Uutiset

Energiaseminaarissa keskusteltiin tulevaisuudesta

Granlundin Energiaseminaari keräsi tänä vuonna ennätysyleisön.

Uutinen

​20.4.2016 järjestetty seminaari keräsi yhteen energiasta, tulevaisuudesta ja kiertotaloudesta kiinnostuneet Astoria-saliin Helsingissä. Jo viidettä kertaa järjestetyn seminaarin osallistujamäärä on kasvanut tasaisesti ja tänä vuonna osallistujamäärä nousi yli sadanviidenkymmenen.

”Ajattele globaalisti, toimi paikallisesti” –sloganilla varustettu seminaarikokonaisuus nosti keskusteluun niin energiantuotannon ja –käytön tulevaisuuden kuin kiertotaloudenkin. Aiheista puhuttiin päivän aikana ideaali- ja käytännöntasolla.

Seminaari järjestettiin yhteistyössä Rakennuslehden kanssa ja seminaarin vetäjänä toimi lehden päätoimittaja Veijo Käyhty.

Aamun ensimmäisen puheenvuoron piti kansanedustaja Kai Mykkänen. Hän toimii myös eduskunnan energiaremonttiryhmän puheenjohtajana. Kaikkien eduskuntapuolueiden jäsenistä koostuvan ryhmän mukaan Suomella on loistavat edellytykset olla puhtaan energian vallankumouksen kärkijoukoissa, mutta nykyisellä energiapolitiikalla jäämme kansainvälisen kilpailun jalkoihin.

Mykkäsen jälkeen puhunut VTT:n tutkija Pasi Vainikka toi keskusteluun energiatulevaisuuden 10 tuhoisinta käsitystä. Hän nosti esiin, kuinka energia on politiikkaa ja pohti tulevaisuutta niin digitaalisuuden, energian hinnan kuin uusiutuvan energiankin näkökulmista. Vainikka toimii myös Neo Carbon Energy -projektin johtavana tutkijana.

Granlund Consultingista lavalle nousi vauhdikas Asta Varpio, joka esitteli energiajohtamisen markkinakyselyn tuloksia ja pohti, osaavatko ja haluavatko yritykset todella olla energiajohtamisen kärjessä.

Granlund Consultingin Ken Dooley puolestaan puhui kiertotaloudesta ja täydensi konkreettisin esimerkein Seppo Junnilan Internet Of Buildings -pohdintaa. Junnila selvittää parhaillaan tutkimusryhmänsä kanssa kiinteistöjen verkottumista ja sen mahdollisuuksia.

Seminaarin päätti kiertotalouden yhdelle tavalla käytäntöön tuonut Rhea Solutionin toimitusjohtaja Johanna Kohvakka, joka kertoi ”From Waste to Taste” –hankkeesta, jonka on tarkoitus tuoda hävikkiruoka käyttöön ja jopa tarjoiltavaksi ravintolaan.

Seminaarin esitykset tulevat katsottavaksi Granlundin Youtube-kanavalle sekä Granlundin kotisivuille. Seuraa siis somekanaviamme, jos et päässyt mukaan seminaariin.

Lisätietoa Energiaseminaarin materiaaleista:

Minttu Vilander
viestintäpäällikkö
p. 040 575 6660
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli