Uutiset

Granlund lanseeraa pioneerituotteen kunnallistekniikan mitoitukseen ja optimointiin

Kunnille ja kaupungeille suunnattu palvelu sisältää kunnallistekniikan työtehtävien ja työmäärien mitoituksen lisäksi reitinoptimoinnin.

Uutinen

Granlund tuo Suomen markkinoille kunnallistekniikan mitoitus- ja optimointipalvelut. Pioneerituote hyödyntää kiinteistönhoidosta tuttuja KIMI-menetelmiä, nykyaikaisia optimointiohjelmistoja ja Granlundin kehittämiä malleja.

Kunnallistekniikassa on kuljettu kiinteistönhoitoon verrattuna jo pitkään jälkijunassa. Nyt alalla on kuitenkin havahduttu työtehtävien ja henkilöstöresursoinnin määrittelyn tarpeeseen.

”Kunnallistekniikan ja kiinteistönhoidon työtehtävissä on runsaasti samankaltaisuuksia, ja siksi kunnallistekniikan mitoituksessakin voidaan hyödyntää kiinteistönhoitoalalla 1990-luvulta asti käytettyjä KIMI-menetelmiä”, kertoo Granlund Oy:n ylläpidon konsultti Topi Korpela. ”Lisäksi käytämme nykyaikaisia kartta- ja optimointiohjelmistoja sekä Granlundin kehittämiä malleja.”

Kunnille ja kaupungeille suunnattu palvelu sisältää kunnallistekniikan työtehtävien ja työmäärien mitoituksen lisäksi reitinoptimoinnin.

”Mitoitus- ja optimointipalvelumme tukevat koko kunnallisteknistä organisaatiota”, Korpela toteaa. ”Osallistammekin projektiin myös operatiivista henkilökuntaa, koska yhdessä saavutamme tarkimman mahdollisen lopputuloksen.”

Kunnallistekniikan resurssien tarpeenmukaista käyttöä

Kunnallistekniikan työmäärä pystytään mitoittamaan nopeasti, kustannustehokkaasti ja tarkasti.

”Palvelumme avulla kunnat pystyvät hallitsemaan paremmin kustannuksia ja kunnallistekniikan korjausvelan kasvua”, kertoo Granlund Oy:n ylläpidon konsultti Aappo Niikko. ”Kunnallistekniikan resurssien tarpeenmukainen käyttö auttaa säästämään henkilöstö- ja ylläpitokuluissa, pidentämään kohteiden käyttöikää ja nostamaan palvelutasoa. Kun työmääristä ja tehtäväkuvauksista saadaan tarkkaa tietoa, kunnissa voidaan tehdä kustannustehokkaampia päätöksiä, esimerkiksi ulkoistamisen suhteen.”

Aappo Niikko ja Topi Korpela kertovat Granlundin uusista kunnallistekniikan mitoitus- ja optimointipalveluista Kuntatekniikan Päivillä Jyväskylän Paviljongissa perjantaina 12.5.2017 klo 15.10. Tule kuuntelemaan!

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli