Uutiset

Granlundin toimitilat saavuttivat BREEAM -ympäristösertifikaatin

Granlundin pääkonttorille BREEAM –sertifikaatti ”Very good”- tasolla.

Uutinen

Markkinoiden yksi tunnetuimmista ympäristöluokitusjärjestelmistä BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) arvioi sekä rakennuksen fyysisiä ominaisuuksia että niiden käyttöä ja ylläpitoa. Sertifikaatin voi saada niin uusi kuin olemassa oleva rakennus.

Ympäristöluokituksen osa-alueita ovat energia, vesi, rakennuksen saavutettavuus, sisäolosuhteet, materiaalit, päästöt, kiinteistöhallinto sekä maankäyttö ja ekologia.

– Parhaat pisteet toimistomme sai jätehuollosta ja saavutettavuudesta. Saavutettavuudella tarkoitetaan julkista ja kevyttä liikennettä, sekä lähialueen palvelutarjontaa. Käyttö- ja ylläpito-osasta parhaat pisteet saavutettiin energiasta ja vedestä, kertoo ympäristöasiantuntija Sara Tuovinen Granlund Consulting Oy:sta.

Tuovinen on koordinoinut sertifikaattiprosessia yhdessä isännöitsijä Harri Nyyssölän kanssa.

Miksi BREEAM-sertifikaatti on tärkeä Granlundille?

Rakennuksen ympäristöluokitus on markkinointiargumentti ja imagotekijä. Ympäristöluokitelluilla rakennuksilla on tutkitusti keskimäärin alhaisemmat käyttökustannukset ja korkeammat vuokratuotot. Tuoreen Aalto-yliopiston tutkimuksen mukaan ympäristösertifiointi voi nostaa toimistotalon arvoa Suomessa jopa yhdeksän prosenttia.

– Koska toteutamme Suomen kattavimman valikoiman energiatehokkuuskonsultoinnin palveluita, on meille tärkeää, että myös omalla toimistorakennuksellamme on ympäristösertifikaatti. Tämä viestii sidosryhmillemme, että noudatamme energiatehokkuuden arvojamme myös omassa arjessamme”, kertoo Granlund Oy:n toimitusjohtaja Pekka Metsi.

Millainen prosessi sertifikaatin hankkiminen oli?

Sertifikaatin saavuttaminen vaati olemassa olevan materiaalin kokoamista sekä uuden materiaalin tuottamista.

– Olemassa oleva materiaali koostui esimerkiksi pelastussuunnitelmasta, teknisistä piirustuksista, energiakulutustiedoista, huoltoraporteista ja pohjakuvista, kertoo Harri Nyyssölä

– Myös lisädokumentaatiota tuotettiin. Nämä koostuivat pääasiassa ympäristöstrategian määrittelemisestä ja kuntoarviosta. Ulkopuolinen auditoija tarkasti kootun dokumentaation ja toteutti tarkastuskierroksen kiinteistössä. Auditoijan tarkastusten perusteella joitakin dokumentteja tarkennettiin, jonka jälkeen haimme BREEAM -sertifikaattia kiinteistölle, lisää Harri Nyyssölä.

Ympäristöstrategian yhdeksi tavoitteeksi asetettu jätteiden lajittelun kehittäminen on jo sittemmin saavutettu. Uusi jätteiden lajittelu näkyykin työntekijöiden arjessa taukokeittiöiden ja ruokalan jätteiden lajittelun parantumisena. Lajiteltu palava jäte toimitetaan edelleen energiantuotantoon.

 
Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli