Uutiset

Granlund tukee Suomen taidetta Kansallisgallerian kautta

Granlund on osallistunut Kansallisgallerian kampajaan lahjoituksella. Kampanjalla tuetaan Suomen taidetta.

Uutinen

Kansallisgalleria on Suomen taiteen koti

Granlund on osallistunut lahjoituksella Kansallisgallerian kampanjaan Suomen taiteen hyväksi. Kansallisgallerian varainhankinnan tavoitteena on kerätä yhteensä 8 miljoonaa euroa yrityksiltä, yhteisöiltä ja yksityishenkilöiltä. Valtio tukee jokaista lahjoitettua euroa 2,5 eurolla. Kansallisgalleria muodostuu Ateneumin taidemuseosta, Nykytaiteen museo Kiasmasta ja Sinebrychoffin taidemuseosta.

- Kansallisgalleria tekee arvokasta työtä kulttuuriperintömme säilyttämisen puolesta. On ilo olla kampanjassa mukana, kertoo Granlund Oy:n toimitusjohtaja Pekka Metsi

Varainhankinta mahdollistaa vaikuttavuuden

Kansallisgallerian perustoiminnot, esimerkiksi asiantuntijoiden palkat, teosten konservointi ja tilojen vuokrat maksetaan tulevaisuudessakin veikkausvoittovaroista.

Kansallisgallerian tavoite on olla Pohjois-Euroopan kiinnostavin kansallisgallerian vuoteen 2020 mennessä. Museokävijöiden kokemukset maailman johtavista museoista luovat positiivista painetta rakentaa museoidemme näyttelyohjelma, yleisötyö ja tapahtumakokonaisuus sille tasolle, jota kansalliset ja kansainväliset museokävijät odottavat. Esimerkiksi digitaaliset uudistukset ja kansainväliset tutkimus- ja näyttelyhankkeet hyötyvät joustavasta rahoitustavasta.

Kansallisgalleria arvostaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden kiinteistöjen korjausrakennusosaamista

Granlundin omistukseen vuoden alussa siirtynyt Taltec Oy vastasi Senaatti-kiinteistöjen omistaman ja Kansallisgallerian käyttämän Ateneumin korjausrakennushankkeesta 2014–2016.

Kansallisgallerian kiinteistöpäällikkö Harri Toivosen mukaan korjaushankkeen onnistuminen vaati projektinjohdolta kokemusta kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden ja erityistä turvaa vaativien kiinteistöjen peruskorjauksista.

- Projektinjohdon asiantuntemus oli esimerkillistä, samoin kyky tehdä yhteistyötä tilaaja Senaatin ja käyttäjä Kansallisgallerian kanssa.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli