Uutiset

Digitalisaatio tulee sairaaloihin

Sairaalatekniikan päivät kokoaa alan asiantuntijat

Uutinen

Digitalisaation hyödyntäminen on yksi keskeisimpiä sairaalasuunnittelun aiheita tällä hetkellä. Tekniikan mukanaan tuomat mahdollisuudet nousivat esiin myös vuotuisilla Sairaalatekniikan päivillä, jotka järjestettiin tänä vuonna Hämeenlinnassa 8.-9.2.2017.

”Digitalisaation tavoitteena sairaaloissa on helpottaa hoitohenkilökunnan työtä, nopeuttaa hoitoprosessia sekä parantaa potilasturvallisuutta”, kertoo Kari Kaleva, Granlund Oy:n varatoimitusjohtaja.

Teknisten järjestelmien integraatio vähentää mm. työn päällekkäisyyttä ja tuo tätä kautta ajansäästöä hoitohenkilökunnalle. Tilatehokkuus paranee ja sisäänkirjautumisprosessit helpottuvat, kun esimerkiksi erillisten kirjautumisten määrä vähenee.  Tämä tuo toimintaan merkittää kustannustehokuutta.

Keinoja digitalisaatioon on useita. Tunnistus- ja paikannuspalvelut tuovat tehokkuutta tilojen käyttöön ja nopeuttavat käytännön työtä, kun esimerkiksi erillisten kirjautumisten määrä vähenee. Automatisoidulla valaistuksella voidaan tuoda tiloihin energiatehokkuutta ja viihtyvyyttä. Leikkaussalien kuvansiirrolla onnistutaan puolestaan siirtämään opetustapahtumia leikkaussalien ulkopuolelle.

Digisairaaloita kehitetään tällä hetkellä mm. HUS:n Siltasairaalan, Uuden Lastensairaalan, OYS:n Lasten ja naisten sairaalan sekä Jyväskylän uuden sairaalan hankkeissa.

Sote-uudistus puhuttaa

Sairaalatekniikan päivillä keskeisenä aiheena puhutti myös tuleva Sote-uudistus sekä sen vaikutukset sairaalarakentamisen ja ylläpidon muutoksiin. Sairaalarakentamisen lukuisat standardit sekä tietomallien hyödyntäminen ylläpidossa nousivat myös teemoina vahvasti esille. Granlund Kuopion toimitusjohtaja Jukka Vasara piti puheenvuoron sairaalailmanvaihdon standardeista, jotka käytännössä vaikuttavat voimakkaasti sairaalailmanvaihdon suunnitteluun, rakentamiseen ja käyttöön.

Sairaalatekniikan päivät on vuotuinen tapahtuma, joka kokoaa niin terveydenhuoltosektorin teknisen henkilökunnan kuin sairaalasuunnittelijat.  Tänä vuonna Suomen sairaalatekniikan yhdistys ry järjesti tapahtuman yhdessä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin Hämeenlinnassa 8.-9.2.2017.

Lisätietoja:

Kari Kaleva
Varatoimitusjohtaja, Granlund Oy
050 525 2240
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Jukka Vasara
Toimitusjohtaja, Granlund Kuopio Oy
0500 675 654
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli