Uutiset

Granlund mukana Vantaan kiinteistöhallinnan IWMS-kokonaisuudessa

Granlund Manager on keskeinen osa IWMS-ohjelmistokokonaisuutta ja sen avulla ohjataan koko Vantaan kiinteistöportfolion ylläpito- ja energia-asioita.

Uutinen

Vantaan kaupungin tilakeskus kilpailutti vuonna 2015 tietojärjestelmän tavoitteenaan kehittää aidosti kiinteistöhallinnan prosesseja. Optimaze-ohjelmistoon perustuva kattava järjestelmäkokonaisuus on nyt otettu käyttöön tavoiteaikataulussa ja sen ensimmäiset hyödyt ovat mitattavissa.

Järjestelmän perustana toimii Rapal Oy:n toimittama Optimaze-ohjelmisto. Vantaan tarpeisiin sitä on laajennettu Granlund Oy:n kiinteistön huollon ja ylläpidon Granlund Manager -ohjelmistolla sekä Gravicon Oy:n rakennushankkeiden hallinnan ja Scudo Solutions Oy:n projektinhallinnan palveluilla.

Rapalin ja kumppaneiden välinen yhteistyö muodostaa tehokkaan kokonaisratkaisun kiinteistötietojohtamisen tarpeisiin, joka tunnetaan kansainvälisesti nimellä IWMS (Integrated Workplace Management System).

Vantaan tapauksessa tavoitteena oli saada tilakeskuksen käyttöön ohjelmisto, joka olisi muutakin kuin pelkkä tietovarasto. Ohjelmiston piti sisältää erilaisia toiminnanohjaukseen liittyviä elementtejä, jotka kehittäisivät kiinteistöhallinnan prosesseja.  

Vantaa halusi eroon turhista tietojärjestelmistä, työvaiheista ja odotusajoista. Sen sijaan kaupunki halusi hyödyntää uutta teknologiaa päivittäisessä toiminnassaan ja kommunikaatiossaan käyttäjien kanssa.

Lue lisää:

Vantaan IWMS-kokonaisuus

Rapal: Vantaa otti kiinteistöhallinnan IWMS-kokonaisuuden onnistuneesti käyttöön

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli