Uutiset

Granlund Pelastussuunnitelma räätälöitiin SRV:n ja Helsingin kaupungin tarpeisiin Kalasatamassa

Granlund Pelastussuunnitelma otettiin syksyllä käyttöön SRV:n rakennuttamassa terveys- ja hyvinvointikeskuksessa (TeHyKe) Helsingin Kalasatamassa. Järjestelmää laajennetaan ensi vuonna kauppakeskus REDIin ja jatkossa muihinkin REDI-kokonaisuuden kohteisiin.

Uutinen

”Pelastussuunnitelmamme räätälöidään aina kullekin asiakkaalle, ja järjestelmän ominaisuudet mukautuvat kiinteistötyypin mukaan”, kertoo Granlundin johtava asiantuntija Markku Salminen. ”Suunnitelma toimiikin yhtä lailla kauppakeskuksissa, toimistorakennuksissa kuin sairaaloissakin. Sähköinen pelastussuunnitelma on helppo tehdä ja käyttää, koska kaikki tieto säilyy verkossa eri käyttäjien ulottuvilla. Mobiilisti toimiva pelastussuunnitelma on myös hätätilanteessa aina käsillä.”

Ylläpidon helppous – tietoturvaa unohtamatta

SRV ottaa sähköisen pelastussuunnitelman käyttöön ensimmäisenä Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa, josta Helsingin kaupunki vuokraa 95 prosenttia.

”Pohdimme järjestelmän käyttöönottovaiheessa yhdessä rakennuttajan ja tilojen käyttäjien kanssa, mitä materiaalia kerätään ja esitetään pelastussuunnitelmassa, jotta se palvelisi heidän tarpeitaan mahdollisimman hyvin”, kertoo Granlundin nuorempi asiantuntija Joonatan Uuspelto. ”Kohdekierroksilla kartoitimme myös kiinteistön riskit. Pelastussuunnitelman näkymät ja käyttöoikeudet on olennaista määrittää tarpeenmukaisiksi, ettei tieto vaikkapa lääkevarastoista joudu vääriin käsiin.”

Lisäarvoa vuokralaisille ja loppuasiakkaille

Sähköinen pelastussuunnitelma on yksi keino jakaa vastuuta ja tuottaa lisäarvoa.

”Voimme asettaa vuokralaisille ja heidän henkilökunnalleen velvollisuuden tutustua pelastussuunnitelmaan, mistä jää järjestelmään kirjallinen todiste”, toteaa SRV:n kiinteistöpäällikkö Jukka Parkatti. ”Lisäksi voimme antaa vuokralaisille mahdollisuuden liittää oma pelastussuunnitelmansa kauppakeskuksen pelastussuunnitelmaan. Kauppakeskuksen asiakkaille taas tuottaa lisäarvoa, jos he saavat mahdollisuuden ladata pelastussuunnitelman mobiilisovelluksena.”

Integroituu osaksi Manager-järjestelmää

Ensi vuonna SRV ottaa Pelastussuunnitelmat käyttöön myös REDI-kauppakeskuksessa ja sen jälkeen viereen rakennettavissa asuintornitaloissa pysäköintilaitoksineen. Samalla järjestelmä integroidaan osaksi kiinteistöjen ylläpidon Granlund Manager -ohjelmistoa.

”Sähköistä pelastussuunnitelmaa on helppo ylläpitää ja päivittää netin kautta muun kiinteistönhoidon rinnalla”, Parkatti toteaa. ”Rakennuttajan kannalta kiinteistön mukana kulkeva ajantasainen pelastussuunnitelma ei ole kiinteistön myynnille ainakaan este!”

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä:

Markku Salminen, johtava asiantuntija
050 502 0990, etunimi.sukunimi@granlund.fi

Joonatan Uuspelto, ylläpidon asiantuntija
040 628 2919, etunimi.sukunimi@granlund.fi

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli