Uutiset

Granlund Designer suunnittelutoimistojen käytössä

Pilvipohjainen Granlund Designer -sovellus tarjoaa ratkaisuja talotekniikan laitetietojen hallintaan. Suunnittelutoimistot ovat omaksuneet sovelluksen hyödyntämisen liiketoiminnassaan.

Uutinen

Granlund Designer on otettu tänä vuonna käyttöön muun muassa Insinööritoimisto Leo Maaskola Oy:ssä taloteknisten laiteluetteloiden tekemiseksi. Leo Maaskola Oy pääsee hyödyntämään pilvipalvelujen, roolipohjaisuuden sekä laitehistoriahallinnan etuja verrattuna vanhaan toimintatapaan.

- Alun perin Granlund Designer -ohjelma hankittiin parantamaan työn laatua. Uskon, että jos projektipäällikkö käy tuotteet ja määrittelyt läpi hankkeen alussa huolellisesti, niin laatu ja tekniset määrittelyt tulee samalla hoidettua asianmukaisesti, Insinööritoimisto Leo Maaskola Oy:n toimitusjohtaja Kari Seitaniemi toteaa.

Lisäksi Seitaniemi toteaa, että laitespesifikaation erottaminen omiksi dokumenteiksi ja tietovarastoiksi pois työselityksestä luo asiakkaalle selkeämmät ja täsmällisemmät laitemäärittelyt.

Granlund Designerin avulla ylläpidon laitetietokantaa päivitetään koko rakennusprosessin ajan. Rooli- ja historiapohjaisuuden ansiosta suunnittelijan laitevaatimukset tallentuvat sovellukseen ja esimerkiksi tulevissa peruskorjauksissa on yksinkertaista palata tarkastamaan alkuperäisissä suunnitelmissa olleita laitetietoja.

- Käyttämällä Granlund Designeriä suunnittelutoimiston asiakas, eli kiinteistön omistaja tai hankeen tilaaja saa tietoa nykyaikaisessa muodossa, pilvipalvelujen kautta. Tämä mahdollistaa laitetiedon käytön analysoinnin kiinteistön elinkaaren aikana sekä yksinkertaistaa esimerkiksi kiinteistön peruskorjaustilanteiden lähtötietohankintaa, kertoo projektipäällikkö Vikke Niskanen Granlund Designerin markkinointi- ja tukitiimistä.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli