Uutiset

Granlund valitsi vuoden opinnäytetyöt: ehdokkaita ennätysmäärä!

Ensimmäisen palkinnon sai Davor Stjelja, jonka Zagrebin yliopistolle tekemää diplomityötä voitiin hyödyntää NewTREND-EU-projektin Granlundin vastuulla olleissa tehtävissä.

Uutinen

Granlund on rahoittanut ja ohjannut diplomi- ja insinööritöitä jo vuosikymmeniä. Vuoden 2016 opinnäytetöistä palkittiin kolme parasta. Tekijät esittelevät opinnäytetöitään webinaareissa toukokuussa.

”Opinnäytetöiden tukeminen on yksi niistä tekijöistä, joilla saamme konserniin osaavaa työvoimaa”, kertoo Granlund Oy:n Innovaatiot ja kehitys -osaston johtaja Tuomas Laine. ”Palkintoja olemme jakaneet viitisen vuotta, ja ehdokkaiden määrä on lisääntynyt Granlundin kasvaessa. Viime vuonna teimme uuden ennätyksen 22 opinnäytetyötä. Kaikki liiketoiminta-alueet olivat hyvin edustettuina, samoin eri toimipisteet.”

Palkinnot motivoivat valmistumaan

Granlund ylläpitää opinnäytetöille aihepankkia, jonka ideat kumpuavat eri liiketoimintayksiköiden tai kehitys- ja innovaatiotoiminnan tarpeista.

”Parhaiden töiden palkitseminen motivoi tekijöitä ja tukee nopeaa valmistumista. Granlund onkin omien alojensa oppilaitoksissa tunnettu, ja esimerkiksi Aalto-yliopiston LVI-tekniikan opinnäytetöistä merkittävä osa tulee Granlundilta!”

Tuloksista hyödytään koko alalla

Parhaat työt valitaan kolmen kriteerin perusteella.

”Tieteellisissä ansioissa luotamme oppilaitosten asiantuntemukseen, mutta lisäksi arvioimme, miten opinnäytetyön tuloksia voidaan hyödyntää omassa liiketoiminnassamme tai kehitystyössä sekä onko työhön saatu mukaan asiakkaita tai muita yhteistyökumppaneita.”

Vuonna 2016 useat työt saivat hyvät arvosanat kaikilla kriteereillä.

”Kolme työtä erottui joukosta, ja ensimmäisen palkinnon ja 1500 € sai Davor Stjelja, jonka Zagrebin yliopistolle tekemää diplomityötä voitiin hyödyntää NewTREND-EU-projektin Granlundin vastuulla olleissa tehtävissä. Valmistuttuaan Stjelja palkattiin konsultiksi Granlundin Innovaatiot ja kehitys -osastolle.”

Toisen sijan jakoivat LVI-suunnittelijat Kalle Nurmi (750 €) ja Aleksi Kivisaari (750 €).

”Nurmi teki diplomityönsä Aalto-yliopistolle, ja tuloksia hyödynnettiin metrotunnelien suunnitteluhankkeissamme. Aleksi Kivisaaren Seinäjoen ammattikorkeakoululle tekemä insinöörityö taas palveli Vaasan keskussairaalan energiataloudellisuuden kehittämistä.”

Katso kaikki opinnäytetyöwebinaarit toukokuussa

Vuoden opinnäytetyöt esitellään tekijöidensä toimesta webinaareissa toukokuun toisella viikolla. Tule mukaan kuulemaan, millaisista tutkimuksista on kysymys. Kaikki webinaarit tulevat myöhemmin katsottavaksi myös Youtube-kanavallemme.

Tiistai 9.5. kello 10.00-10.20
Davor Stjelja: Advanced energy analysis method for optimal building retrofit design 
Ilmoittaudu tästä

Keskiviikko 10.5. kello 10.00-10.20
Aleksi Kivisaari: Vaasan keskussairaalan aluejäähdytyksen lauhdelämmön hyödyntäminen 
Ilmoittaudu tästä

Torstai 11.5. kello 10.00-10.20
Kalle Nurmi: Metrotunneliverkoston lämpöolosuhteiden hallinta Suomen ilmastossa
Ilmoittaudu tästä

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli