Uutiset

Energiatehokkuushanke säästää rahaa ja ympäristöä

Sähkön- ja lämmönkulutukseen jopa satojen tuhansien eurojen säästöt

Uutinen

Energiatehokkuushankkeilla voidaan saavuttaa merkittäviä kustannussäästöjä sekä energiansäästön lisäksi parantaa laaja-alaisesti kiinteistön sisäolosuhteita, kuten sisäilman laatua ja teknisten järjestelmien luotettavuutta. Asiakkaamme ovat säästäneet muutaman vuoden hankkeiden aikana sähkön- ja lämmönkulutuksessa jopa satoja tuhansia euroja. Esimerkkinä voidaan mainita Kauppakeskus Forum Helsingissä, jossa kolmen vuoden hankkeessa saavutettiin jopa 730 000 euron säästöt ja Kauppakeskus Lippulaiva, jossa arvioidaan tulevan vuoteen 2018 mennessä 200 000 euron säästöt.

Jokaisen hankkeen sisältö räätälöidään erikseen. Energiaa säästetään esimerkiksi säätämällä ilmanvaihto-, valaistus- ja jäähdytysratkaisujen toimintaa, tallentamalla lauhdelämpöä, hyödyntämällä aurinkoenergiaa ja kehittämällä automaatiotekniikkaa.

Olemme asiakkaan tukena hankkeen alusta loppuun aina investointikustannusten ja energiasäästöjen arvioinnista projektisuunnitelman laatimiseen ja tarvittaessa energiatukihakemuksen tekemiseen. Toteutusvaiheessa vastaamme niin urakoitsijoiden kilpailuttamisesta, rakennuttamisesta kuin valvonnastakin.

Meille on tärkeää huolehtia myös hankkeen jälkiseurannasta ja varmistaa, että sisäolosuhteet ja säästöt ovat ennakko-odotusten mukaisia. Asiakkaan kannalta Granlundin energiatehokkuushanke on varma ratkaisu, jossa kaikki vaihtoehdot on huomioitu etukäteen.

Lisätietoja:
Sami Kalliokoski
johtava asiantuntija, rakennusautomaatio
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Jani Nevalainen
ryhmäpäällikkö, rakennusautomaatio
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli