ja huolellisesti perusteltuja näkemyksiä.”

Osa suurempaa kokonaisuutta
DD-prosessi täytti tilaajan korkeat odotukset.

”Prosessi eteni sujuvasti alusta loppuun, emmekä epäilleet asiantuntijoiden osaamista missään vaiheessa”, Olin toteaa. ”Erityiseksi ansioksi katsoimme sen, miten hyvin Consultingin asiantuntijat ymmärsivät roolinsa ja DD-selvityksen osana laajempaa kaupantekoprosessia.”

Olennaisten asioiden huomiointi
DD-selvitys räätälöitiin tilaajan tarpeiden ja kohteen erityispiirteiden mukaan.

”Consultingin asiantuntijat olivat selvästi perehtyneet kohteeseen jo tarjousvaiheessa ja pystyivät vastaamaan tarpeisiimme joustavasti”, Olin kertoo. ”Meille oli myös tärkeää, että DD-selvityksen tekijät ymmärsivät, että kaupan kohteen ominaisuudet, osapuolten intressit ja reunaehdot vaihtelevat jokaisessa kiinteistökaupassa. Selvitys auttoi meitä huomioimaan kohteen kannalta olennaisimmat tekniset ja ympäristöön liittyvät asiat, mikä vaikutti osaltaan kiinteistökaupan neuvotteluihin ja antoi toisaalta myös hyvän alun uudiskohteen toiminnan käynnistämiselle. Suosittelen Granlund Consultingia vastaaviin projekteihin.”

 

 

 

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli