Uutiset

Granlund varmistaa uuden K-Kampuksen toimivuuden

Helsingin Kalasatamaan rakennettava K-Kampus ei ole mikä tahansa pääkonttori. Metroaseman ja tornitalojen naapurustoon kohoava rakennus tuo yhteen pääkaupunkiseudun keskolaiset sekä Keskon sidosryhmät.

Uutinen

Granlundin tehtävänä on varmistaa, että rakennuksen käyttäjien toiveet tulevat kuulluiksi ja että ne saadaan toteutettua käytännössä. Se vaatii kokonaisvaltaista ymmärrystä talotekniikan toimivuudesta ja sen yhdistämisestä ICT-järjestelmiin.

- Aluksi työskentelimme henkilöstöstä valittujen työryhmien kanssa, jotta ymmärtäisimme, millaisia toiminnallisuuksia he kiinteistöön haluavat ja mitkä niistä vaikuttavat talotekniikan suunnitteluun. Toisessa vaiheessa olemme pohtineet sitä, mitä perinteisten taloteknisten järjestelmien ja kiinteistöön tulevien ICT järjestelmien integraatiolta vaaditaan. Tulevaisuudessa tällaista laaja-alaista osaamista tarvitaan yhä enemmän, sanoo johtava asiantuntija Jukka Karhu Granlundilta.

Keskolaiset mukana suunnittelussa

Keskolaisten yhteisponnistus alkoi yli puoli vuotta kestävällä selvityksellä, joka luotasi Keskon nykyisen toiminnan ja tulevaisuuden tarpeet. Muutosta tarvitaan, sillä robotiikka, automaatio sekä digitaalisuus muuttavat työn tekemisen tapoja yhä nopeammin.

Keskolaiset ovat olleet tiiviisti mukana rakennuksen toiminnan suunnittelussa. Kaikki K-ryhmässä saivat hakea hanketta varten perustettuihin työryhmiin, joihin valittiin 60 henkilöä. Työryhmissä pohditaan muun muassa työtilojen toimivuutta, digitaalisia työvälineitä, turvallisuutta ja joustavia työskentelymalleja.

K-Kampus koostuu moninaisista muokkaantuvista tiloista, joissa voi jutustella rennosti, hoitaa neuvotteluja tai vetäytyä hiljaisuuteen keskittymään. Rakennuksen alimmassa kerroksessa Keskon toimialat ja yhteistyökumppanit saavat esitellä uutuustuotteitaan ja tutustua uusiin palvelukonsepteihin.

- Näette ja koette aivan uudenlaisen päätoimipaikan. Koko Keskon kulttuuri ja tekeminen muuttuu. Avaamme talon sidosryhmille ja kumppaneille, projektijohtaja Leif Backman Keskosta sanoo. Hän esitteli hanketta Grandlundin energiaseminaarissa toukokuussa.

K-Kampuksen kehittäminen on osa koko Kalasataman kaupunginosan kehittämistä. Esimerkiksi kahden tuhannen hengen liikuntatilat Kesko toteuttaa yhdessä Fiksu Kalasatama-hankkeen kanssa.

Faktoja: 

 - 6. kerrosta
- 27 000 kerrosneliömetriä
- 1 700 työntekijää

- Toteutus yhteistyössä Keskinäisen työeläkevakuutusyhtiön Varman kanssa
- Valmistuu vuonna 2019

Teksti: Noora Valkonen
Kuva: Kesko Oyj

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli