Uutiset

Granlund etenee vahvasti kansainvälisillä markkinoilla

Granlundin kansainvälistyminen oli vahvassa vauhdissa vuoden 2016 aikana, jolloin kansainvälinen liiketoiminta enemmän kuin tuplasi liikevaihtonsa. Ulkomailla keskeisenä tuotteena on kiinteistönhallinnan ohjelmisto Granlund Manager. Tänä vuonna Granlund keskittyy kansainvälisten päämarkkina-alueidensa Kiinan, Lähi-idän ja Skandinavian edelleen kehittämiseen.

Uutinen

- Vuonna 2016 ankkuroiduimme Lähi-idän ja Kiinan lupaaville markkinoille. Alueilla on paljon vanhaa rakennuskantaa, joka kaipaa huoltoa. Yrityksiä ja muita organisaatioita kiinnostaa, minkälaisia energiansäästön mahdollisuuksia voimme tarjota, ja öljyn hinnan laskun myötä myös kiinteistöjen kustannuksiin kaivataan säästöjä, kuvaa tilannetta Granlundin kansainvälisen ohjelmistoliiketoiminnan johtaja Jan Pawli.

Lähi-idässä kasvua partneriverkoston kautta

Granlund perusti viime vuoden kesäkuussa oman toimipisteen Lähi-itään, Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien vahvaan kaupan keskukseen Dubaihin.

- Lähi-idässä liiketoimintaa pohjustetaan partneriyritysten kautta, joita olemme onnistuneet Dubain ohella hankkimaan Abu Dhabista, Omanista ja Qatarista. Meillä on lisäksi käynnissä useita pilottihankkeita sekä rakennamme myös suoria myyntikanavia muutamille asiakassektoreille, Pawli kertoo.

Aasiassa ja Kiinassa vahva kasvu hotellisektorilla

Toukokuussa 2016 Granlund perusti toimipisteen noin neljännesmiljardin asukkaan Shanghaihin, yhteen Kiinan merkittävimmistä talouskeskuksista.

- Kiinan markkinoilla keskitymme hotellisektorille sekä länsi¬maisiin yhtiöihin, joissa molemmissa on kova kysyntä kiinteistönhallinnan ratkaisuille. Uusimpia asiakkuuksiamme ovat Radisson Blu ja ABB.

Granlund Managerin käyttöönoton jälkeen Radisson Blu -hotellissa Pekingissä saavutettiin jo ensimmäisen neljän kuukauden aikana 15 prosentin kustannussäästöt. ABB:n kanssa on sovittu ohjelmiston laajenemisesta yrityksen kaikkiin 43 toimipisteeseen Kiinassa tämän vuoden aikana.

Granlund myös Skandinaviassa, Venäjällä ja Baltiassa

Skandinavia on kilpailtu markkina-alue, jossa Granlund on onnistunut saavuttamaan hyvän aseman Etelä-Ruotsissa. Energiansäästö ja -optimointi ovat keskeisiä kiinnostuksen kohteita tällä markkinalla. Esimerkiksi Karlskronan kunnassa saavutettiin Granlund Managerin avulla viiden miljoonan euron säästöt viimeisten viiden vuoden aikana.

Venäjällä ja Baltian maissa Granlund sai vuoden 2016 aikana muutamia uusia asiakkuuksia. Mielenkiintoinen yhteistyö eteni myös Georgiassa. Nykyisten kansainvälisten markkina-alueidensa lisäksi Granlund selvittää uusia markkinamahdollisuuksia mm. Espanjassa.

- Työmme kansainvälisillä kentillä on edennyt erinomaisesti. Olemme onnistuneet asettamissamme tavoitteissa, meillä on nyt kaksi toimistoa maailmalla ja loistavia yhteistyökontakteja. Työmme jatkuu kiireisenä, Pawli summaa.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli