Uutiset

Granlundin blogin kaksi uusinta kirjoitusta käsittelevät äänimaailmaa ja kiertotaloutta

Aki Päivärinne kirjoittaa tekstissään tulevaisuuden julkisten tilojen äänimaailmasta ja Iida Vakkuri kiertotalouden toimivuudesta.

Uutinen

Granlund Oy:n äänisuunnittelija Aki Päivärinta toteaa Energistä rakentamista -blogin kirjoituksessaan, että julkisten tilojen äänikokemuksessa on parannettavaa valtavasti ja tekijöiden tulee pystyä haastamaan vallitsevat mallit sekä pyrkiä parantamaan niitä yhdessä.

”Tutkimuksien mukaan nykyään niin yleiset monitilatoimistot eivät välttämättä edesauta työnteon tehokkuutta ja työntekijät väsyvät joko liian kovassa melussa tai sitten tilan akustiikka on tehty turhan vaimentavaksi, jolloin pienikin naapuri pöydältä kuuluva ääni muuttuu häiritseväksi hiljaisuuden reunustaessa sitä. Voisiko älykäs, monikanavainen ja vuodenaikoja mukaileva peittoääni auttaa ongelman ratkaisussa?”

Lue koko teksti blogistamme ja tutustu miten Aki on ollut luomassa rauhoittavaa äänimaisemaa muun muassa Helsinki-Vantaan lentoasemalle.


Granlund Consulting Oy:n johtava ympäristöasiantuntija Iida Vakkuri pureutuu kirjoituksessaan mitkä ovat yritysten realistiset mahdollisuudet kiertotalouteen. Iida toteaa, että kiertotalouden ydin on resurssien viisas käyttö, jossa tärkeintä on minimoida kaikenlaisen hukan synty ja kertoo uskovansa, että resurssiviisas toimintatapa on pian edellytys pelioikeuden lunastamiseksi, aivan kuten työturvallisuus on tänä päivänä.

”Hukan minimoimiseksi rakennetaan yhdessä syntypistekohtainen suunnitelma määrän vähentämiseksi ja mietitään keinoja käyttää syntynyt sivuvirta uudelleen.  Vaihtoehtoina on vähentää hukkaa, käyttää sitä itse toisaalla tai löytää sille jokin toinen hyödyntämiskeino mahdollisesti myös oman organisaation ulkopuolelta.”

Lue koko teksti blogistamme.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli