Uutiset

FirstQ Network Granlundin vieraana Helsingissä

Kaksipäiväisellä vierailulla keskusteltiin uusista energiaratkaisuista ja modernista tiedonhallinnasta.

Uutinen

Granlund isännöi toimitusjohtaja Pekka Metsin johdolla eurooppalaisen FirstQ –yhteistyöverkoston tapaamista Helsingissä. Edustajat eri puolilta Eurooppaa vaihtoivat ajatuksia sekä yhteistyömahdollisuuksista että alan ajankohtaisista, kaikkia puhuttavista aiheista.

- Nämä tapaamiset ovat aina hienoja, koska niissä saa uudenlaista näkökulmaa asioihin. Tällä kertaa keskustelimme paljon eri maiden toimintatavoista energialaskennassa ja uusista optimoinnin mahdollisuuksista. Myös suunnittelun integroitu tiedonhallinta oli agendalla, Metsi kertoo.

FirstQ Network on eurooppalainen suunnittelutoimistojen verkosto. Parhaillaan mukana on 10 insinööri- ja konsulttitoimistoa eri puolilta Eurooppaa ja uusia yhteistyökumppaneita etsitään jatkuvasti. Granlund liittyi verkostoon syksyllä 2015 ja on ollut siitä asti aktiivisesti mukana toiminnan kehittämisessä.

FirstQ Networkin perustehtävä on vaihtaa tietoja ajankohtaisista aiheista ja kehittää toimintamalleja yhdessä. Projektitasolla jokaisen toimiston omien kanta-asiakkaiden muihin Euroopan maihin sijoittuvat projektit ovat luonnollinen yhteistyökenttä.

Verkoston jäsenten hankkeita löytyy ympäri Eurooppaa ja niihin voi tutustua verkkosivuilla. Eri toimistojen osaaminen näkyy monipuolisissa projekteissa, muun muassa sairaala-, koulutus-, konesali- ja kaupan sektoreilla.

Verkoston yritykset panostavat samankaltaisiin vahvuus- ja osaamisalueisiin, kuten Granlundille keskeisiin energiaan ja kestävään kehitykseen. Muita tärkeitä teemoja ovat muun muassa Facilities Management ja BIM. 

- On hienoa olla mukana yhteisössä, jossa kaikilla osallistujilla osaaminen on keskiössä. Meillä on mahdollisuus samalla sekä benchmarkata toimintamallejamme että saada uusia näkökulmia ajatuksia vaihtamalla. Talotekniikan ja tietotekniikan merkitys korostuu tulevina vuosina ja tällä verkostolla on loistavat mahdollisuudet olla mukana luomassa uutta tulevaisuutta, Metsi korostaa. 

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli