Uutiset

Granlundin suunnittelukohde mukana Vuoden työmaakilpailussa

Rakennuslehti etsii taas vuoden 2016 parasta rakennustyömaata. Granlundin suunnittelukohde on mukana kilpailemassa Vuoden työmaa -tittelistä.

Uutinen

Vuoden työmaa on Rakennuslehden organisoima uudis- ja korjausrakentamisen sekä infrahankkeiden kilpailu, jossa asiantuntijaraati valikoi työmaavierailujen perusteella vuoden parhaan työmaan. Raati painottaa valinnassaan työmaan teknisten ja arkkitehtuuristen ominaisuuksien vaativuutta sekä kustannusten, työturvallisuuden ja aikataulutuksen hallintaa. Kilpailu lanseerattiin ensimmäisen kerran vuonna 1986.

Granlundin Helsingissä sijaitseva LVIS- suunnittelukohde Elisa Pasila on ehdolla kilpailussa. Granlund on toteuttanut kohteeseen LVI –, sähkö- ja valaistussuunnittelun sekä tele- ja AV-suunnittelua. Helsingin Pasilassa sijaitsevan Elisan pääkonttorin A ja B rakennusten toimitilat on remontoitu hankkeessa lähes kokonaan. Rakennuksien lähes koko talotekniikat uusittiin ja vanhasta tekniikasta jäivät vain suurimmat runkokanavat, putket sekä sähkö- ja telejärjestelmien runkoverkot ja keskukset.

Uudet yhteistyömenetelmät käyttöön projektissa

Eri suunnittelualojen ja urakoitsijoiden kanssa haluttiin tehdä hankkeessa erityisen hyvää yhteistyötä, joten kohde toteutettiin yhteistoimintaperiaatteella. Vanhat toimintatavat pyrittiin korvaamaan uusilla ja esimerkiksi palaverit eri toimijoiden kanssa järjestettiin big room – toimintamallilla. Yhteistoiminnalla pyrittiin tehostamaan muun muassa informaation kulkua.

- LVI – suunnittelijana olin suoraan yhteydessä LVI – asentajiin hyvässä yhteistyöhengessä. Lisäksi asentajien kanssa oli sovittu, että he voivat soittaa minulle suoraan, kertoo Granlundin LVI – suunnittelija Konsta Korkala.

Elisa Pasila – työmaan LVIS – suunnittelun haasteeksi muodostuivat rakennuksen vanhat suunnitelmat ja tekniset ratkaisut. Rakenteista löytyi yllätyksiä, sillä vanhat suunnitelmat eivät aina olleet ajan tasalla. Tämä vaati suunnittelijalta runsaasti kohdekäyntejä, sillä rakenteet oli tarkastettava itse.

- Avoin ilmapiiri kannusti jokaisen tahon tekemään varsinaista vastuualuettaan laajemmin töitä. Granlund hoiti omalta osaltaan aktiivisesti kokouksissa yleisesti esiin nousseita kysymyksiä, kokoaa LVI – suunnittelija Kauri Salminen.  

Voittaja julkistetaan lokakuussa

Vuoden Työmaa – kilpailun yksi tarkoitus on nostaa työmaiden ja työmaatyötä tekevien arvostusta. Voittajaksi etsitään työmaata, jonka metodeja voisi soveltaa esimerkkinä myös laajemmin rakennusalalla. Rakennuslehden raati kiertää Vuoden työmaa – kilpailussa mukana olevilla työmailla syyskuussa ja kilpailun voittaja julkistetaan lokakuussa Finnbuild – messujen yhteydessä.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli