Uutiset

Forenom Aparthotel Leppävaara sai LEED Gold-sertifikaatin

Uutinen

YIT:n peruskorjaamalle Forenom Aparthotel Leppävaaralle on myönnetty  LEED Gold -sertifikaatti. Vanha toimistokiinteistö on täysin saneerattu noin 130 huoneen asuntohotelliksi. Hotellin peruskorjaus valmistui vuoden 2015 lopussa.

Granlund Consulting toimi hankkeessa LEED-konsulttina. Kiinteistö sai LEED-arvioinnissa erinomaiset pisteet laadukkaiden sisäilmasto-olosuhteiden suunnittelusta ja toteutuksesta. Lisäksi hyvät pisteet tulivat rakennuksen sijainnista, hyvistä julkisen liikenteen yhteyksistä, energiatehokkuudesta sekä vedenkäytön tehokkuudesta. 

YIT:n tiedotteessa johtaja Timo Lehmus toteaa: ”Peruskorjaamalla vanhan kiinteistön pidensimme sen elinkaarta vuosikymmeniksi eteenpäin. Samalla tarjoamme hotellin käyttäjille laadukkaan ja viihtyisän asuinympäristön, joka täyttää vaativimmatkin ympäristövastuullisuuden edellytykset.”.

LEED on kansainvälinen rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä, jota ylläpitää U.S. Green Building Council (USGBC). Suomessa LEED sertifioituja rakennuksia on n. 120 kpl. Ympäristöluokitukset auttavat rakentamaan ja ylläpitämään rakennuksia, joilla on pieni ympäristöjalanjälki, mutta samalla hyvät sisäilmaolosuhteet ja muut käyttöominaisuudet.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli