Uutiset

Granlund osallistuu tulevaisuuden fiksujen kaupunkien kehittämiseen: Tekes-hankkeiden tuloksia esitellään 100 Lasissa! -seminaarissa

100 Lasissa! -seminaarissa pohditaan, miltä elämä näyttää tulevaisuuden älykkäissä kaupungeissa. Granlund on mukana kahdessa seminaarissa esiteltävässä hankkeessa.

Uutinen

Tekes järjestää vuosittain seminaarin, jossa esitellään kuluneen vuoden hankkeiden satoa. Kaupunki- ja liikennesuunnittelun, energian sekä ICT- ja rakennussektorin asiantuntijat kokoontuvat joulukuun puolivälissä kaksipäiväiseen tapahtumaan, joka avataan Telakalla tiistaina.

100 Lasissa! -seminaarissa pohditaan, miltä elämä näyttää tulevaisuuden älykkäissä kaupungeissa. Päivän aikana esitellään myös suomalaisten Tekes-hankkeiden tuloksia ja tutustutaan parhaisiin case-esimerkkeihin. Granlund on mukana kahdessa seminaarissa esiteltävässä hankkeessa.

Euroopan suurimpia virtuaalitodellisuusprojekteja

Granlundin Innovaatiot-osaston johtava asiantuntija Ken Dooley esittelee tiistaina kello 14 alkavassa Building-osiossa VARPU-hankkeen tuloksia. Yli 10 miljoonan euron hanke on yksi Euroopan suurimmista virtuaalitodellisuusalan tutkimusprojekteista.

Vielä ensi vuoden jatkuvan hankkeen tavoitteena on kehittää kiinteistöjen ylläpitoon VR- ja AR-teknologioita sekä niihin pohjautuvia sovelluksia. Mukana on 12 yritystä ja 5 tutkimuslaitosta, kuten Tampereen yliopisto, Aalto-yliopisto, VTT, Fortum, Nokia Technologies ja Ruukki.

Uuden sukupolven ratkaisuja tietomallien hyödyntämiseen

Granlund on mukana myös toisessa seminaarin iltapäiväosiossa esiteltävässä hankkeessa: DRUMBEAT-yritysprojektissa. Lähes seitsemän miljoonan euron hanke on osa Tekesin Fiksu kaupunki -ohjelmaa, joka päättyy tänä vuonna. Tampereen yliopiston vetämässä hankkeessa on kehitetty ICT-ratkaisuja, joilla tietomallinnusta voidaan siirtää verkkopalveluympäristöön.

Granlundin vastuulla on ollut kehittää Granlund Manager -ohjelmiston kaltaisia uusia ratkaisuja, joilla tuetaan tietomallien hyödyntämistä kiinteistöjen ylläpidossa. Projektia esittelee seminaarissa Markku Kiviniemi VTT:ltä ja Jukka Suomi Trimble Solutionsista. Mukana hankkeessa on myös Aalto-yliopisto, Solibri, Progman, Skanska, Parma ja A-Insinöörit.

100 Lasissa! Smart city and environment -seminaari 12.12.2017 klo 08.30–18.00 Tapahtumakeskus Telakka. Seminaari jatkuu keskiviikkona 13.12. Helsingin Messukeskuksessa. Tutustu ohjelmaan tai osallistu keskusteluun #100lasissa.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli