Uutiset

FirstQ-verkosto vahvistui

Talotekniikan ammattilaisten verkosto kasvaa

Uutinen

FirstQ - eurooppalaisten talotekniikan alan suunnittelutoimistojen yhteenliittymä vahvistui marraskuussa kahdella uudella jäsenellä. Verkostoon liittyivät Ruotsin johtava LVI-suunnittelutoimisto Bengt Dahlgren sekä belgialainen talotekniikkatoimisto Ingenium.

Granlund liittyi verkostoon syksyllä 2015 ja on ollut siitä asti aktiivisesti mukana toiminnan kehittämisessä. Toimitusjohtaja Pekka Metsi näkee, että FirstQ-verkoston toiminta on kehittymässä suotuisasti ja Pohjoismaiden vahvistuneen roolin hän näkee hyvin positiivisena. 

Uusien jäsenten myötä FirstQ-verkosto työllistää Euroopassa lähes 2 500 ammattilaista ja yhtiöiden liikevaihto on yhteenlaskettuna noin 230 M€. FirstQ on näin ollen yksi maailman suurimmista talotekniikan ammattilaisten verkostoista.

FirstQ:n tavoitteena on kohottaa talotekniikan profiilia ja osaamista yhdessä kehittämällä. Jäsenet tukevat toistensa liiketoimintaa etenkin kansainvälisissä projekteissa. ”Verkoston avoin asenne mahdollistaa hyvin hedelmällisen tietojen vaihdon ja osaamisen edelleen kehittämisen”, Metsi kommentoi toiminnan kehittymistä.

Tällä hetkellä verkoston toiminnassa keskitytään mm. tietomallinnuksen laajamittaiseen hyödyntämiseen sekä olosuhde- ja energiasimulointien toimintamallien jakamiseen. 2017 on tarkoitus käynnistää myös nuorten asiantuntijoiden vaihto-ohjelma. 

Tietomallinnuksen hyödyntäminen suunnittelussa ja koko kiinteistön elinkaarella

Revit on selvästi vallannut markkinan talotekniikan suunnittelussa Keski- ja Etelä-Euroopassa. Myös Granlundilla Revitiä on testattu muutamissa projekteissa. FirstQ:n kautta meillä on mahdollisuus saada hyvää palautetta ja oppia pidemmän kokemuksen omaavilta kollegoiltamme. Tavoitteena on myös integroida Revit ja oma suunnittelun tiedonhallinnan työkalumme Granlund Designer mahdollisimman nopeasti.

2017 nuorten asiantuntijoiden vaihto-ohjelma

FirstQ on käynnistämässä vuoden 2017 alussa uutta nuorten asiantuntijoiden vaihto-ohjelmaa. Tavoitteena on luoda pysyvä käytäntö ja mahdollisuus tutustua verkoston muiden yritysten toimintaan.
 
Lisätietoja:

Pekka Metsi
Toimitusjohtaja
Granlund Oy
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli